AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.



Anketimiz: Türkiye'de Nükleer Santral kurulsun mu?
Kurulsun 42 75.00%
Kurulmasın 11 19.64%
Kararsızım 3 5.36%
Katılımcı sayısı: 56. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-06-2009, 16:42   #11
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart
Rusya'da 25 Nisan 1986 yılında bir Nükleer Santral'de yaşanan büyük patlama,Santralde ki mühendislerin bir ayar yanlışı yüzünden meydana geldiğini biliyorum..Ki bu santral hem eskiydi,hemde günümüz dünyasındaki yeni Nükleer Tesisler tam korumalı..Ve bu santraller,kurulduğu ülkeye ekonomik ve savunma anlamında çok ciddi destekler sağlıyor..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2009, 16:56   #12
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Türkiye yakın geçmişindeki basiretsiz hükümetler yüzünden Nükleer atılıma bir türlü geçemedi. Dünya uzaya çıkarken biz yayan kaldık. Nükleeer enerjiye mutlaka geçmeliyiz. Hatta bunun ardından barışsal amaçlı nükleer faaaliyetlere de hız vermeliyiz. Türkiye'nin nükleer güç sahibi ABD, Rusya, İsrail, İngiltere, Fransa, Çin, Hindistan, Pakistan ve son olarak da Kuzey Kore'den ne eksiği var. İran'da bu listeye dahil olmak üzereyken..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2010, 23:37   #13
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Kesinlikle Karşıyım
Kurulmasın valla kurulmaması için elimden geleni yaparım ( ne yapabilirsem artık )
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 00:07   #14
Kullanıcı Adı
fatih güneş
Standart
sonuna kadar kurulsun derim bütün devletler ilerledi gidiyor biz böyle boş tartışmalar yüzünden geride kalıyoruz hep geriden geliyoruz.bak rusya ya bak irana adamlar geçti gidiyor biz bakacakmıyız
fatih güneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 01:23   #15
Kullanıcı Adı
delidumrul
Standart
Ben bir kimya mühendisiyim. Fikrim kurulması yönünde. Aşşağıdaki yazıyı okuyun tekrar düşünün derim ben.
Nükleer enerji günümüz elektrik ihtiyacının yaklaşık %17’sini karşılamaktadır. Bazı ülkeler enerjilerinin büyük bir kısmını nükleer santrallerden üretmektedir. Örneğin Fransa Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı verilerine göre elektrik enerjisinin %75′ini nükleer enerjiden sağlamaktadır. Amerika ise enerjisinin %15′ini buradan karşılamakta fakat bazı bölgelerinde santraller daha yoğun biçimde enerji üretimi yapmaktadır. Dünya çapında 400′den fazla nükleer santral bulunmakta ve bunların 100′den fazlası sadece Amerika’da yer almaktadır. Nükleer Santraller Nasıl Çalışır?
Bir nükleer santral kurmak için zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyaç vardır. Bu uranyum türleri U-235 başta olmak üzere, U-233, U-238 ve Plütonyum; P-239 ve P-241′dir. Uranyumun fizyon tepkimesine girerek bölünmesi sonucunda açığa çok yüksek miktarda enerji çıkar. Bu bölünme için, nötronlar yüksek bir hızla uranyum elementinin çekirdeğine çarpar. Bu çarpışma çekirdeğin kararsız hale geçmesine ve sonrasında büyük bir enrji açığa çıkartan fisyon tepkimesine neden olur. Gerçekleşen tetikleyici ilk fisyon tepkimesi sonucunda ortama nötronlar yayılır. Bu nötronlar diğer uranyum çekirdeklerine çarparak fisyonu elementin her atom çekirdeğinde gerçekleştirene kadar devam eder. Ortaya çıkan enerji kontrol edilmediği taktirde ölümcül boyutlardadır. Kontrol etmek için reaktörlerde fazla nötronları tutan ve tepkimeye girmesini engelleyen üniteler vardır. Bu sayede kontrollü bir fisyon tepkimesi zinciri sağlanır.


Nükleer santralin iç yapısına baktığımızda, uranyumun fisyon tepkimesine girmesiyle oluşan enerji su buharının çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasını sağlar. Yüksek sıcaklıktaki bu buhar, elektrik jeneratörüne bağlı olan türbinlere verilir. Türbin kanatçıklarına çarpan yüksek enerjili buhar, bilinen şekilde türbin şaftını çevirir ve jeneratörün elektrik enerjisi üretmesi sağlanır. Jeneratörde oluşan elektrik ise iletim hatları denilen iletken teller ile kullanılacağı yere gönderilir. Türbinden çıkan basınç ve sıcaklığı düşmüş buhar, tekrar kullanılmak üzere yoğunlaştırıcıya gider ve su haline geldikten sonra tekrar bölünme ile açığa çıkan enerji ile ısıtılıp buhar haline getirilir ve döngü devam eder.

