AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-08-2009, 18:50   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart 'Türkiye pizzayı yasaklarsa ne olacak?'
'Türkiye pizzayı yasaklarsa ne olacak?'

Newsweek dergisi, İtalya'nın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirilen, “etnik lokanta” yasağına ilişkin tartışmaları “Büyük Kebap Savaşları” başlığı ile haberleştirdi. Dergi, “Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?” diye yazdı.

NEW YORK(ANKA)
İtalya'nın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirilen, “etnik lokanta” yasağının neden olduğu büyük tartışma, Newsweek dergisinde “Büyük Kebap Savaşları” başlıklı bir habere konu oldu. Dergi, “Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?” diye yazdı.

Newsweek dergisi son sayısında “Büyük Kebap Savaşları” başlığı ile yer verilen haberde ünlü İtalyan besteci Puccini'nin doğduğu, Toscana'daki Lucca kentinin merkezinde etnik lokantalarına yasağı getirilmesinin yarattığı tartışmalara dikkat çekti.
Karşı çıkanların yasağı “mutfak ırkçılığı” olarak nitelendirdiğine işaret eden dergi, yasağın Lucca'nın, “geleneksel ve kültürel kimliği”ni koruyacağını savunan Belediye Başkanı Mauro Favilla'nın kentin, eski sokakları ucuz fast food satıldığı yerlerle dolu Roma'ya benzemesine istemediğini kaydetti. Haberde şöyle denildi: “Halen, Lucca'nın merkezinde sadece dört 'etnik' yemek yeri var. Bunlar son iki yıl açılan Türk kebapçıları. Mesopotamia'yı işleten Hayri Gök, 'Pisa'da 16 kebapçı var. Bu nedenle bizden korkuyorlar' diyor. Yasağı eleştirenler, Lucca'nın çıkışının, ekonomik olarak anlamlı olmadığını söylüyorlar. Uluslararası Otel ve Restoran Derneği Başkanı Avi Rosental da 'Turizm, açıklık ve çeşitlilik demek' dedi. Üstelik, Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?”

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-08-2009, 18:57   #2
Kullanıcı Adı
Feyza
İyi fikir aslında ya misilleme yapıp pizzayı yasaklamak. Bu fikri bize verdikleri için teşekkürler ama hükümetimiz yasakçı bir zihniyet taşımadığı için uygulamaz. Fakat ben uygularım Pizzaya hayır Kebap, mantı ve benzeri Türk kültürünü yansıtan yemeklere evet.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 19:08   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Helal gıda ve yemeklerin hiçbir şekilde yasaklanması veya protesto edilmesi imkansız.İnsanların midelerinden geçen yolu hiç kimse tıkayamaz,aksi takdirde savaş çıkar
Alt 02-08-2009, 19:13   #4
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Helal gıda ve yemeklerin hiçbir şekilde yasaklanması veya protesto edilmesi imkansız.İnsanların midelerinden geçen yolu hiç kimse tıkayamaz,aksi takdirde savaş çıkar
İtalyanlara pizza atalım. Kebaplara yazık onlar bize kalsın.
Sevdim bu savaşı ya, ben varım....
Alt 02-08-2009, 19:17   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İtalyanlara pizza atalım. Kebaplara yazık onlar bize kalsın.
Sevdim bu savaşı ya, ben varım....
Türk mutfağının damak tadını tadan bir daha tatmak için italyadan değil Afrikadan bile kalkar gelir..!Bize kimse missileme yapamaz
Alt 02-08-2009, 19:18   #6
Kullanıcı Adı
Gökmen
Evde yaparız hem hamurunuda ince yaparız daha iyi olur, çok kalın oluyor hamuru hemen tıkıyor insanı yahu
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 19:22   #7
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk mutfağının damak tadını tadan bir daha tatmak için italyadan değil Afrikadan bile kalkar gelir..!Bize kimse missileme yapamaz
Ben sizin kadar iyi niyetli değilim ki. Ben misillemenin alasını yaparım. O yasak kalkmazsa bir daha pizza yemiyicem. ( zaten yemiyorum)
Alt 02-08-2009, 19:28   #8
Kullanıcı Adı
genç_TÜRK
pizzayı hiç sewmem zatenn..
genç_TÜRK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 19:29   #9
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
pizzayı hiç sewmem zatenn..
Helal kardeşime +++ yı hakettin. :merhaba:
Alt 02-12-2009, 16:42   #10
Kullanıcı Adı
Tarantula_
:D adamlar hoşgörüden bahsediyorlar ama kebabcıları çekemiyorlar bizim ülkemizde öyle bir durum söz konusu olmaz merak etmesinler....!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)