AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2008, 15:02   #1
Kullanıcı Adı
türk kızı
Standart Türklük
Arkadaşlar size bişey sorcam sizce Türkü Türk yapan en önemli şey nedir?

türk kızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2008, 15:05   #2
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Standart türklük
sana bir sürü şey sayabilirim aslında...

ama bana kalırsa böyle bi konu açılmamalıydı...
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 15:09   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart türklük
Aramıza hoş geldin,ilk +'tın benden :-*
(laik olması) :D

Diline,kültürüne,dinine sahip çıkması :-*
Alt 05-06-2008, 15:31   #4
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Standart türklük
Ooo türk kızı hoşgeldin
bende eskiden Türk evladıydım ama sonrada engineer oldum..

Türk'ü Türk yapan birçok özelliği var ama bu konu gereksiz ve yanlış bölümde (:
Alt 05-06-2008, 15:35   #5
Kullanıcı Adı
KAmusal mışş
Standart türklük
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Aramıza hoş geldin,ilk +'tın benden :-*
(laik olması) :D

Diline,kültürüne,dinine sahip çıkması :-*
ilk artısını ben verdim 8) görmüyo musun Allah Allaaaah :-X
Türk'ü Türk yapan özelliklere gelince...
Bana göre çok fazla ve önemli maddeler var ama benimkiler başkasınınkilere uymayabilir bence göreceli :-\
KAmusal mışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 15:42   #6
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
Standart türklük
Alıntı:
ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Ooo türk kızı hoşgeldin

engineeriye süpermiş :D :D :D
hoşgeldin Türk Kızı
Türk'ü Türk yapan vatan uğruna gözünü kırpmadan can verebilmesidir,kültürüdür,dayanışmasıdır, say say bitmez ki
bir de Osmanlı zamanındaki asıl olan Türklüğümüzü malesef yitirdiğimizi düşünüyorum
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 16:23   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart türklük
Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ooo türk kızı hoşgeldin

bir de Osmanlı zamanındaki asıl olan Türklüğümüzü malesef yitirdiğimizi düşünüyorum
Osmanlu muhakkak baş tacımızdır ama bu hususta aynı fikirde değilim. Türklük Osmanlıdan çok çok önce vardı. Maalesef yanlış politiklar yüzünden Türk kelimesini ilk zedeleyen Osmanlı oldu. (Osmanlıdan kastım, Fatih'den sonraki dönemlerdir.) Pek okullarda derslerde konu edilmez ama başta imparatorluk sınırlarını korumak için her ırka aynı yaklaşıldığını göstermek için Türklük geri plana atılmış, sonradan konu öyle abartılmıştır ki Osmanlı Duraklama ve çöküş dönemlerinde Türkleri yani Anadolu insanını fazlasıyla dışlamıştır. Türk deyince akıllara kaba köylü, fakir, cahil insanlar gelmiştir. Bu nedenle devletin en üst mertebelerine, özellikle enderun'a Türkler asla alınmamıştır. 2. Abdülhamid döneminden sonra fikirler biraz biraz değişmeye başlamıştır. Edebiyatımızda "Milli Edebiyat" diye bir dönem vardır. 1908'de başlar bu dönem. İşte sanatçılarımız bile o dönemde Türklerin ne kadar değerli olduğunu anlamış ve anadolu insanına yönelerek "milli edebiyat" dönemini başlatmışlardır. Düşünebiliyormusun. Koskoca Osmanlı anadolu insanını ancak 1908'de farkına varabilmiş. Bugün okuduğumuz neredeyse bizi anlatan tüm eserler 1908'den sonrasına aittir. Bazı yabancı yazarlar, tarihçiler, sırf bu duruma bakarak Osmanlıyı Türk bile kabul etmeyenler olmuştur. Osmanlı Türk olsa, azınlık gibi yaşamazdı diye düşündüler herhalde. Ama yanlış bir düşünce tabi.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 18:21   #8
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart türklük
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ooo türk kızı hoşgeldin

Osmanlu muhakkak baş tacımızdır ama bu hususta aynı fikirde değilim. Türklük Osmanlıdan çok çok önce vardı. Maalesef yanlış politiklar yüzünden Türk kelimesini ilk zedeleyen Osmanlı oldu. (Osmanlıdan kastım, Fatih'den sonraki dönemlerdir.) Pek okullarda derslerde konu edilmez ama başta imparatorluk sınırlarını korumak için her ırka aynı yaklaşıldığını göstermek için Türklük geri plana atılmış, sonradan konu öyle abartılmıştır ki Osmanlı Duraklama ve çöküş dönemlerinde Türkleri yani Anadolu insanını fazlasıyla dışlamıştır. Türk deyince akıllara kaba köylü, fakir, cahil insanlar gelmiştir. Bu nedenle devletin en üst mertebelerine, özellikle enderun'a Türkler asla alınmamıştır. 2. Abdülhamid döneminden sonra fikirler biraz biraz değişmeye başlamıştır. Edebiyatımızda "Milli Edebiyat" diye bir dönem vardır. 1908'de başlar bu dönem. İşte sanatçılarımız bile o dönemde Türklerin ne kadar değerli olduğunu anlamış ve anadolu insanına yönelerek "milli edebiyat" dönemini başlatmışlardır. Düşünebiliyormusun. Koskoca Osmanlı anadolu insanını ancak 1908'de farkına varabilmiş. Bugün okuduğumuz neredeyse bizi anlatan tüm eserler 1908'den sonrasına aittir. Bazı yabancı yazarlar, tarihçiler, sırf bu duruma bakarak Osmanlıyı Türk bile kabul etmeyenler olmuştur. Osmanlı Türk olsa, azınlık gibi yaşamazdı diye düşündüler herhalde. Ama yanlış bir düşünce tabi.
bu aydinlatici yazi icin cok tesekkurler +
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 22:17   #9
Kullanıcı Adı
romakudüs
Standart türklük
türkü türk yapan demesekteinsanı insan yapan hatta insanı sultan yapan meselelerden bahsetsek daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 23:57   #10
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart türklük
Alıntı:
romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
türkü türk yapan demesekteinsanı insan yapan hatta insanı sultan yapan meselelerden bahsetsek daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum
evet katiliyorum
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)