11-01-2008, 11:10 | #1 |
Türkler ve Kürtler
Selamun Aleyküm
Dün ''İskele Meydanı'nda da baya konuştular ama boş. 1-Türkler ayrımcılık mı yapıyor? 2-Kürt sorunu nasıl biter? Tüm bu sorular olmayan bir sorunu var etti. Sırası ile kısa bir şekilde cevaplamak istiyorum 1-Türkler müslümandır.Müslümanlarsa kardeş.Ayrımcılık yapmayız.Türkler Kürtlerden Kürtler Türklerden kız alıp vermiştir.Kan bağımız vardır.Çoğu Kürt birçok Türkten daha Türktür. Benim bulundugum muhitte hiç böyle bir sorun yok..Kürt halkı sadece biraz cahil..Herşeyin başı eğitim, eğitim seviyesi artıkça ben bu sorunların aşılacağına inanıyorum.Ayrıca benim çevremdeki Kürtler bizden zengin.!! Nasıl oluyor; çocukları erken yaşta çalıştırılıyor, 5-6 çocuktan baya para geliyor.Herneyse Sorunu Çözümü 1; EĞİTİM! 2.Sorun - Üstteki gibi eiğitm ama ortamın hazırlanması lazım bilindiği gibi pkk okula, camiye izin vermiyor.Öncelikle geniş çaplı bir operasyon topluluğu ile pkkya darbelerin en büyüğü indirilmeli, destekleyen ülkelere nota verilmeli. Sayısı 4binlerde eskiye oranda % 18li oranlarda azalma var..Bu uygulamalarla tamamen bitecektir. Sonra o bölgeye Okul-Üniversite-Hastane-Halk Eğitim kursaları vs vs Halk bunları görünce devletine bağlanacaktır. Laf değil İcraat lazım Kürt Kardeşlerimize.. Türk Kürt kardeştir Bölücüler Müslüman Olamaz.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-30-2008, 23:44 | #2 |
Kürt sorunu sorularla ortaya çıkmamıştır.
Bunu doğuda yaşayan daha iyi bilir, doğuyu gelip görmeyen senelerce doğuda kalmayan, Kürtlerin çektiği acıları, sıkıntıları çekmeyen bir insan Kürt Sorunu yoktur diyemez.. Dostoyovski'nin şöyle bir sözü var; İnsanlar mutsuz olmadıkça başkalarının mutsuzluğunu anlayamaz... Selametle |
|
12-17-2008, 00:06 | #3 |
Yazdığınız yazının içeriğine dikkat enin lütfen...
Bu yazıyı yazarken ki maksadınız Kürtlerle Türkler arasında sorun olmadığına vurgu yapmaktı sanırım.Ama yazınızda ki cümlelerin kullanılışı ile vermek istediğiniz mesaj taban tabana zıt özellikler taşıyor.Şöyle ki Kürtlerin biraz cahil olduğundan bahsetmişsiniz bu nasıl bir gaflet halidir ki tanıdığınız birkaç kişiyi bir topluma mal edersiniz.Biraz zengin olduklarından dem vurmuşsunuz ve bunu 5-6 çocuğun erken yaşta çalışmasına bağlamışsınız,bu nasıl bir zihniyettir ben anlamadım.
Şu gerçeği gözardı etmenizi de anlayamadım bu ülkede milli geliri en düşük olan vilayetler doğu ve güneydoğuda ki vilayetlerdir. Vermek istediğiniz mesaj müslümanlık ve kardeşlik ise yazdığınız yazıyı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Çünkü genelleme yaparak bir toplumu tamamen aşağılıyorsunuz ve bu bizim din anlayışımızla veda parti anlayışımızla kesinlikle uyuşmamaktadır.Çünkü biz etnik farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir genel başkan ve parti kadrosuna sahibiz. Ayrıca hayat düsturumuz içerisinde şu önemli söz ehemmiyetli bir yer tutar ''nasıl ki acemin araba üstünlüğü yoksa arabında aceme üstünlüğü yoktur'' bu sözün kime ait olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım... Daha dikkatli yorumlar yapacağınız umudu ile saygılarımı sunarım... Av.Mir Abdullah DURDu |
|
05-16-2009, 16:44 | #4 |
Bakın dengesizlikten yakındım..
Türkiye toprakları içinde en az okuma oranı %40-50 ile Doğu ve Güneydoğu bölgemiz. Türkiye toprakları içinde en çok nüfus artışıda Doğu'da Güneydoğu'da.. Aşiret liderlerinin nasıl paralar elde ettiğini lakin yine akrabalarının fakir oldugunu bu sebeple göç ettikleri çok sıradan.. Benim bahsini açtıgım konu tamamen batı Kürtleri ile ilgilidir. Tabi ki Doğudaki Kürt kardeşlerimizin sıkıntısı çekilmeden anlaşılmaz. Ben doğuya 2.sorunda değindim.Zengin şirketler korkuyor doğuya mekan açmaktan. Tek sorun pkkdır.Yok dil miş.Yok buraya Kürtçe isimmiş..bunlarla bir iş olmaz. Okulla, hastane ile fabrika ile olacaktır. pkk yok olmadan da ne okul ne fabrika ne hastane olmaz. |
|
05-30-2009, 11:13 | #5 |
Sorun halklar arasında değildir.Sorun devlettedir.Devlet istese bu sorunu iradesiyle 1 ayda anayasal güvenceyle çözer.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|