![]() |
#1 |
![]() HİCR
42 - "Sana uyan azgınlardan başka, kullarımın üzerinde hiçbir nüfuzun yoktur." 43 - "Şüphesiz ki onların hepsine vaad edilen yer cehennemdir." 44 - "Cehennemin yedi kapısı vardır. O kapıların herbiri için birer grup ayrılmıştır." 45 - Allahtan korkanlar, elbette cennetlerde ve pınarların başındadırlar. 46 - Onlara: "Selametle güven içinde oraya girin" denir. 47 - Biz o cennetliklerin kalblerindeki kinleri çıkarır atarız. Hepsi kardeşler olarak sevinç içinde karşılıklı koltuklara otururlar. 48 - Orada kendilerine hiçbir yorgunluk gelmeyecek. Oradan çıkarılacak da değillerdir. 49 - Kullarıma haber ver ki, gerçekten ben çok bağışlayıcı ve pek merhamet ediciyim. 50 - Bununla beraber azabım da çok acıklı bir azabdır. Bunları geçmişten bazı örneklerle açıklamak üzere: 51 - Hem o kullara, İbrahim'in misafirlerinden de haber ver. 52 - Hani melekler, İbrahim'in yanına girdikleri zaman, "selam" demişler, İbrahim de onlara: "Biz sizden korkuyoruz" demişti. 53 - Melekler: "Korkma! Gerçekten biz sana bilgin bir oğul müjdeliyoruz" dediler. 54 - İbrahim dedi ki: "Bana ihtiyarlık gelmişken, beni mi müjdeliyorsunuz, neye dayanarak beni müjdeliyorsunuz?" 55 - Melekler: "Seni gerçekle müjdeliyoruz. Sakın Allah'ın rahmetinden ümidini kesenlerden olma!" dediler. 56 - İbrahim dedi ki: "Rabbimin rahmetinden, sapıklardan başka kim ümit keser?" 57 - "Ey elçiler! Başka ne işiniz var?" dedi. 58 - Melekler şöyle dediler: "Biz suçlu bir kavmi cezalandırmak için gönderildik. 59 - Ancak Lût ailesi müstesnâdır. Biz, onların hepsini muhakkak kurtaracağız. 60 - Yalnız Lût'un karısı müstesnâ, çünkü onun helak edilenlerle birlikte yok edilmesini takdir ettik. 61 - Melek olan elçiler, Lût kavmine gelince, 62 - Lût dedi ki: "Doğrusu siz ürkülecek bir kavimsiniz." ALLAH c.c TÜM ÜYELERDEN RAZI OLSUN...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|