![]() |
#1 |
![]() Ulusalcı gazete ŞİFRE ÇÖZDÜ Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Norşin" olarak bahsettiği ilçenin sırrı.. Türkiye'yi geren "Kürt açılımı" polemiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis'in Güroymak ilçesindeki konuşması, Yeniçağ gazetesi tarafından böyle manşete taşındı. ![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, eski adı "Norşin" (Doğrusu Nurşin dir - Yeniçağ) olarak bahsettiği ilçe, Said-i Nursi'nin ilk medrese eğitimini aldığı yerleşim bölgesidir. TAĞ MEDRESESİ Necmeddin Şahiner'in kaleme aldığı "Bilinmeven taraflarıyla Bediüzzaman Said Nursi" adlı kitapta Nursi'nin Tağ Medresesi'ne ilk adım atışı şöyle anlatılıyor. MOLLA ABDULLAH Küçük Said, Hizan Şeyhi Seyyid Nur Mehmed Efendi'nin yaylasında bir müddet kaldıktan sonra, Molla Abdullah ile beraber Nurşin'e geldi. NURSLU TALEBELER TAĞ Medresesi sahibi Abdurrahman-ı Taği, Nurslu talebelere yakın alaka gösterirdi. Kış geceleri üşümemeleri için üzerlerini örterdi. "BUNLARA İYİ BAKIN" Ayrıca medresenin ileri gelen büyük talebelerine: 'Bu Nurslu talebelere iyi bakın, bunlardan biri din-i mübin'i İslam'ı ihya edecek. Fakat hangisidir, ben de bilmiyorum' derdi. (Yeniçağ) Said-i Nursi geleneğinden gelen YENİ ASYA'cılar da haberi kendi bakış acılarıyla mansete taşıdılar ensonhaber
![]() Konu Gölge tarafından (08-12-2009 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() yeniçağ diyor ki:
CUMHURİYET DÜŞMANLIĞIYLA BİLİNEN SAİDİ NURSİ.... yuh artık, bu kadar utanmazlık olmaz. Ahlaksızlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|