![]() |
#1 |
![]() Ümraniye ile Hizbullah bombaları aynı kafileden
![]() Yapılan kriminal inceleme sonucu sözkonusu bombalarla aynı kafile ve stok numaralı bombaların kullanıldığı 18 ayrı olay tespit edildi. Bunlar arasında Hizbullah operasyonunda ele geçirilen ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıda kullanılan el bombaları da bulunuyor. Ümraniye ve Eskişehir ilinde ele geçirilen toplam 39 adet el bombası hakkında Kriminal Polis laboratuarları, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü Bomba Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "Bomba İrtibat Raporları"nda özetle bu el bombaları ile aynı/yakın kafile ve stok numaralı bombaların kullanıldığı 18 olayın tespit edildiği, bunlardan 7 sinin şiddet içerikli eylemlerde kullanıldığı belirtildi. Bu olaylardan bazıları şunları: "İstanbul Şişli ilçesindeki Cumhuriyet Gazetesi ön bahçesine 10.05.2006 günü 1 adet el bombası atılmış, el bombası patlamamıştır. Bu olayda elde edilen 1 adet el bombasının fünye grubunda M 204 A2 MKE 173-9-85 seri numarası yazdığı, Ümraniye ilçesinden elde edilen el bombalarından 2 adedinin fünye grubunda M 204 A2 MKE 169-5-85 seri numarası yazdığı, her iki olayda elde edilen el bombalarının numaralarının benzerlik gösterdiği bildirilmiştir. Şırnak ilinde 18.03.1999 tarihinde il genelinde Hizbullah/İlim Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar neticesinde İhsan Tekin, İsmail Tekin ve Haci Demir isimli şahsın ikametinde yapılan aramada toplam 6 adet el bombası elde edilmiştir. Bu olayda elde edilen 6 adet el bombasından 1 adedinin MKE MOD 45 KF MKE 1-23 10-92 seri numaralı olduğu, Ümraniye ilçesinden elde edilen el bombalarından 1 adedinin MKE MOD 45 KF MKE 1-23 10-92 seri numaralı olduğu belirtilmiştir. Trabzon ili Of ilçesindeki bir işyerine Romanya uyruklu Nicu Portase isimli şahıs tarafından 26.05.1999 günü el bombası atılmış el bombasının patlaması neticesinde 2 şahıs yaralanmıştır. Turgut Sarıalioğlu isimli vatandaş el bombasını atan şahsı kovaladığı sırada Nicu Portase isimli şahıs tarafından tabanca ile vurulmuş bilahare kaldırıldığı hastanede ölmüştür. Bu olayda elde edilen 1 adet el bombasını MKE MOD 45 MKE 1-25 10-92 seri numaralı olduğu, Ümraniye ilçesinden elde edilen el bombalarından 1 adedin MKE MOD 45 MKE 1-25 10-92 seri numaralı olduğu belirtilmiştir. İstanbul Şişli ilçesindeki Cumhuriyet Gazetesi ön bahçesine 05.05.2006 günü (1) adet el bombası atılmış, el bombası patlamamıştır. Bu olayda elde edilen 1 adet el bombasının, TAPA M 204 A2 KF-MKE-91 12-77 seri numaralı olduğu, Eskişehir'de elde edilen el bombalarından 1 adedin TAPA M 204 A2 KF-MKE-91 12-77 seri numaralı olduğu belirtilmiştir. İstanbul Şişli ilçesindeki Cumhuriyet Gazetesi ön bahçesine 11.05.2006 günü (1) adet el bombası atılmış, el bombasının patlaması neticesinde maddi hasar meydana gelmiştir. Bu olayda elde edilen 1 adet el bombasının TAPA M 204 A2 KF-MKE-91 12-77 seri numaralı olduğu, Eskişehir' de elde edilen el bombalarından 1 adedin TAPA M 204 A2 KF-MKE-91 12-77 seri numaralı olduğu belirtilmiştir. İzmir Konak ilçesinde İbrahim Çiftçi'ye ait Alsancak Cafe isimli işyerine 02.10.2006 tarihinde Erdinç Utaş tarafından iki adet el bombası atılmış, el bombalarının patlaması neticesinde 2 si ağır olmak üzere 11 kişi yaralanmış, yaralılardan İbrahim Çiftçi bilahare ölmüştür. " "Gizli tanık C" ifadesinde soruşturma kapsamındaki Sami Hoştan'ın İbrahim Çiftçi'ye kumarda 3 milyon dolar kaybettiğini bu paranın ödenmesi konusunda aralarında husumet çıktığını beyan ettiği belirtilen iddianameye göre, bu olayda kullanılan el bombalarından 1 adedinin TAPA M 204 A KF-MKE-151-6-83 seri numaralı olduğu, Ümraniye ilçesinden elde edilen el bombalarından 4 adedinin de TAPA M 204 A KF-MKE-152-6-83 seri numaralı olduğu belirtiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, "Şüpheli Ferda Paksüt'ün, Turan Çömez ve Ahmet Hurşit TOLON ile irtibatının olduğu anlaşılmıştır. 28.03.2008 günü saat: 12.27 de Turhan Çömez ile yaptığı görüşmede özetle; şüphelinin, "..dün raportör şeyi verdi raporu" dediği, Turhan'ın " ![]() ![]() 03.04.2008 tarihinde şüpheli Turhan Çömez'in Ahmet Hurşit Tolon ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; A.H. Tolon' un " ![]() 03.04.2008 günü Turhan Çömez ile yaptığı görüşmenin, Turan Çömez'in dönemin Cumhurbaşkanını ziyareti ile ilgili olduğunu, beyan etmiş ise de ,aynı görüşmenin Turan Çömez ve Ahmet Hurşit Tolon arasındaki görüşme ve buluşmayla alakalı olduğu, "o görüştüğümüz dostumuzdan henüz cevap almadım" derken Ferda Paksüt' ün kast edildiği, anlaşılmaktadır. 03.04.2008 tarihinde T.Çömez'in Ahmet Hurşit Tolon ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; T.Çömez 'in "efendim özür diliyorum tam olarak yeri bir kez daha ben biraz Ankara'yı iyi bilmiyorum da" dediği, A.H. Tolon' un "Efendim Büklüm sokak Çankaya hastanesinin olduğu Büklüm sokak" dediği, T. Çömez'in "Tamam efendim geliyorum" dediği, Görüşmelerden de aynı tarihte şüpheliler Turan Çömez ve Ahmet Hurşit Tolon'un buluşmak için görüşme yaptıkları, Ferda PAKSÜT'ün de bu görüşmeyi bildiği, buradan gelecek habere göre hareket edeceği bu sebebiyle o görüşmeyi yaptın mı diye sorduğu anlaşılmaktadır. DARBE PLANLARI AYRINTILI OLARAK YER ALIYOR_ Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek ve Mustafa Balbay'ın günlüklerindeki notlara Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde geniş yer veriliyor. İddianamede, Özden Örnek'e ait günlüklerle ilgili şu bilgilere yer veriliyor: "2003-2005 yıllarına ait günlükler incelendiğinde, her gün olmasa da 3-5 gün aralıklarla notlar tuttuğu, bu notlar içerisinde o yıllarda yapmayı tasarladıkları darbenin planları ve darbe sürecini anlatır notlar olduğu görülmüştür." Özden Örnek'in 2003-2005 yıllarına ait notların 1004 sayfa olduğu ve notlarda darbe planı ve hükümetin devrilmesi ile ilgili bölümlerin detaylı bir şekilde yer aldığı belirtiliyor. Günlüklerin " ![]() ERUYGUR, HÜSEYİN ÇELİK VE EGEMEN BAĞIŞ'I DA FİŞLEMİŞ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, ADD Genel Merkezi Genel Başkan odasında Mehmet Şener Eruygur'dan ele geçirilen bir CD içerisinde üniversite rektörlerinin, belediye başkanlarının, milletvekillerinin ve bakanların bilgilerinin yer aldığı belirtildi. CD içerisindeki iki excel dosyasında 2 bin 814 kişinin dini ve siyasi görüşlerine göre kişisel bilgilerinin kaydedildiği ve böylelikle fişlendikleri iddia edildi. İddiaya göre, YÖK ve üniversiteler başlıklı klasörde ise Dicle, Elazığ Fırat, Gaziantep, Malatya, Van Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri fişlendi. Siyasi partiler klasöründe fişlenen bakan ve milletvekilleri arasında, Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adana Milletvekili Ömer Çelik, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, AKP'nin Genel Başkan Danışmanı Cüneyd Zapsu, 2004 yerel seçimlerinde AKP'den belediye başkanı olan şahıslar, RTÜK üyeliği adayları bulunuyor. (CİHAN)
![]() Konu Yıldırım tarafından (03-25-2009 Saat 18:42 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() VATANA HİZMET SINIR TANIMIYOR....
HİZMET EDELİMDE KİME EDERSEK EDELİM... |
|
![]() |