AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kültür-Sanat Köklü Kültür Ve Sanatımız ile ilgili tüm paylaşımlar burada yapılıyor

Stil
Seçenekler

Alt 03-25-2010, 23:00   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Türkiyem, Türkiyem Cennetim. Benim Eşsiz Milletim !...

Başlığımızdaki sözler, Türk Sanat Müziğimiz hanımefendi sanatçısı Müşerref Tezcan'ı hatırlatıyor. Müşerref Tezcan denilince de bu şarkı hatırlanıyor. Ama bu yazımın konusu bu şarkı değil, son dönemlerde yok olma sürecine giren Türk Sanat Müziğimiz.

Bir Pazar günü gündüz saatlerinde, televizyonda TRT 4. Kanalda bir Türk Sanat Müziği programı vardı. Gece saatlerinde yayınlanmış programın tekrarı. Solist: Müşerref Tezcan.
Kanallarda gezinirken yakaladığım bu programı bırakamadım, sonuna kadar izledim. İzlerken çok keyif aldım ve gözlerim yaşardı.
Müşerref Tezcan, gerçek bir sanatçı ve gerçek bir hanımefendi.
Şelale gibi çağlayan billur gibi bir ses ve olağanüstü güzel bir icra.
Açılıp saçılmadan, zıp zıp zıplamadan, kıvır kıvır kıvranmadan.
Bir saate yakın sürede güzel eserleri seslendirdi. Sonunda da meşhur şarkısı Türkiyem ile sonlandırdı programını:
‘ Türkiyem, Türkiyem cennetim. Benim eşsiz milletim ‘’

Önüne gelenin nota bilmeden kendisini müzik sanatçısı diye ilan ettiği, gerçek beste ve güzel melodi özelliklerini taşımayan şarkıların ortalığı doldurduğu bir ortamda, nadir denebilecek bir sanatçı ile bir müzik programı bu.
Özel TV kanallarında varsa yoksa diziler, yarışma programları. Güzel bir müzik programı kalmadı. Türk Sanat Müziği zaten hiç kalmadı.
Popüler müzik her alanı işgal etti. İster doğu, ister batı kökenli olsun.
Güzel melodi özelliklerinden yoksun. Hep aynı besteye farklı sözler.
Ve hatta hip hop denen şarkıdan ziyade yalnızca sözler.
Gerçek bir müzik eserlerinden ziyade, estetik ameliyatlarla durmadan düzelttiği oralarını buralarını sergileyen kadınlar. Bu tür kadınlardan daha çok kalçalarını kıvıran süzgün gözlü erkekler. Ve erkekle kadın arası, ne idiğü belirsiz yaratıklar.
Ve Türk Sanat Müziğimizin bu yaratıkların eline kalması...

Sahi nereye gitti bizim Türk Sanat Müziğimiz...
Nerede gazino salonlarını assolist olarak dolduran o gerçek hanımefendi, beyefendi özelliklerindeki Türk Sanat Müziğinin gerçek sanatkarları.Nerede ortalığı kasıp kavuran, herbiri aylarca dillerden düşmeyen, insana gerçek güzel müzik zevki tattıran, alıp sürükleyen besteler, şarkılar...Aylardır, yıllardır güzel bir beste, güzel bir şarkı ortaya çıkmıyor.Hep nostalji ile idare ediliyor.Türk Sanat Müziğimiz nerede ise tamamen nostalji oldu.Tüm bize özgü değerlerimiz ve güzelliklerimiz gibi, müziğimizi de kaybettik. TRT de olmasa, Türk Sanat Müziğimiz tamamen gitti gider.

Ben müziğimizi özlüyorum,
Ben müziğimizi istiyorum !
Nerede benim Türk Sanat Müziğim ?

Konu SSS tarafından (03-25-2010 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzenleme
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-25-2010, 23:44   #2
Kullanıcı Adı
SSS
Gündeme yükseltiyorum
Alt 03-26-2010, 08:52   #3
Kullanıcı Adı
SSS
Gündeme yükselttim
Alt 04-03-2010, 19:54   #4
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
3 beden büyük pantalon ve tişört giyip ,garip hareketler eşliğin de şarkı mı söylediği küfür mü ettiği belli olmayan , bir michael jackson öldü derken , yüzlerce lavrasının türeyip tv'lerde cirit atıyorken ,güzelim sanat müziğinin yaşama şansı bence zayıf kalıyor.
Açıkca söylemek gerekirse ben de dinlemiyorum .Ama en azından kültürümüz adına hayatta kalma açısından sevenleri için yaşatılmasını ve etkili iletişim aracı olan tv lerde sıklıkla gösterilmesini diliyorum.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2010, 20:09   #5
Kullanıcı Adı
BlueMoon
bu cennet vatanı hiçbirşeye değişmem...

"verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı" demiş büyük insan....
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)