![]() |
#1 |
![]() ![]() Tür : Dram Yönetmen : Tunç Başaran Senaryo : Feride Çiçekoğlu Görüntü Yönetmeni : Erdal Kahraman Müzik : Özkan Turgay Yapım : 1989, Türkiye , 100 dk. Oyuncular: Nur Sürer (İnci) , Ozan Bilen (Barış) , Füsun Demirel (Fatma) , Rozet Hubeş (Zeynep) , Güzin Özipek , Özlem Savaş , Güzin Özyağcılar (Selma) , Yasemin Alkaya (Filiz) , Meral Çetinkaya , Hale Akınlı (Sümbül) Konusu: Annesinin mahkumiyeti nedeni ile hapishanede büyümek zorunda kalan Barış, bütün mahkumların neşe kaynağıdır. Ama siyasi mahkumlardan biri olan İnci ile arasındaki yakınlık diğer bütün mahkumlarla olandan çok farklıdır. Küçük Barış ile İnci arasında gelişen bu sevgi dolu dostluk, hapishane duvarlarını bile delen koskoca bir dünya yaratmalarını sağlayacaktır. Tunç Başaran'ın oldukça ses getirmiş ve büyük beğeni toplamış filmi Uçurtmayı Vurmasınlar, Feride Çiçekoğlu'nun romanından sinemaya uyarlama. Türkiye'nin Oscar adayı olarak Academy'ye de gönderilen film, İstanbul Film Festivali'nde de Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü'nü kazanmıştı. Oldukça başarılı bir oyunculuk örneği gösteren Barış rolündeki Ozan Bilen'in, en son Zeki Demirkubuz'un Kader filminde Zagor rolü ile yer aldığını da belirtelim.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() -kale'den bize el salla inci
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() türk sinemasının klasikleri arasında bence çok etkilenmiştim
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bu film nedense bana çok uzun geliyor.
100 dakika değilde sanki 2-3 saatlik filmmiş gibi,her nedense böyle.Belki severek izlediğim içindir :-* Herkes izlemeli bence. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() İzledim daha önce...Gerçekten izlenmeye değer :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|