AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-20-2011, 01:41   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart Türkiye'den Libya saldırısına ilk tepki !
Türkiye'den Libya saldırısına ilk tepki



ABD, Fransa ve İngiltere tarafından Libya'ya düzenlenen saldırıya Türkiye'den gelen ilk tepki "her şey uluslararası meşruiyet zemininde olmalı" şeklinde oldu





Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya yönelik uluslararası harekata ilişkin açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya yönelik uluslararası harekata ilişkin yapılan açıklamada "uluslar arası meşruiyet zemininde olunması gerektiği" belirtildi. Açıklamada Libya'daki sivil halka yönelik saldırılar karşısında gösterilecek tepkinin ve takınılacak tavrın, uluslararası meşruiyet zemininde bölgesel katılım ve destek sağlanarak gerçekleştirilmesini istediğini, temel amacın sivil halka yönelik şiddetin önlenmesi ve sivil can kayıplarının durdurulması olması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'nin, Paris'te bugün yapılan toplantı hakkında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak bilgi verdiği kaydedildi.
Türkiye'nin en başından itibaren bu çizgide kaldığına dikkat çekilirken, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının temel felsefesinin de bu çizgide kaldığını vurgulandı. Açıklamada "Ayrıca 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının Libya'nın toprak bütünlüğünü güvence altına alacak ve kardeş Libya halkının huzur, güvenlik ve esenliğini temin edecek şekilde uygulanmasına atfettiğimiz önemi esasen açıklamış olduğumuzu hatırlatmıştır." denildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi: "Türkiye, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının ebediyete kadar dost kalacağımız kardeş Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkılarını getirecektir. Bu doğrultuda gerekli hazırlık ve çalışmalar sivil ve asker makamlarımızla birlikte eşgüdüm içinde yürütülmektedir."




http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=201702

 

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-20-2011, 02:40   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Bence şunu tartışmalıyız Libyada olanlar müslüman olmayan bir devlette olsaydı 2 günde müdehale edilir kısa sürede demokratik ortam sağlanır bir seçim yapılır o ülkede işler yeniden düzgünce işlemeye başalardı ..
Ama bir müslüman ülke oldummu hep sürümcemede bırakılıp ve nedense bir şekilde birbirlerinin kırmalarına seyirci kalınıyor yada birbirlerini kırmıyorlarsa yaptıkları barış!!! müdehalesinden sonra ne hikmetse o ülkenin insanları birbirlerini kırmaya başlıyor ..

Bu tezgahların olayların arkasında tepkisiz gücsüz bir İslam alemi yaratma tezgahı vardır ...

Bir islam barış gücü olsaydı böylemi olurdu ? Daha ilk günden müdehale edilirdi herhalde yanılıyormuyum ..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2011, 10:53   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Kaddafi Bingaziye girerek birleşmiş milletlerin kararı ile ülkesine müdahale yapılacağını biliyordu ve bunda acele etti , islam dünyasında meşruiyet kazanmak için haçlı seferleri ülkemize saldırıyor diye islam dünyasından bir yönü ile yardım talep ediyordu. Hava savunmalarını vuran batılılar ya kaddafi acilen düşürmesi gerekecek yada taraflar arasında dengeyi korumaya calışıcak . Siz kendi evinizde sorunlarınızı çözemesseniz elin adamı gelir evinize müdahale eder.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım