04-10-2010, 22:28 | #1 |
Ünlü TV Programcısı İkbal Gürpınar Başını Kapattı
Kabe'de duyduğu ses başını örttürdü
Ünlü Televizyon programcısı ve edebiyat metinleri yorumcusu İkbal Gürpınar Umre dönüşü başını bir daha açmadı ve Kanal 7'deki programına bir haftadır başörtülü çıkıyor. Gürpınar başını neden kapattığını açıkladı: Ünlü sunucu başını kapattı. Ünlü sunucu İkbal Gürpınar, tesettüre girdi. Geçen ay sonu Umre’ye giden Gürpınar dönüşte, başını kapatmaya karar verdi. TRT’de yaptığı sabah programlarıyla dikkatleri üzerine çeken ardından Kanal D, Samanyolu TV ve son olarak Kanal 7’de kadın kuşak programı sunan Gürpınar, bir haftadır da yayına da türbanlı çıkıyor. Gürpınar, “Ayın 25’inde 4. kez Umre’ye gittim. Daha önce başımı kapatma niyetim yoktu. İşimden dolayı böyle bir şey yapamayacağımı düşünüyordum. Kâbe’de namaz kılarken içime bir ses geldi ‘İçimdeki ses kapanmalısın’ dedi. Ben de tesettüre böylece girdim” dedi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-10-2010, 22:30 | #2 |
Rabbim digerlerinede nasib etsin ama sadece aklima birsey takildi bu basini örtmüs halimi sanki bu görüntü basörtüsünden daha cok süs icin takilmis gibi duruyor..
Neyse en azindan bu bile baslangicdir.. |
|
04-10-2010, 22:34 | #3 | |
Alıntı:
evet, hoş kapanmamış. boyun açıkta kalacak şekilde bir kadının saçını örtmesi ne kadar doğru orası tartışılır. inşallah tam olarak kapanmasına vesile olur. |
||
04-10-2010, 22:34 | #4 |
Amellerimizin bir çoğunda başıbozukluk var , iç dünyanın perişaniyeti şekli durumlar ile kurtulamaz . Şekil yönünden mükemmel olduğu halde diğer yönlerinden zaafiyetleri olan çok insan var . Umarım ikbal hanım kutsal mekanın etkisi ile hem iç dünyasını zamanlada dış dünyasını zamanlada şekli durumunu islami normlara taşır. Sadece o değil bizlerin hayatında bulunan yarım yamalak anlayışlarımızda bu vesile ile rayına girmiş olur.
|
|
04-10-2010, 22:41 | #5 |
herşey zamanla olacaktır inşallah cesareti güzel.
tam anlamıyla olmasada örtüsü bi aksesuar gibi görünsede bu yola çıkmış olması bile takdire şayan.merhale merhale olgunluğa erişecektir inşallah rabbim hidayet eylesin hepimize |
|
04-10-2010, 22:47 | #6 |
bu arada konuyla ilgili yapılan bazı yorumlar dikkatimi çekti. evet, bu tür kapanma tam olarak tasvip edilemeyebilir. dinimizin gerektirdiği şekilde örtünmemiş olabilir ama herkesin bizler kadar ailesinden, çevresinden, akrabalarından yeteri kadar dini eğitim alamadığını da unutmamamız lazım. dini bilgisi yetersiz olan bazı kişilerin dine merak sarıp, iyi bir Müslüman olabilmek için attıkları adımlar, ülkemizde bazı radikal kesimler tarafından eleştiri konusu olmaktadır. hiçkimse bebekken hemen yürüyemez. önce emekler, sürünür, didinir, çırpınır ondan snra yürümeye başlar. bebeğin emeklemeye başlamadan hemen yürümesini istemek, onu bu konuda zorlamak bebeği olumsuz yönde etkiler. işte haber7 de bebeğin hemen yürümesi gerektiğini düşünen bazı zavallıların yorumları:
islam oyuncak değildir... 2010-04-10 22:27:02 başını kapatmış ama başka heryeri açıkta, reklama gerek yok kapanan insan kapanır açılan açılır kimsesinin kimseye lafı yok ama ses duydum falan yok şöyle böyle, bunlara gerek yok... islamiyetten bi haber olan dialogcuya. 2010-04-10 22:25:52 kadinlarin esit haklara sahip olacaginida senin ruyaperest fethullaginmi soyledi ruyasindami gormus.ALLAH kuranda kadinlara evinizde oturun buyurur.ayrica cihad farzdir.kafirlere dusmanlik farzdir.bunlar ALLAH in hukumleri olup ahirette biz bu hukumlerden sorguya cekilecegiz.ALLAH cihad etmiyenleri uyarmistir,bu konuda cok ayet vardir.cihada cikmamak icin bahane uyduranlari munafiklikla damgalamistir.ayrica hicrette farzdir.sevap ariyorsan bunlari yap.. REKLAM 2010-04-10 22:12:33 kapanıp kapanmama kendi hür vicdanır. ama içime gelen ses, rüyamda gördüm, ak sakallı dede vb. muhabbetler komik oluyor. Böyle diyen zatların din bilgisinin sağlam temeller üzerine oturmadığı sadece showmenlikten ibaret magazinsel davranışlar olduğunu düşünüyorum. Aklı basmayan çalşmadan mücadele etmeden böyle hayali işlerden bişeyler medet uman ve beklentileri olan insanları dahada körüklüyor. kuran tam aciklamiyorsa sunnete bak 2010-04-10 22:00:05 sunnette ortunme nasildir haberi gelmistir helhalde sana.siz ortunmemek icin bahane ariyorsunuz.uygulama belli oldugu halde fethullahtan fetva istiyorsunuz.kardesim sizin okuma yazmaniz yokmu?bisey oldumu kos fethullaha yaw ac kurani bak niyetin ALLAH a kul olmaksa kuranda nasil kul olacagin yazar.ama sen ne yapiyorsun bazi hukumlerde illede tagutlara tabi olacaksin.ALLAH kuranda buyuruyorki.onlarin kalplerini muhurledik cunku onlar bazi konularda tagutlara size tabi olacagiz dediler. Rüyasında görememiş neden acaba) 2010-04-10 21:55:36 Ülkemizde iki türlü inanç tüccar sınıfı var. Allah ile kandıranlar, Rablerinin seslerini ya rüyalarında yada yürüken duyuyorlar) İkincisi Atatürk ile aldatanlar, şahsi çıkarları için bukalemun gibi kılık değiştirenlere inanlar bu sahtekarlıklara prim sağlıyor. A güzel kızım sana kim seslendi acaba) Medyada reklam ihtiyacımı duyuyorsun yoksa bir münasip varlıklı eşmi arıyorsun) kaç tane olsun) |
|
04-10-2010, 22:50 | #7 |
Hadi başlangıç her ne kadar garip olsada ileride tam manası ile kapanır...
temennimiz bu yöndedir... |
|
04-10-2010, 22:50 | #8 |
şu yoruma bakar mısınız? kendini dindar sanan zavallı cahil! Kadın evden çıkmamalıdır diyor. Bre ahmak herif! Peygamberimizin eşi Hz.Hatice çok aktif bir kadın değil miydi? Kendisi ticaretle uğraşmıyor muydu? Peygamberimizin eşleri eve kapanmamışken, sen ne hakla kadınları eve hapse ediyorsun İşte yorumu:
tesettur farzdir.kadin evden cikmamalidir.mecbur degilse 2010-04-10 21:30:21 tesettur farz olmasaydi peygamber(sav)efendimiz zamanindaki kadinlar ortunmezdi.ayrica son zamanlarda hadisi kabul etmeyen suursuzlar turedide kafalarina gore hadis ayirt ediyorlar.hadisleri inkar etmek sana zarardan baska bir sey saglamaz.cunku hadisler kuran hakkinda yazilmis hatasiz bir kitaptir.hadisler kurani anlamamizi saglar.bilmedigin bir hadis gelirse ALLAH bilir de gec.diyalogcu hemen tevbe et.muslumanlardan baskasi cennete giremez.ALLAH in koydugu hukum budur. çok sayıda cahilane yorum yapılmış. Allah akıl fikir versin. |
|
04-10-2010, 22:52 | #9 |
başını kapatmış ama başka heryeri açıkta, reklama gerek yok kapanan insan kapanır açılan açılır kimsesinin kimseye lafı yok ama ses duydum falan yok şöyle böyle, bunlara gerek yok...
Bu yorumda benim dikkatimi çekdi bu şahış mükemmel mi acaba her yönü ile islamı yaşayabiliyormu hepimizde noksanlıklar var niyet okumuşcasına bu denli kör yorum olurmu , zaten islam gibi aziz dinin temsilcileri bu kadar hoyratca davranmış olmasaydı insanların dinlere bakış acısı bu kadar ön yargılar ile olmazdı |
|
04-10-2010, 22:53 | #10 |
Bu bayan zaten imam Hatip mezunuydu. Hayırlı olsun.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|