AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-08-2010, 16:34   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart TUSKON: Türkiye'nin Hızına Ayak Uyduracak Bir Anayasa için Evet Diyoruz
TUSKON: Türkiye'nin hızına ayak uyduracak bir anayasa için evet diyoruz

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'nin hızına ayak uyduracak bir anayasa için 'evet' diyeceklerini açıkladı. Dün İstanbul'da yapılan 8. Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında konuşan Meral, Türkiye'nin güçlenmesini isteyen herkesin 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunda 'evet' demeyi bir sorumluluk olarak görmesi gerektiğini söyledi.

TUSKON'un; 7 federasyon, 150 dernek ve 15 binden fazla aktif işadamı üyesi bulunuyor.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, teşkilat olarak Şampiyonlar Ligi'nde dev ekonomilerle mücadele ettiklerini belirterek, "Ancak rakiplerimizle etkin bir mücadelede bulunabilmemiz için takdir edersiniz ki onlarla aynı şartlarda oynamamız gerekir. Rakiplerimize karşı ise en büyük dezavantajımız da hiç şüphesiz tıkır tıkır işleyen bir demokrasimizin olmayışıdır." dedi. Rızanur Meral, bu durumun önemine işaret etmek için 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasının tamamını; daha öngörülebilir, daha müreffeh, daha dayanıklı bir ekonomi ve daha güçlü bir demokrasi ve bunun teminatı olan demokratik bir anayasaya ayırdı. "12 Eylül'deki referandumun kapsamı keşke daha geniş olsaydı." diyen Meral, bu referandumda evet demenin daha iyi bir demokrasinin ilk adımı olacağını söyledi. Türkiye'nin bugüne kadar çektiği sıkıntıların sabır ve demokrasi taleplerini geliştirdiğini anlatan Meral, "Bugün yaşadığımız gerilim; 60'ların, 70'lerin ve 80'lerin askerî darbesi, 97'nin 'balans ayarı'nın ardından gelinen noktayı göstermesi bakımından dikkat çekicidir. Zira sistemi askıya almadan, hükümeti devirmeden, sistem içinde kalarak mücadeleyi öğrendiğimizin belgesidir. Aynı zamanda halkın seçtiklerinin de devrilmeden durabilme gücüne eriştiğinin ispatıdır. Türkiye'de her alanda demokrasi gelişti. Son günlerde YAŞ kararları hususundaki gelişmeleri de demokrasimizin olgunlaşmakta olduğunun bir göstergesi olarak yorumluyoruz." şeklinde konuştu.

Meral, darbe ve cunta gibi suçlarla hakkında iddianame hazırlanmış kişilerin terfisinin ertelenmesinin, Türkiye'nin hukuk devleti yapısının güçlendirilmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası finans çevreleri tarafından Türkiye'nin öngörülebilirliğinin önündeki en ciddi engellerden biri olarak kabul edildiğine işaret eden Meral, bu durumun bir an önce demokrasi çerçevesinde ele alınması ve düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Avrupa Birliği İlerleme Raporlarında da Türkiye'de yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının tehdit altında olduğuna değinildiğini söyleyen Meral, "Türkiye'de yargı kurumu bağımsızlık sorunu yaşamazken, yargıçlarımız, HSYK'nın demokrasi standartlarına hiçbir şekilde uymayan yapısı ve işleyişi sebebiyle baskı altındadır." dedi. Tüm bu gerekçeler sebebiyle referandumun partiler üstü bir mesele olduğunu ifade eden Meral, "Siyasi görüşlerini bir yana bırakıp referandumda 'evet' demek, toplumun demokrasiyi özümsediğinin, kendi hakkındaki kararları kendisinin verdiğinin ispatı olacaktır. Bu anlamda işadamlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir." ifadelerini kullandı.

TUSKON: Evet diyoruz, çünkü...

Yargılanamayan kimse kalmayacak.

Askerî hâkimler hiyerarşi baskısından kurtulacak.

Toplumun zayıf kesimi koruma altına alınacak.

Kişisel veriler korunacak.

Vatandaşların yurtdışına çıkma özgürlüğü ancak hâkim kararı ile sınırlandırılabilecek.

Çocuklar her türlü istismara karşı devlet koruması altına alınacak.

İşçiler aynı anda birden fazla sendikaya üye olabilecek.

Memura toplu sözleşme hakkı verilecek.


Memurlara yönelik uyarma ve kınama cezalarına yargı denetimi açılacak.

Kamu denetçiliği kurumu oluşturulacak.

Parti kapatmaya bağlı olarak
milletvekilliğinin düşürülmesinin önüne geçilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin yapısı yeniden düzenlenecek, üye sayısı artırılacak, üyelerin görev süresi 12 yılla sınırlanacak.

Zaman 08.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-08-2010, 16:56   #2
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart
TUSKON'UN ÇOK BÜYÜK BİR KİTLESİ VAR.HELAL OLSUN DİYORUM.
EVET EVET EVET EVET EVET EVET EVET EVET EVET EVET EVET
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım