03-20-2010, 13:26 | #1 |
Umut mu Var İçimizde, Hüzün mü?
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeğe gücü yeter.” (Hac, 39) Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Bir kimsenin harcadığı paraların en değerlisi ailesinin ihtiyaçlarına harcadığı para, Allah yolunda cihâd etmek için beslediği atına harcadığı para ve bir de beraberce Allah yolunda cihâd ettiği arkadaşlarına sarfettiği paradır.” (Müslim, Zekât 38. Tirmizî, Birr 42;) Her birimizin yüreğinde bir Afganistan yaşıyor. Bir Çeçenistan, bir Doğu Türkistan, bir Keşmir, bir Filistin, bir Kosova, bir Bosna... "Acıdan acıya savrulmuşum ben..." Bosna'dan da dizi dizi mezarlıklar kalmıştı hafızamızda, Afganistan'dan da şimdi dizi dizi mezarlar kazınıyor hafızamıza... Her biri bir kanama noktası. "İslam dünyası neden geri?" soruları taa Akiflerden beri iç yakıyor. "Diyarı küfrü gezdim, beldeler, kaşaneler gördüm. Dolaştım mülkü İslamı bütün viraneler gördüm" diyor. Çocuklarımız bu eziklikle büyüyor. Artık, mazideki medeniyetimize sığınmak teselli vermiyor. Nostalji içimizdeki hasreti dindirmiyor. Bir gerçek yaşıyoruz. Fakirlik gibi, açlık gibi, hastalıklar, kitle halinde ölümler bizim coğrafyamızda dolaşıyor… hüzün coğrafyası dediğimiz bu. Ya yetişmiş insan gücü... Pakistan'daki, Afganistan'daki mülteci çadırlarındaki çocuğun geleceği nedir? Ya Filistinli çocukların geleceği? Ya Iraklı çocuklar ne olacak? Kaybedilmiş nesillerle geleceği kurtarmak mümkün olur mu? Sadece İslam'la alaka açısından düşünsek bile "Bu çocukların yıkılmış dünyalarında inanç fidesi boy salar mı?" sorusu yüreğimizi yangına verecek bir sorudur. Dibe vurmuşluk günün problemi değil yani, asıl geleceği yok eden bir hadise. Nasıl toparlayacağız onların yüreklerini de, yarınları inşa edecek, omuzlarında yarının İslam coğrafyasını, hem de onurla taşıyacak bir insan unsuru oluşturacağız onlardan? Umut mu var içimizde, hüzün mü? [Ahmet Taşgetiren, Altınoluk Dergisi, 2001-Kasım, Sayı: 189]
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-20-2010, 13:43 | #2 |
Cevap burada :
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|