06-01-2010, 18:15 | #1 |
Türkiye'de Netanyahu Hakkında Suç Duyurusu
İzmir Barosu avukatlarından Yusuf Akın, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlenen saldırı sebebiyle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak ve gemide katliam yapan askerler hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Hamas, BM'nin Kararını Eleştirdi Hamas yaptığı yazılı basın açıklamasında, İsrail’in yardım gemilerine saldırısıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi’nin yaptığı açıklamayı ‘ insani yardım taşıyan gemilere yapılan cani saldırıya denk olmayan, güçsüz’ bir açıklama olarak değerlendirdi. Açıklamada şöyle denildi: “Güvenlik Konseyi’nin zayıflığını gösteren bu tutum aynı zamanda güvenirliğini de sarstı. ABD’nin işgal devletini desteklediğini ve uluslar arası korsanlık yapan İsrail’i uluslar arası yaptırımlara karşı koruduğu da açıkça görüldü.” ABD’nin İsrail’i koruyucu baskıları sonucunda BM Güvenlik Konseyi sadece ‘medenilere karşı şiddet kullanan İsrail donanmasını kınamakla’ yetindi. Açıklamada dayanışmacıların askerlere karşı davranışı da eleştirildi. İran, Netanyahu ve Barak'la birlikte ABD, İngiltere ve Fransa'nın yargılanmasını istedi İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Gazze'ye yardım götüren yardım gemilerine düzenlenen saldırıdan dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Ehud Barak'ın yargılanması çağrısında bulundu. İsrail'in operasyonundan dolayı ABD, İngiltere ve Fransa'nın da sorumlu tutulması gerektiğini savunan Hamaney, "Arap Birliği ve İslam Konferansı Teşkilatı, Gazze ablukasının kaldırılmasından daha az bir sonuçla yetinmemelidir." ifadesini kullandı. Yazılı bir açıklama yapan İran dini lideri, Batı Şeria'daki Filistin topraklarının işgalinin sona erdirilmesi ve Netanyahu ile Barak'ın yargılanması çağrısı yaptı. Hamaney, açıklamasında "Bu saldırı, Siyonizm'in insan hakları ve özgürlüğü savunduğunu söyleyen ülkeler tarafından desteklenen Faşizmin yeni ve daha şiddetli bir yüzü olduğu konusunda herkesi ikna etmiş olmalı" dedi. Hamaney; Washington, Paris ve Londra yönetimlerinin de yaşananlardan sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti. İran dini lideri, "Doğuştan katil olan bu suçluları finansal ve siyasal olarak destekleyen ABD, İngiltere, Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri ciddi biçimde sorumlu tutulmalıdır" ifadelerini kullandı. isra haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-01-2010, 18:41 | #2 |
Yerim suç duyurusunu Türkiye'ye geldiği anda cezası kesilmeli bu it soyunun...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|