07-16-2008, 22:33 | #1 |
"Ulan öküz Anadolulu!"
Aysun Kayacı’nın popüler kişiliğinden dolayı daha çok dikkat çekmiş olabilir ancak bu ülkede uzun yıllardır halk planlı bir şekilde aşağılanır. Hele “Haydi gel bizimle ol” programında her hafta birkaç posta bu yapılır.
Atatürk’ün bir köylü ile konuşmasını gösteren birkaç fotoğraf, bu ülkede köylülerin resmi ideoloji tarafından planlı bir şekilde aşağılanmadığına beni ikna edemez. “Köylü efendidir” denilerek de köylülerin efendi olmadığı tecrübe edilmiştir. Hemen aklımıza gelen en kült halk aşağılama cümlelerini hep birlikte hatırlayalım: Halka rağmen halk için - CHP Halk plajları doldurdu, vatandaş denize giremedi – Cumhuriyet Gazetesi Hasolar – Memolar iktidara geliyor (DP’nin kazanacağı anlaşılınca) – CHP Karnını kaşıyan adam, bidon kafa – Bekir Coşkun Kısa boylu, kıllı, gövdeden bacaklı – Mine Kırıkkkanat Şimdi bu aşağılama cümlelerinin şahı 17 yıl Ankara Valiliği yapmış Nevzat Tandoğan’dır. Tek parti döneminin kudretli valisi Nevzat Tandoğan, siyasi faaliyetlerinden ötürü tutuklanarak yanına getirilen Osman Yüksel Serdengeçti'ye hiddetlenir ve şöyle der: "Ulan öküz Anadolulu; sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi askere çağırdığımızda askere gelmek" Akabinde görevlilere emir verir: "Alın bu iti götürün" Bu olay bundan 67 yıl önce gerçekleşmiş. Halkı aşağılamayı refleks haline getirmiş olanlar hala aynı noktadalar. Ancak ‘halk’ 67 yıl önceki halk değil. Köprünün altından çok sular aktı.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-16-2008, 22:34 | #2 |
"ulen öküz Anadolulu!"
Nevzat tandoğan
|
|
07-16-2008, 22:36 | #3 |
"ulen öküz Anadolulu!"
˙·٠٠•● Kötü söz sahibinin aynasıdır derler Nevzat Tandoğanda kendisini dev aynasında görmüş bir despottur ˙·٠٠•●••٠·˙
|
|
07-16-2008, 22:36 | #4 |
"ulen öküz Anadolulu!"
Sizin iki vazifeniz var:
Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi askere çağırdığımızda askere gelmek" |
|
07-16-2008, 22:38 | #5 |
"ulen öküz Anadolulu!"
Şimdi biz bidon kafalıysak bu aydın mı oluo
|
|
07-16-2008, 22:39 | #6 |
"ulen öküz Anadolulu!"
˙·٠٠•● Bu aydınsa bende Aydınlana aydınlana aydın olmuş birisiyim ˙·٠٠•●••٠·˙
|
|
07-16-2008, 22:39 | #7 | |
"ulen öküz Anadolulu!"
Alıntı:
|
||
07-16-2008, 22:40 | #8 |
"ulen öküz Anadolulu!"
halk vergi versin...
halk askere gidip şehit olsun... ama yönetime talip olmasın... yönetim erki bir avuç azınlığın elinde olsun.... halk sadece koyun sürüsü ne de olsa...(!) > |
|
07-16-2008, 22:40 | #9 |
"ulen öküz Anadolulu!"
Adama niye kızdınız onu anlamadım. Halkı kötüleyenleri eleştirmiş mizahi bir dille :-\
|
|
07-16-2008, 22:40 | #10 |
"ulen öküz Anadolulu!"
evet bizim iki vazifemiz var (anadolu adına konuşuyorum)
evet birincisi mahsul yetiştirmek ve ülkemize yararlı olmak evet ikinciside asker olmak her türkün asker doğduğu gibi.Milletimizi düşmanlardan korumak ve milletimizi huzur içinde yaşatmak fakat sen türk olarak doğmamışın o belli ;). nevzat tandoğan. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|