AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-01-2012, 13:07   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Erdoğan Suriye Buluşması'nda konuştu


Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansı, Türkiye'nin evsahipliğinde İstanbul'da başladı.
Erdoğan Suriye Buluşması'nda konuştu
Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de özgürlükler için mücadele edenlerin asla yalnız olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Bir halkın mağduriyeti üzerinden çıkar sağlamaya çalışmıyoruz. Suriye yönetimi tarafından bize verilen sözler tutulmadı. Suriye rejimi halkının taleplerini şiddetle bastırmaya çalıştı. Yakın geçmişte baba Hafız Esad'ın yaptığı zulmü şimdi oğlu Beşşar Esad yapıyor" dedi.

Türkiye'ye sığının mülteci sayısının gün itibariyle 20 bini aştığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin birçok kentinde büyük acılar yaşandığını vurguladı.

ESAD'A MESAJIMIZI KESİN VE NET OLMALI

"Şam işbirliği yapmazsa BM'nin dur demesi kaçınılmaz olur" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada Suriye yönetimine vereceğimiz mesaj kesin ve net olmalı. Eylem birlikteliğini sağlamalıyız. Suriye'da akan kan derhal durmalı. Suriye'de Kofi Annan'na verilen hiçbir söz tutulmadı. Suriye'deki rejim zaten şimdiye kadar verdiği hiçbir sözü tutmadı. İnanıyorumki Suriye halkı kendi kaderini kendisi belirleyecektir" şeklinde konuştu.

SANDIK SURİYE HALKININ ÖNÜNE GETİRİLMELİ

"Sandık biran önce Suriye halkının önüne getirilmelidir" şeklinde sözlerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, masum insanları katledenlerin er ya da geç mutlaka cezasını çekeceğini de sözlerine ekledi.

EYLEM BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMALIYIZ

Suriye'deki mevcut durumun tüm bölgeyi etkilediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Suriye'deki şiddeti sona erdirmek için eylem birlikteliğini sağlamalıyız" dedi.

TÜRK GAZETECİLER HAKKINDA BİLGİ ALAMIYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de günlerdir rehin tutulan Türk gazeteciler hakkında bilgi almakta zorlandıklarını da belirtti.

KATAR'DAN 6 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Toplantının açılışında konuşan Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim El Tani, Suriye’de krizin çözümüne ilişkin altı maddelik bir çözüm önerisi sundu. Katar Dışişleri Bakanı, Kofi Annan’ın altı maddelik barış planının desteklenmesi, Arap Birliği’nin kararlarının vurgulanması, Suriye’ye Arap ve yabancı güçlerden oluşan ortak bir barış gücünün gönderilmesi, Suriye toraklarında güvenli bölgeler oluşturulması, insani yardımların desteklenmesi ve Suriye rejimine yönelik siyasi ve ekonomik baskı uygulanması çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından konuşan El Tani, Suriye’de öncelikli olarak insani yardımların ulaştırılması ve etnik kimlikler gözardı edilerek bir eşitliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Katarlı yetkili, Suriye yönetiminin Kofi Annan’ın barış planını kabul etmesine rağmen Suriye’de ölüm ve tutuklamaların devam ettiğine dikkat çekti. Kofi Annan’ın barış planının uygulanması için bir süre belirlenmesi gerektiğini söyleyen El Tani “Bu şekilde devam edilemez, bir yandan görüşmeler sürerken diğer yandan kan dökülümez” dedi.

Suriye halkına insani yardımların etkin bir şekilde ulaştırılması gerektiğini; ancak rejimin politikalarından dolayı her türlü ihtimalin gözönünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Katar Dışişleri Bakanı, bu konuda diğer ülkelerin de çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

SÖZDEN EYLEME GEÇMELİYİZ

Suriye halkına verilen sölerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden El Tani, “Sözlerimizi fiillere çevirmeliyiz, Suriye halkının taleplerine ulaşması için sözle yetinmemeliyiz, eyleme geçmeliyiz.” dedi.

Ardından Suriye konusundaki çözüm önerilerini sıralayan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı El Tani, “Kofi Annan’ın 6 maddelik önerisinin desteklenmesi, Arap Birliği kararlarının vurgulanması, Suriye’ye ortak bir barış gücünün gönderilmesi, Suriye topraklarında güvenli bölgeler oluşturulması, insani yardımlarının desteklenmesi ve Suriye rejimine siyasi ve ekonomik baskıların uygulanması gerektiğini” ifade etti.

El Tani son olarak da Suriye Milli Konseyi’ne çabalarını sürdürme çağrısı yaptı.




bugün

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-01-2012, 13:09   #2
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart 'Türkiye'ye sığınan Suriyeliler 20 bini aştı'
Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansı, Türkiye'nin evsahipliğinde İstanbul'da başladı.Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapıyor. Erdoğan Türkiye'ye sığınanların sayısının 20 bini aştığını söyledi.


Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki Suriye'nin Dostları Konferansı'nın açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan konferansta şunları söyledi:
"Sözlerimin başında onurları için canlarını feda eden Suriyeli kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Suriye'nin şehirlerinde en modern silahlara karşı özgürlük mücadelesi veren kardeşlerimize selam gönderiyorum. Asla yalnız olmayacaklarını hatırlatmak istiyorum.

Suriye ile en uzun sınırı payşlaşıyoruz. Ancak Suriye sadece bir sınır komşusu değilidir, ortak bir tarihi paylaşıyoryuz.

"HİÇBİR HESABIMIZ YOK"

"Türkiye'nin hiç bir ülkede hesabı yoktur. Bölgesel barışı savunuyoruz. Özellikle bu bölgede tek bir ülkede yaşanan sorun bütün bölgeyi etkisi altına alıyor. Suriye'de yaşanan sorunlar tüm bölge ülkelerini ve dünyayı yakından etkiliyor. Hükümet olarak son on yıllda Suriye yönetimi ile son derece yakın bir ilişki geliştirdik. Ortadoğu'da ve bölgede yaşanan değişimlerle Suriye'ye dostça telkinlerde bulunduk. Suriye'yi bekleyen kaosu görüyorduk."

"20 BİN KİŞİ TÜRKİYE'YE SIĞINDI"

Suriye bize verdiği sözleri tutmadığı gibi halkının meşru taleplerini de baskı altına aldı. Suriye'de bir yıldır devam eden çatışmalarda, Birleşmiş Milletler'e göre 9 binden fazla insan hayatını kaybetti. Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı dün itibariyle 20 bine ulaştı.

Türkiye'ye sığınanlar kalanlara göre daha şanlı durumdalar zira pek çok şehir top ve tanklarla vuruluyorlar. Yaşanan olaylar bölgedeki gazetecileri de hedef alıyor.

"ESAD, ANNAN'IN PLANINI ZAMAN KAZANMA OLARAK GÖRÜYOR"

Uluslararası toplum Suriye konusunda kararlı bir tutum belirlemelidir. Elbettte BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın girişimini sonuç vermesini umuyoruz ancak Suriye rejiminin bu girişimi zaman kazanma olarak kullanması olasıdır.

"ŞİDDETE DUR DENMELİ"

Geldiğimiz noktada üzülerek ifade etmeliyim ki insani değerler yara almştır. Masum insanları katleden, acımasız, şiddet kullanan rejime 'Dur' diyemeyen Barış Konseyi'nin uluslararası güvenliği korumaktan aciz olduğu ortadadır. Biz, makinelerin, topların sivil insanları hedef aldığı bir ortamda insani düşünceyi benimsiyoruz.

Libya'daki çatışmalarda petrole ilişkin tartışmalar öne geçmiştir. Adalet duygusunu ciddi şekilde yaralamıştır. Suriye konusunda aynı vurdumduymazlığın sergilenmesine izin vermeyeceğiz.

EYLEM BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Bugün burada Suriye'ya sadece vicdan gözlüğü ile bakıyoruz, burada canları kurtarmanın yollarını arıyoruz. Uluslararası vicdanın sesi olarak söylem birliği oluşturulmalı, Suriye rejimine karşı ortak tutum alınmalıdır. Bu noktada söylem birlikteliği de yeterli değildir, eylem birliği de olmalıdır.

"MİLLİ MİSAK BELGESİ TEMEL REFERANSTIR"

Suriye halkının meşru temsilcisi olan Suriye Ulusal Konseyi'nin hazırladığı 'milli misak belgesi' temel bir referanstır.

Uluslararası camianın gözetimi altında demokratik rejim getirilmelidir. Suriye halkının yalnız olmadığını belirtmek istiyorum. Suriye'de akan kanın derhan durmasını istiyorum.

Annan'a verilen söz halen tutulmamıştır, Suriye'de ölüm kusmaya devam edilmektedir.

İnanıyorum ki Suriye halkı kendi hakkını tayin etme hakkını alacaktır. Masum canına kastedenler de mutlaka cezasını çekecektir."

YeniŞafak
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta