AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-05-2007, 21:21   #1
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Türkleri çıldırtan Türk Lokumu
Viyana'da sergilenen heykel Türkleri ve Müslümanları şoke etti. Sanat özgürlüğü adı altında etnik unsur ve inançları hedefleyen provokasyon unsuru heykele tepki büyük.
Viyana'da Karlsplatz'da müslümanların büyük tepkisine yola açan bir heykel sergileniyor.

Olaf Metzel imzalı heykel, İslamın simgesi olan başörtülü bir kadını tasvir ediyor. Heykelde kadın başörtülü olarak tasvir edilmiş ve diğer bütün uvuzlarıda çıplak olarak belirtilmiş. Olaf metzel, heykele koyduğu isimdende anlaşılabileceği gibi, bu eserinin adını "Turkish Delight"(Türk Lokumu) olarak koyarak, sanatçının hedefinin provokasyon olduğu ortaya çıkıyor.
Sanatsal refleksiyonu ve provokasyonu ön plana çıkaran çalışmaları ile tanındığı ifade edilen Metzel'in bütün din ve kültürlerin barış içerisinde yaşadığı ve Müslümanların devlet nezdinde de büyük saygı gördüğü bir ülkede neden böyle bir provakatif heykel yontuğu merak ediliyor.

Heykel Avusturya toplumunda memnun, mutlu ve hoşgörü içinde yaşayan Müslümanların kafalarını karıştırmış ve onları rencide etmiş durumda.

Heykelin tam boy görünüşünü merak edenler bu linki kullanabilirler..

Avusturya'da Türklerin yayınladığı Pusula gazetesi muhabirleri konu hakkında görüşlerine başvurduğu, Sivil toplum örgütleri "Böyle bir şeyin kimseye fayda getirmediği gibi toplumdaki huzuru da bozabileceğini" ifade ediyorlar..

Auvusturya'da yaşayan Türkler ve İslamiyete inanan tüm insanlar, telefon ve e-maillerle, insanların dinlerini aşağılayarak yapılan bir olayın sanatla alakası olmadığını belirterek, heykelin kaldırılmasını istiyorlar...

heykelin resmi ; http://image.haber7.com/haber/88747.jpg

(Haber 7)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-05-2007, 21:23   #2
Kullanıcı Adı
mavera
evet arkadaslar yasadigim sehirde vuku bulan olayi sizlerle paylasmak istedim..ikamet ettigim yere yakin bir yerde sergiye acilan bu heykeli siddetle kiniyorum..
iste medeniyetin baskenti viyanada medeniyetin tek disi kaldiginin göstergesidir..ben viyana da yasayan birisi olarak gerekli tepkimi, gerekli kurumlara bildirdim..
Alt 12-05-2007, 21:26   #3
Kullanıcı Adı
Meftun
> > > >
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 21:29   #4
Kullanıcı Adı
mavera
seytan bu ya icime vesvese vermeden etmiyor acaba bu insanlara hic mi malzeme vermedik diyorum icimden..
Alt 12-05-2007, 21:35   #5
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
seytan bu ya icime vesvese vermeden etmiyor acaba bu insanlara hic mi malzeme vermedik diyorum icimden..
tartışılabilir...ama abi bence bunların niyeti belli avrupa birliğine gireceğiz diye de sembolik bir heykele çarşaf giydirmişlerdi...dertleri islamı ne kadar yaşadığımız değil islamı yaşıyor olmamız...kendi içimizden biri yapsa belki hak verebiliriz ama bunlara asla!
Alt 12-05-2007, 21:36   #6
Kullanıcı Adı
mavera
kardes biz kendi icimizdekilere laf anlatmiyoruz bunlara nasil anlatacagiz orasida tartisilir..benim burada elestirdigim avrupanin medeniyet anlayisi..
bu nasil medeniyet anlayisiki kendi disindaki kültürleri kücümser, asagilar ve hor görür!
Alt 12-05-2007, 21:39   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes biz kendi icimizdekilere laf anlatmiyoruz bunlara nasil anlatacagiz orasida tartisilir..benim burada elestirdigim avrupanin medeniyet anlayisi..
bu nasil medeniyet anlayisiki kendi disindaki kültürleri kücümser, asagilar ve hor görür!
orada haklısın abi..tek kelime ile çifte standart....biz de olaylı geçmişti kadınlar günü kınama üstüne kınama geldi...fransada daha da ağır şekilde geçti bir Allahın kulu gündemine dahi almadı....
Alt 12-05-2007, 21:42   #8
Kullanıcı Adı
mavera
onlarda ic mesele bizde insa insan haklari ihlali oluyor..;)..o yüzden dostu, düsmani iyi bilmek lazim..ben en koyu ab taraftariyim ama ab ye öyle evin anahtarini teslim ederek degil, kültürümüzü kabul ettirerek girmeliyiz..
yoksa bu gibi manzalarla cok karsilasiriz..;)
Alt 12-08-2007, 18:32   #9
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Müslümanları rencide eden heykel yıkıldı. Heykelin yıkılması da tepki çekti.

Avusturya'da bir üniversitenin parkında bir aydır sergilenen ve büyük tepkilere yol açan başörtülü çıplak heykel kimliği belirlenemeyen kişilerce yıkıldı.

'Turkish Delight ( Türk Lokumu' ) adlı heykel pek çok Türk ve Müslüman insan tarafından protesto edilmiş ve Avusturya makamlarından kaldırılması istenmişti..

Çıplak heykelin kaldırılması için bütün kurum ve kuruluşların devereye girdiği bir sırada yapılan saldırı Avusturyalı Türkler tarafından pek hoş karşılanmadı.

Heykelle ilgili ilk haberi yapan Pusula gazetesi, "Nasıl bu heykelin buraya dikilmesini doğru bulmadıysak heykelin bu şekilde yıkılmasınıda doğru bulmuyoruz. Yapılan bu saldırı Türkler tarafından yapılabileceği gibi, başkaları tarafından sırf ortamı germek içinde yapılmış olabileceği düşünülüyor.
Avusturya gibi bir toplumda herşeyin konuşarak ve karşılıklı anlayış içinde yapılmasının gerekliliğini vurgulamış ve bu konuda bütün kurumlar harekete geçmişti" şeklinde görüş beyan ettiler.

ALMAN'IN "ÇİRKİN" HEYKELİ

Alman sanatçı Olaf Metzel'in 'Turkish Delight/ Türk Lokumu' adlı heykeli ergenliğe yeni girmiş 15-16 yaşlarında çıplak bir türbanlı kadını resmediyor. Heykel Viyana'da bir parkta sergileniyordu.

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Heykeli yapan Olaf Metzel tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını savunarak, "Heykelimde Türk kadınına dair iki özellik vurgulamak istedim, çok iddialı değil, mütevazi ama cesaretsiz de değil ama kendinden emin” demişti..

Provokasyonu ön plana çıkaran eserlerle tanınan Olaf Metzel, Almanlar tarafından da pek sevilmiyor. Çok eleştirilen çalışmalara imza atan Olaf Metzel, Türk’lere olan ilgisi ile tanınıyor.

internethaber
Alt 12-09-2007, 15:01   #10
Kullanıcı Adı
mavera
heykeli yikani biliyorum ama bence yaptigi asla cözüm degil simdi daha büyügünü yapacaklar ve yine adimiz barbar olarak kalacak..

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)