AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 04-26-2008, 01:43   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart "Unutmu$um, affedersin..."

"Unutmu$um, affedersin..."

-Yalnizim, cok yalnizim.
-Hatirliyor musun; "cok yakinim ben" demi$tim sana, "cok yakin!" Senin sana oldugundan bile yakin. Kendi kendini cagirdiginda ne kadar yakindan duyuyorsan, ondan da yakinim. Kendinden bir $ey istediginde ne kadar cabuk cevap veriyorsan, bundan daha hizliyim.
-Dogru. Sen hep yakinsin ama, nedense, ben uzaklardayim. Bana küsmü$sün saniyorum.
-Öyleyse, secde et ve yakla$! Alnina dokunacak yakinligim. Aslinda alnina yazilidir yakinligim. Araya benligini koydugun icin, bencilligini öne sürdügün icindir bana uzakligin.
-Yüzüm yok yakininda olmaya. Cok kusurluyum. Günah üstüne günah i$ledim. Sözüm yok sana sakladigim. Kirli dudaklarim. Yalanlar söyledim, bo$ sözlere degdi dilim.
- Pi$manligini görüyorum elbet. Icindekileri yakici sizilari duyuyorum. Söylemek isteyip de söyleyemediklerini de özür olarak kabul ediyorum. Yüzünün kizarmasi bile kabulüm. Bilmiyor musun ki, bagi$lamayi seviyorum ve seve seve bagi$liyorum.
-Biliyorum ama yine de unutup hata ediyorum. Gördügünü göre göre, görmüyormu$sun gibi ya$iyorum. I$ittigini bile bile, i$itmiyormu$sun gibi bo$ $eyler konu$uyorum. Sözümden dönüyorum yine. Utaniyorum. Bagi$lar misin sahiden?
-Dedim ya; bagi$lamayi kendime ilke edindim. Hicbir $eye mecbur olmadigim halde, merhamet etmeyi kendime kural diye yazdim. Affetmeyi her $eyin önüne koyuyorum.
- Ben seni hep yakar diye taniyorum. Hemen kizip gazaplandigini dü$ünerek, korkuyorum, titriyorum. Carparsin diye keyfimce ya$ayamiyorum. Gazabin da var senin.
-Rahmetim gazabimdan önce gelir. Kizmam bile rahmetimin hatirinadir. Ben yakmam seni. Sen ate$e atarsin kendini. Seni senden korumak icindir tehditlerim.
-Yine de korkuyorum. Cok korkuyorum.
-Defalarca ve en önce merhamet sahibi oldugumu hatırlattim sana. Her sözün ba$inda. Her i$in e$iginde. Daha cok, hatirimi saymani isterdim. Bir hatirlasana; bir zamanlar hatirlanmaya deger bir $ey degildin. Eksikligini kimsenin dert etmedigi dönemlerde, seni var kilmak istedim. Kendi yoklugunu kendinin bile fark etmedigi yillarda, seni insan etmeye karar verdim. $imdi seni en cok sevdigini söyleyenlerce insafsizca cöpe atilabilecek bicimsiz bir et parcasiydin; sana yüz verdim. Sana yaptigim iyiligini bilmeni istedim. Hep te$ekkür etmeni bekledim.
-Cürüyecekmi$ bedenim. Topraga girecekmi$im. Yüzüm eriyecekmi$. Ismim silinecekmi$. Dar bir yere birakilip terk edilecekmi$im. Bu deh$et icinde nasil te$ekkür etmemi istersin?
-Ilk söylemede, anlamami$ olmani anlayi$la kar$iliyorum, yine söylüyorum. Unutabilecegini bile bile yeniden hatirlatiyorum. Kolayca gözden cikarilacak, leke diye silinebilecek, kirli ve isimsiz bir damlaydin; seni adam ettim. Yoklugunda seni yakip yok edebilecegim halde, varligindan niye öc alayim, niye seni önemsiz sayayim? Senin varligini herkes inkar ederken ben inkar etmedigim halde, seni niye unutulmu$luga terk edeyim? Seni kendime muhatap sececek kadar önemsedigim halde, niye kurumu$ kemiklerini toprakta birakayim? Seni hic yoktan yarattigim halde, hic sebepsiz var eyledigim halde, ikinci defa yaratmakta niye usanayim, niye vazgeceyim?
- Ke$ke bunu daha sIk hatirlatsan!
-Hatirlasana ku$luk vaktini. Her sabah uyandiginda yeniden bulmuyor musun bedenini? Gözlerini acar acmaz, hatirlamiyor musun unuttugunu kendini? Ayrica, bir bak yeryüzünü ölümünün ardindan nasil dirilttigime. Kurumu$ cubuklari, ölmü$ dallari, sogumu$ kökleri cicek cicek, rengarenk, terü taze tenlerle, sicacik meyvelerle yeni ba$tan dirilttigimi görmüyor musun bugünlerde?

- Unutmu$um, Rabbim, affedersin, cok affedersin. Sen affetmeyi cok seversin.

Senai Demirci

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2008, 01:47   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Bir solukta okudum..Sevgili Senai Demirci..Gönül yazısı güzel insan..Ne güzel ifade etmiş bizim ifade edemediklerimizi..(+) İlk defa aynı gün iki defa aynı kişiye artı veriyorum sevgili Gölge..Kıymetini bilin.. ;) çok güzeldi,teşekkürler..
Alt 04-26-2008, 01:50   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Çok güzeldi. +1
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2008, 01:53   #4
Kullanıcı Adı
Gölge
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Bir solukta okudum..Sevgili Senai Demirci..Gönül yazısı güzel insan..Ne güzel ifade etmiş bizim ifade edemediklerimizi..(+) İlk defa aynı gün iki defa aynı kişiye artı veriyorum sevgili Gölge..Kıymetini bilin.. ;) çok güzeldi,teşekkürler..
Bilmem mi ömrümün sonuna kadar saklayacağım artılarınızı :P Teşekkür ediyorum ;)
Alt 04-26-2008, 01:54   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
: : EyvALLAH.. ;)
Alt 04-26-2008, 01:54   #6
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Senai Demircinin yazılarını severek okurum .. Harika bir yazı gerçekten... (+1)
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2008, 01:55   #7
Kullanıcı Adı
Düş Sokağı Sakini
yanlız saat 12 yi geçiği için aynı gün içinde vermiş olmadı artıları 8)
Düş Sokağı Sakini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2008, 02:05   #8
Kullanıcı Adı
Gölge
Alıntı:
tolay Nickli Üyeden Alıntı
yanlız saat 12 yi geçiği için aynı gün içinde vermiş olmadı artıları 8)
Hımmm olabilir güzel bir konuya temas etmişsiniz ... ;) (+)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)