AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-21-2009, 08:24   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Türköne: Eylem planı irticanın ta kendisi

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, irtica kavramının eski rejime dönüş anlamına geldiğini belirterek, "Bugün eylem planında savunulanların kendisi irtica." dedi.

Abant Platformu'nun 'Demokratikleşme' konulu toplantısı siyasi partilerin geçmişinin ele alındığı oturumun öğleden sonraki bölümünde tebliğ sunan Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz'er Türköne, irtica kavramının ilk kez 1909'da 'Abdulhamit dönemine dönme arzusu' anlamında kullanıldığını hatırlattı. Cumhuriyet döneminde ise irticanın eski çok uluslu imparatorluk yapısına dönmek anlamında kullanıldığını belirten Türköne, demokrasinin olmadığı bir rejimin bugün dünyada yeri olmayan, modası geçmiş bir rejim olduğunu vurguladı. Mümtaz'er Türköne, bu açıdan bakıldığında 'irticayla mücadele planı' olarak da adlandırılan eylem planınında savunulanların 'irticanın bizatihi kendisi' olduğunu savundu.

İrtica - laiklik denklemi üzerinde çok radikal bir değişiklik yapılması gerektiğine dikkat çeken Türköne, CHP'nin iktidara gelmesini engelleyenin de ansiyen rejim takıntısı olduğunu söyledi. Türköne, "Halkın kanaatlerini temsil etme yerine belirlemeyi tercih ederseniz size verilen destek çok zayıf çıkar." şeklinde konuştu.

Dr. Tanel Demirel ise 'Asker ve Siyasi Partiler' konulu tebliğinde Türkiye'de ordunun geçmişte yönetime el koyarken meşruiyet temeli oluşturmaya da özen gösterdiği tespitinde bulundu. Demirel; askeri rejimlerin kısa sürmesi, fiyaskoyla sonuçlanmadan önce sona erdirilmesi ve uygulanan şiddetin dozunun nispeten düşük olması nedeniyle halkın 'bir daha asla' noktasına gelmediğini kaydetti. Merkez sağ siyasetin darbe ve diğer müdahalelerin mağduru olmaktan faydalandığını belirten Tanel Demirel, "Yaptıklarını ve yapamadıklarını gerektiği şekilde eleştiremiyoruz. Mağduriyet söylemi siyasi partileri tembelliğe itiyor." yorumunu yaptı.

Yazar Altan Tan ise halka 'senin taleplerini karşılayacağım' diyerek yetki alan partilerin Ankara'ya gittikten sonra 'bu işler senin bildiğin gibi değil' diyerek yoluna devam etmesinden yakındı. Tan, merkez partilerin genç kızları kandırıp pavyona satanlar gibi halkı kandırdığını ve sattığını savundu. Tan, mevcut toplumsal merkezin siyasi merkez haline gelebilmesi için liberal-Müslüman-sosyal demokrat bir paradigma gerektiğini vurguladı.

Abant Platformu'nun 'Demokratikleşme: 12 Eylül'den AB'ye Siyas Partiler' konulu toplantısı bugün yapılacak kapanış oturumunun ardından yayınlanacak sonuç bildirisiyle sona erecek.


(CİHAN)

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım