04-20-2011, 22:55 | #1 |
türkiye ve libya?
S. A. arkadaslar. merak ettigim ve bir türlü isin icinden cikamadigim bir soru var beynimin icinde.
Süphesiz AKP hükümeti türkiyenin gelecegini degistirdi. ancak libya ya silah dogrutanlara biz neden siddetle cevap vermiyorz? ABD NATO AB bize gelince insan haklarini savunuyor ama onlara gelince savas aciyorlar. ABD iraktayken biz neden engel olmadik? suan libyaya savas gemileri savas ucaklari gönderilmesinin amaci nedir? biz türkiye olarak neden libyaya savas ucagi savas gemisi gönderiyoruz? bu konu hakkindaki olumsuz düsüncelerimin yok olmasini saglayacak bir aciklama yapabilir misiniz arkadaslar? simdiden yorumlariniz icin tesekkür ederim..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-20-2011, 23:01 | #2 | |
Kendi ülkenle ilgilen,diğer ülkeler 2. planda şuan bizim için.
Alıntı:
Diğer sorulara cevap vermek gereksiz olur. Seçimler yaklaşıyor kendi gündemimiz daha önemli şuan. |
||
04-20-2011, 23:06 | #3 |
cevabin icin tesekkür ederim. kendi ülkem icin akp yi destekliyorum zaten. ancak bana neden türkiye aslinda türkiye de demiyolar neden AKP libyaya savas ucagi savas gemisi gönderdi diyorlar ben kitlenip kaliyorum. bana sorulan sorulara cevap vermek istiyorum.
|
|
04-21-2011, 00:29 | #4 |
Gemilerin sebebi ambargo,deniz yoluyla girebilecek silahların yolunu vs. kesmek.
Ayrıca 2 tane sivil gemimiz oradan yaralıları ülkemize taşıyor,onların güvenliğini sağlıyor gemiler. Uçak gitti mi tam bilmiyorum. Gittiyse bile bunun sebebi de keşif uçuşları yapmak. Bomba atmak değil asla. Natoya da bağlıyız haliyle.Bağımsız hareket edemeyiz ama illa ki şartlarımız olacaktır. Bu yüzden bizim uçaklarımız veya gemilerimiz ateş etmek amacıyla orada değiller. Ne Kaddafi tarafında ülkemiz,ne de muhalifler tarafında.Her iki gruplada görüşüyor,her iki grubun yaralılarını ülkemize taşıyıp tedavilerini yapıyor. Zaten hava saldırıları kesildi büyük çoğunlukla. Ülkemiz devrede olmasaydı Libya nın durumu bambaşka olabilirdi bugün.Soranlara bunları gözardı etmesin. Konu Hüdaverdi tarafından (04-21-2011 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
04-21-2011, 00:43 | #5 |
Aleyna Aleykum Esselam...
Öncelikle anlaşılması güç meselelerin başında 'gündem oluşturulan' medyaların dışında halka verilen bilgiler ile gerçekte dönen fitne dolaplarının 'art niyetli' ve 'iyi niyetli' gözlerin bakışlarından ziyade 'Dış Politika Ve Devlet' kavramlarında değerlendirilmemesinin zararlarıda işin içinde diyebiliriz... Türkiye 'Natoyla andlaşması' bulunan aynı zamanda 'Köprü' görevini gören, Dış Politikasını 'Komşularıyla sıfır sorun' ilkesinin yanında 'Mazlum kültürüne haiz' 'Medeniyetler ittifakı' projesi çerçevesinde hareket eden bir Devlet bulunmaktadır... Bu Devlet'in angajmanları, andlaşmaları, 'sorunları' ve öne sürdüğü stratejileri gereği Cezalandırma, Adalet'i ayakta tutma ve Dünyaya mesaj verme mülahazaları ancak ve ancak 'Demokratik Yoldan' olacaktır... ! İçinde bulunduğu buhranlar ve Oynanan Strancın büyüklüğü gerçekte sahip olduğu güç ile değerlendirildiğinde alacağı yol ancak budur ! Bunun ötesine geçmeyecektir... ! |
|
04-24-2011, 16:09 | #6 | |
Alıntı:
libyaya silah dogrultanlara engel olmak bir yana k. afrikadaki olaylar ile ilgili asker bile yolladık. ıraka engel olmak şoyle dursun incirlik ussunden yani turkiye topraklarından bomba yuklenerek amerikan uçakları binlerce sorti yaptı ıraka . (2003) ırakta olenlerde muslumandı. yada tecavuze ugrayan ıraklı kadınlar. evleri yıkılan. hammaddlerine el konulan. vs vs. sen şunları dusun biz notay baglıyız peki noto hangi ulkeye baglı. NATO Neden kuruldu gerçek sebebi? nedir. nato kimlere hizmet eder. Nato komunizme karşı kuruldu. 1991 den sonra hala neden var diye merak ediyorsan. artık natonun yeni dusmanları var toror. amerikaya komunizmden sonra yeni dusmanlar gerekiyordu. ve 11 eylül iki kule saldırısı bunu başardı. Konu xfce tarafından (04-24-2011 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.. |
||
04-28-2011, 17:02 | #7 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|