03-07-2012, 17:29 | #1 |
UNRWA'dan Harita Ayıbı
Filistin topraklarını "İsrail" olarak gösteren UNRWA'nın Filistin'le İlgili Tarihi Gerçekleri Saptıran Haritası Tepki Çekti. Han Yunus'taki Mülteciler Halk Komitesi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın tarih ve coğrafyayla ilgili gerçekleri saptırdığını ve Siyonist işgalci lehine tarihi gerçekleri değiştirerek propaganda yaptığını söyledi. Mülteciler Halk Komitesi Başkanı Visam Ebu Şemmale, bugün (6 Mart Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, UNRWA tarafından dağıtılan haritada Gazze Şeridi'nin çevresindeki toprakların "İsrail" olarak gösterildiği belirtildi. Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: "UNRWA, haritayı kendisine bağlı bazı okullara gönderdi. Bu, Filistin kimliğini ortadan kaldırmayı ve tarihi Filistin topraklarını çocuklarımızın zihninden çıkarmayı hedef alan yeni bir adımdır." Visam Ebu Şemmale, Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı'na seslenerek, konunun takipçisi olmasını ve haritayı okullardan toplamasını istedi. Ebu Şemmale, sözkonusu haritanın dağıtımının Siyonist işgal rejimiyle birlikte kurulan açık ve planlı bir siyasi komplo olduğunu söyledi. fiem
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|