![]() |
#1 |
![]() Âlimler toplantısı WOW otelde başladı
![]() 42 ülkeden yaklaşık 300 İslam âliminin katılımıyla düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu WOW otelde başladı. Haber Merkezi / Timeturk 42 ülkeden yaklaşık 300 İslam âliminin katılımıyla düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu WOW otelde başladı. ![]() Marifet Derneği ve Hindistan AL MAHAD-UL-AALi AL-iSLAMi Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma İslam dünyasından birçok âlim katıldı. Sempozyuma sağlık sorunları sebebiyle katılamayan ünlü İslam Âlimi Yusuf Karadavi’nin daha önce kameraya çekilen konuşması sinevizyon sunumuyla verildi. Karadavi konuşmasında İslam dünyasına birlik çağrısında bulundu. Hıristiyan ve Yahudilerin Müslümanlara karşı dört koldan mücadele ettiklerini, Müslümanların bu saldırılara karşı koyması için mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. ![]() İslam dünyasının bugün mağlup durumuna düştüğünü belirten Karadavi, “Bir avuç Yahudi bizi istediği hale getiriyor. Yahudiler, kanlarımızı akıtıyor, topraklarımızı işgal ediyor. Filistin toprakları kan ağlıyor, Mescid-i Aksa işgal altında. Filistin meselesi bütün Müslüman toplumların meselesidir. Kanayan yaralar hepimizindir. Müslüman toplumların askeri, siyasi, iktisadi, kültürel ve dini olmak üzere her alanda mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü bütün bu alanlarda düşmanlarımız bize saldırıyor. Türlü türlü planlar kuruyorlar ve bunları hayata geçiriyorlar. Bu noktada uyanık olmamız lazım. ![]() Dünyada 1 milyar 600 milyon Müslüman var. Her dört insandan biri Müslüman. Bu çok önemli bir rakam. Bu gücümüzü harekete geçirmemiz lazım. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli husus birleşmektir. Burada âlimlere düşen çok şey var. Size tavsiyem mensup olduğunuz toplumları sürekli uyarın” dedi. Dr. Faruk Hamade, Şeyh Halid Seyfullah Rahmani, ve Dr. Yahya Abdurrahim da konuşmalarında İslam toplumlarına birleşme ve birlikte hareket etme çağrısında bulundular. Sempozyumun ilk gün tebliğleri sona erdi. ![]() Ödül töreni yarın WOW Otelde, Sinan Erdem Spor Salonu iptal Sempozyum yarın sabah saat 09.00’de yeniden başlayacak. Akşam saat 19.00’da ise WOW otelde Hindistan Hyderabad Al Mahad Ul Aaali Al-İslami Üniversitesi tarafından Mahmut Usta Osmanoğlu’na İslam’a Üstün Hizmet Ödülü takdim edilecektir. Bilindiği gibi daha önce ödül töreni Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda yapılacaktı. Ancak bazı teknik sorunlardan dolayı burada yapılacak ödül töreni iptal edildi. Kaynak: Timeturk
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah kutlu etsin.güzel görüntüler.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bir tane gravatlı gördüm mesaja uymamamış
![]() Bayan göremedim,sanrıım minileriyle geldikleri,çarşaf şartına uymadıkları için alınmamışlar ![]() Şaka bir yana hayırlısı olsun. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben Cübbeliyi göremedim onunla taraftarları hazırlamamışmıydı bu sempozyumu..?
Herhalde acil işi çıktı yoksa benim bildiğim Cübbeli burada da fitne çıkartır ortalığı karıştırırdı ![]() Ayrıca adı kullanılan (!) bütün Alimler adların'ın yanın da kendileri de görünsün diye iştirak etmişler enteresan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|