01-01-2012, 17:42 | #1 |
Üstad Kadir Misiroglunun Cübbeli Ahmet Hoca Müdafaasi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-02-2012, 03:39 | #2 |
Yerinde bir açıklama...
|
|
01-03-2012, 04:29 | #3 |
|
|
01-03-2012, 17:41 | #4 |
Mısıroğlunun dedikleri dinimiz kıstasları itibariyle kulak kabartılması gereken hususlar... kesinlikle bir müslüman gibi yaklaşmak lazım bu olaya ..
ki bu meseleyle ilgili yapılan ankettede bakış açımı izah etmiştim, bu oyunlar daha önce oynanmış yine öyle bir ihtimal düşünülebilir, ümid ederizki yoktur inşallah böyle birşey... fakat yapsada müdafa ederim sözünü pek uygun bulmadım... açıklamasını yapmış, hoca olmasından yada diğer sebepten, tatmin etmedi beni... yaptığında müdafaa etmeyi dinimizin ve ümmeti Muhammedin, değerine, büyüklüğüne, temsiliyetine, hassasiyetine ters buluyorum... |
|
01-04-2012, 02:51 | #5 | |
Alıntı:
Yaptigi fiil'i müdafa etmekle, yapmis olsa dahi ONU müdafa ederim demenin arasinda daglar kadar fark vardir...ki bunuda sebeplerle aciklamis. 1. Hoca oldugu icin. Hocalarin günah isleme selahiyeti var demek degildir bu. Bazi cevreler hocalar üzerinden ilmiyye sinifina saldirip halkin gözünde itibar kaybettirme pesinde olduklari icin.... Örnek.... - Müslüm Gündüz hadisesinde oldugu gibi...Müslüm Gündüz ve Ali Kalkanci üzerinden negatif propaganda yapilarak 28 subat sürecine gidildi...sonra ne oldu? Nerde bu Fadime Sahin ve Kalkancilar ?...olan Islami kesime oldu! Cübbeli yapmis veya yapmamistan cok cübbeli üzerinden kim ne senaryo olusturmak istiyor buna dikkat etmek gerekir. 2. Giybet konusu...ki aslinda Kadir hoca sohbette bu nokta üzerinde duruyor. Ve bence sohbetteki bu hususu gözden kacirmamak gerekir...Bu sebeb birincisinden daha önemli cünkü. |
||
01-05-2012, 13:44 | #6 | |
Alıntı:
zaten kendisi fiili müdafa yaparım deseydi hocalık sıfatını dahi yakıştırmazdım kendisine.. ama ben -eğer yaptıysa- bu hocalık sıfatından olsun veya gıybet konusu dikkate alınarak olsun şahsın müdaafa edilmesini yukarıdada dediğim gibi hoş görmüyorum, şahıs yaptıysa gıybet esasları ve hocalık gibi bir sıfattan ötürü onu yerden yere vurmazsınız, o dinimiz esaslarının yada koruma içgüdüsünün bir gerekliliği olabilir bu ayrı birşey ama müdaafa etmek apayrı bişey... |
||
01-05-2012, 15:23 | #7 |
Üstadinda kasdettigi zaten yerden yere vuranlara karsi müdafa etmektir.
Müdafa etmek, bir saldiri durumuna karsi koymaktir. Insanlarin...hele muhafazakar gecinenlerin mal bulmus magrib gibi konu üzerinden cübbeliye saldirmalarini tasvip etmiyorum ve bu saldiriya karsi duran Misiroglu hocayida takdir ediyor ve tutumundan ötürü tebrik ediyorum....herkes onun gibi nefsine yenilmeden bu hassasiyeti gösteremez. |
|
01-05-2012, 16:29 | #8 | |
Alıntı:
|
||
01-05-2012, 16:43 | #9 |
davanin sonucunu bekleyelim demek cokmu zor yahu...
yapmamissa alni ak cikar gider(cete fuhus vs.) yok yapmissa Allah hidayet versin deriz gecer bir koseye oturur olur biter... yapmissada mudafa ederiz demek dogru bir tavir degil bence... |
|
01-06-2012, 02:29 | #10 | |
Evet abim ...
Alıntı:
Resim motajmi degilmi, yapmismi yapmamismi ugrasmiyoruz.... Ugrasanlara bari siz yapmayin diyoruz. Takildik bir müdafaya. Defalarca anlattik bu müdafadan maksat nedir diye. Müdafa'yi müdafa etmekten gina geldi. Allah sonumuzu hayr eylesin.... |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|