Nükleer Santrallerin Problemleri nelerdir?
İyi inşa edilmiş bir nükleer santral elektrik üretiminde önemli avantajlara sahiptir. Taş kömürü kullanan elektrik santralleri ile karşılaştırdığımızda çok daha temizdir ve atmosfere daha az radyoaktif atık bırakır. Taş kömüründen atmosfere çıkan tonlarca carbon, sülfür ve diğer elementler iyi çalışan bir nükleer santrale oranla çok daha fazla miktarda kirletici etki oluşturmaktadır. Bu bakımdan enerji üretiminde iyi yapıldığında nükleer enerji son derece temiz olarak nitelendirilebilir. Bunun yanında birtakım sorunlar da mevcuttur.
Nükleer enerji üretiminde altının çizilmesi gereken önemli engeller ve sorunlar şunlardır:
  1. Uranyumun çıkartılması ve daha sonra zenginleştirilmesi sürecindeki rafine etme çalışmaları çok büyük miktarlarda radyoaktif kirlenmeye sebep olmaktadır.
  2. Düzgün çalışmayan nükleer santraller büyük sorunlara neden olabilir. Buna örnek olarak Çernobil felaketi verilebilir ve bu felakette tonlarca radyoaktif atık atmosfere bırakılmıştır.
  3. Santraldeki fisyon tepkimeleri çok iyi kontrol edilmeyi gerektirir ve hata toleransları çok azdır. Hiçbir nükleer santralin tamamen güvenli olduğundan söz edilemez ve mutlaka uzman ekipler tarafından ve emniyet katsayısı yüksek tutularak üretim yapılmalıdır. Bu da bizim gibi nükleer santral inşasına yeni adım atmak isteyen ülkeler için ciddi sorunların ortaya çıkma riskini artırmaktadır.
  4. Ortaya çıkan radyoaktif atıkların doğaya zarar vermeyecek şekilde taşınması ve gözetim altında uzun yıllar güvenle saklanması gerekmektedir.

Teşekkürler.
delidumrul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 02:19   #16
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Sularımız azaldığında ve doğal gaz azaldığında osurukla mı enerji üreteceksiniz?

Yada elektrik için rüzgarın esmesini mi bekleyeceksiniz?

Santral 20 yıl önce kurulmalıydı
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 16:28   #17
Kullanıcı Adı
ismet
Standart
Fransa'da ya da Almanya'daki Nükleer santraller gibi olacaksa neden kurulmasın. Kurulması gerekli. İnsan sağlığına zararları bir şekilde engellenebilir. Her kurulan santral Çernobil'i hatırlatmalı ve orada yapılan yanlışlıklar yapılmadan çağın tüm imkanları kullanılarak nükleer enerji üretilebilir. Fakat ben "Kararsızım" şıkkını işaretledim. Çünkü Ortadoğu'da en büyük söz hakkına sahip bir ülke olan Türkiye sadece Nükleer santralden enerji mi ürecetek sanmıyorum. Nükleer enerji için gerekli olan madenlerle Ortadoğu'da diğer Ortadoğu ülkelerinin gözünde bir tehdit olabilir. Bu yüzden kararsızım. Nükleer silahlar üretilir endişesinden dolayı bir taraftanda kurulmamasını istiyorum. Bu silahlar yüzünden Ortadoğu'da sözsahibi olan ülkelerle aramızın bozulması iyi olmaz..
ismet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 16:43   #18
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
K-U-R-U-L-M-A-L-I!!!!!!!!!
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 16:51   #19
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Güzel bir söz vardı...
Millet Gider Mersine biz gideriz Tersine...
Kurulsun tabi...
Ne olacak Nükleer enerji çağın gerekliliklerinden biri...
Bunu Savunma amaçlı kullanmazsın olur...
Durup dururken Sızıntı vermiyorya...
Çernobilde Rusya Nükleer bomba üretiyor idi...
Sonuçta hala çözümlenememiş bir hatadan dolayı patladı...
Kurulsun Kurulsun...
İhtiyacımız var...
Teknolojiden geri kalmayalım...


Yahu benim gibi GERİCİ biri istiyorsa bunu daha ne diyeyim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2010, 07:56   #20
Kullanıcı Adı
sedat5453
Standart
Kurulsun ama gerekli önlemler alınsın tabi...
sedat5453 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi