AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 13:31   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart TÜSİAD'da 'Evet'çiler Ağırlıkta
TÜSİAD'da 'evet'çiler ağırlıkta



Duayen sanayicilerden Abdülkadir Konukoğlu, demokrasi ve ekonomi için 'Evet' diyeceğini açıkladı. Konukoğlu, birçok TÜSİAD ve TOBB üyesinin de bu görüşte olduğunu söyledi.

Referanduma sayılı günler kala birçok kesim oyunun rengini belli ederken, patronlar da görüşlerini açıklamaya başladı. Türkiye'nin duayen sanayicilerinden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, sandıkta 'Evet' oyu kullanacağını açıkladı. Daha kaliteli demokrasi ve ekonominin gelişmesi için referandumda Evet diyeceğini belirten Konukoğlu, sandıktan farklı bir sonuç beklemediğini kaydetti. İş dünyası temsilcileri ile sık sık bir araya geldiğini ve birçok ünlü ismin de Anayasa Değişikliği Paketine olumlu yaklaştığını dile getiren Konukoğlu, TÜSİAD ve TOBB üyesi birçok patronun görüşünü açıklamasa dahi sandıkta Evet diyeceğini ifade etti. Konukoğlu, "Benim çevrem geniştir. İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinden sanayici arkadaşlarım var. Referanduma ilişkin açıklama yapmıyorlar; ancak sandıkta Evet diyeceklerini biliyorum." dedi.

12 Eylül'de yapılacak referandumu Zaman'a değerlendiren Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, demokrasinin yerleşmesi için Anayasa'nın değişmesinin gerekli olduğunu kaydetti. Referandum sonrasında daha kaliteli bir demokrasi için adım atılacağını aktaran Konukoğlu, iş dünyasının da önemli kazançlar elde edeceğinin altını çizdi. Küçük miktarda vergi borcu olanların mevcut düzenleme ile yurtdışına çıkamadığına dikkat çeken Konukoğlu, "Bir işadamı 200-300 liralık vergi borcu olduğunda yurtdışına çıkamıyordu. Küçük miktarda bir borcu olduğunu bilmediği için de yurt dışına gitmek için bu önüne engel oluyordu. Ufacık bir vergi borcu sebebiyle birkaç milyon dolarlık ihracat bağlantısını kaçırabiliyordu. Şimdi sandıktan Evet çıkması halinde bu sorun çözülmüş olacak." diye konuştu.

Zaman 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-18-2010, 13:52   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Tüsiatın ve bir çok iş dünyasının içinde Evet dediği halde bunu dillendirmeyenlerin evet demesi bir manada iyi.
İdeolojik iş adamlarının 2001 yılında anayasa değişikliklerine evet diyerek taraflarını belirtmeleri karşısında şimdi neden se kartel basın ile bir takım cevrelerin umudu olma gibi tercih değişikliği içerisindeler. Artık istedikleri gibi al aşağı edemedikleri iktidarlara karşı husumetlerimi var bir gecede zengin olma lüksleri kalmadımı yoksa. Kimse milleti hükümeti esareti altına alamaz.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 14:36   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
TÜSİAD'ın değişmesini istediği ancak dillendiremediği bir anayasa...
Yıllardır her konuda demeç verip açıklama yapmaktan geri kalmayan TÜSİAD bu sefer ideolojik tercihlerini çıkarların üstünde tutan bir tavır sergiliyor..kendi içinde elbette farklı sesler çıkacaktır...herkes kendiyle verdiği mücadelesinde vicdanını dinleyecek..





Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 14:52   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Alıntı:
Gönülden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
TÜSİAD'ın değişmesini istediği ancak dillendiremediği bir anayasa...
Yıllardır her konuda demeç verip açıklama yapmaktan geri kalmayan TÜSİAD bu sefer ideolojik tercihlerini çıkarların üstünde tutan bir tavır sergiliyor..kendi içinde elbette farklı sesler çıkacaktır...herkes kendiyle verdiği mücadelesinde vicdanını dinleyecek..


Sevgili Canan. Siyasetin üstünde demoklesin kılıçı gib var olmak her zaman istedikleri gibi iktidarlara şekil vermek onun ağırlığı ve ziyanı ile milletin üstüne cullanmak bu dönemde olmadığı için geçmişte gösterilen iradeyi şimdi gösteremiyorlar. Yahu 2001 yılında açık açık iradenizi gösterdiğiniz mevzularda hatta biz Ak parti iktidarından çok nemalandık ekenomiyi çok iyi yönettirler ama CHP liyiz demeleri neyin nesiydi. Demekki Ak parti iktidarı ile alamadığınız kendi aranızda birbirine sattığınız paranın boşluğunu ımf den karşılayarak devleti zarara uğratanların hesapları çöktü düşmanlıklar bu yüzdenmi yoksa. Halkı koruyan kollayan iktidarlar ile doku uyuşmazlığınız mı var sizin.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 15:12   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
Demeokrasi açığı var diyip itiraz edenler darbecileri eleştiren tek kelimeyi ağızlarına almıyorlar...kanımca Ümit Boyner de kendisinden beklenilenin ötesinde hayal kırıklığı yaşatacak..
Doku uyuşmazlığına gelince hemfikiriz sevgiki ukba artık bürokratik bir yapılanmayı kaldırıp akılcı bir yönetime geçmek için bu anayasa değişikliği şart..









Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 18:26   #6
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Değişiklik şart bütün saldırılar rahatsızlıklar bundan ötürü . Yorumlar dolgun bize söyleyecek bir şey kalmamış.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi