AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-19-2012, 16:11   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Türkiye'nin 3G'si Amerika'nın 4G'sinden Hızlı!
Türkiye'nin 3G'si Amerika'nın 4G'sinden hızlı!



Amerikan operatörlerinin yeni nesil mobil genişbant teknolojisi olarak öve öve bitiremediği 4G’nin durumunu ölçmek için geçtiğimiz ay sırt çantamı aldım ve yollara düştüm. PCnet ve CHIP dergileri olarak ortak plânladığımız bu çalışma sayesinde Türkiye’de zorlu bir ilki daha başarmış olduk. Amerika’nın en önemli şehirlerinden dördünü ve Silikon Vadisi’ni dâhil ettiğimiz “Amerika 4G Testi”nde ortaya çıkan tabloyu hem sayfalarımızda hem de web sitelerimizdeki yayınlarda göreceksiniz. Yaptığımız tüm ölçümlere ait ekran görüntülerini ve test hakkında genel bilgiyi PCnet.com.tr‘de görebilirsiniz. Ayrıca test çalışması sırasında çektiğimiz videolar da YouTube kanalımızda yer alıyor.



Yayıncılıkta önemli bir atılım olarak gördüğümüz bu test, önümüzdeki dönemlerde yapacağımız farklı türde çalışmaların zeminini oluşturuyor. Bu test sonucunda ortaya çıkan tablo aynı zamanda Türkiye’nin mobil internet altyapısı konusundaki gücünü de ortaya koydu. 12 günlük yorucu test süreci ve sonrasında yayının hazırlık aşaması, toplamda kayda değer bir yorgunluğu ama bu yorgunluğu unutturan bir meslekî hazzı da beraberinde getirdi.

Ülkemizde teknoloji yayıncılığı çoğunlukla “otel gazeteciliği”nden çıkamıyor. Klasik iş gezileri, rutin basın toplantıları ve alışılageldik testler bizler için yenilik değil. Okuyucumuza farklı bir şeyler sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dijital dünyanın nimetlerini daha fazla kullanarak, her platformda yayınlarımızı geniş kitlelerle buluşturuyoruz. Yakın dönem içinde bizleri her platformda göreceksiniz. iPad dergimizle birlikte, web sitelerimizde daha güçlü biçimde sizlere ulaşacağız.

Bu ayki ilklerimizden bir başkası da New York’taki Windows 8 lansmanından online canlı yayın oldu. CHIP ve PCnet olarak gerçekleştirdiğimiz ortak yayında, Amerika’nın New York şehrinden online canlı yayın yaptık. Benzer biçimde online canlı yayınları önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerde yapacağız. Amerika’daki lansmana Türkiye’den çağrılan iki teknoloji yayıncısı olarak PCnet Yayın Yönetmeni olarak bendeniz ve CHIP Yayın Yönetmeni Mahmut Karslıoğlu, web üzerinden canlı yayın gerçekleştirerek, Windows 8’i dünyaya sunulduğu anda Türk izleyicilerine ulaştırdık. Bu yayınımızı anlık ortalama 1000 civarında kişi izledi. Önümüzdeki yayınlarda on binlerce kişiye aynı anda yayın yapacağımızdan eminiz.

Teknoloji yayıncılığı ülkemizde çoğunlukla ülke sınırları içinde kaldı, fakat hedeflerimiz büyük. Teknolojinin doğumuna tanık olarak size aynı anda aktarmak ve sınır tanımayarak her yerde testler yapmak misyonlarımızdan biri. Bizi izlemeye devam edin!

Kaynak

Teknolog 30.10.2012

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-19-2012, 16:13   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
3g, 4g, abd'den, hzlı, türkiye, türkiye'nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta