![]() |
#1 |
![]() ![]() Başbakan Erdoğan'ın, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlısı olarak nitilendirilen teşvik ve istihdam paketini açıklamasının ardından iş dünyası başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, bakın TÜSİAD ne yaptı.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk iş dünyası başta olmak üzere tüm Türkiye'nin merakla beklediği yeni yatırım ve teşvik paketini dün açıklamasının ardından, ajanslar, haber merkezlerini değerlendirme yağmuruna tuttu. Türkiye'nin yedi bölgesindeki oda, dernek ve vakıflar ile memur ve işçi sendikaları peş peşe değerlendirme açıklamalarında bulundu. Ancak, Türkiye'nin en zengin patronlarının üye olduğu ve Patronlar Kulübü olarak bilinen TÜSİAD, hükümetin açıkladığı teşvik paketiyle ilgili açıklama yapmak yerine her zaman yaptığı gibi, hiç de alakası olmadığı halde yine din eğitimi konusunda açıklama yaptı. TEŞVİKE SUSKUN KALAN TÜSİAD, İLAHİYAT KONTENJANINA SALDIRDI YÖK'ün geçen hafta yaptığı kontenjan artışları konusunda açıklama yapan TÜSİAD, her zaman yaptığı gibi yine din eğitimini diline doladı. İlahiyat fakültesi kontenjanlarının gereğinden fazla artırıldığını ileri süren TÜSİAD, YÖK'ü eleştirdi. Öğrenci kontenjanları ve bölümler arası geçişle ilgili tartışmaların, yüksek öğretimde reform ihtiyacının aciliyetini gündeme getirdiğini savunan TÜSİAD, ilahiyat fakültesi kontenjanının artırılmasını şu cümlelerle eleştirdi: “Yüksek Öğretim Kurulu'nun, ilahiyat fakültelerine üniversitelerin talep ettiğinden çok daha yüksek kontenjanlar tanımasını da içeren kararı tartışma konusu olmuştur. Söz konusu kararın, ülkemizin insan gücü ihtiyacı duyduğu alanlarla ilgili diğer yüksek öğretim programları açısından, kaynakların en iyi kullanımı bağlamında sakıncalar doğurması beklenmelidir.” TÜSİAD, şimdiye kadar hazırladığı raporlar ve yaptığı açıklamalarda ise İmam Hatip Liselerine kız öğrencilerin alınmaması ve erkek öğrenci kontenjanlarının ise yarıya düşürülmesi gerektiğini savunmuştu. Anayasal hüküm olan “din eğitiminin devlet eliyle verilmesi”ni de eleştiren TÜSİAD, din eğitimine karşı tavrıyla tepki toplamıştı. / VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yuh diyorum...bu kadar hazımsızlık olamamaz. Biz TÜSİAD'ın başkanınıda tanıyoruz...babasınıda... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|