AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 05-13-2008, 10:35   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart Uzay Sebzeleri Dünyayı Doyuracak(mış)!
Çinli bilim insanları son dönemde
tüm dünyayı etkisi altına alan gıda
fiyatlarındaki artışa çözümü uzayda
buldu. Uzaya gönderilen tohumlar
dünyaya dönüşte yeryüzüne dikiliyor.

'Uzaylı' tohumlarla tam 6 metrelik salatalık üretmek mümkün... Çinli bilim insanları son dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan gıda fiyatlarındaki artışa çözümü uzayda buldu. Uzaya gönderilen tohumlar dünyaya dönüşte yeryüzüne dikiliyor.

Sağlık açısından ise hiçbir sakıncası yok.Uzayda yetiştirilen tohumlardan büyüyen sebzeler milyarlarca insanı doyuracak. Çinli bilim insanları meyve ve sebzelerin boyutlarını büyütmek için uzay teknolojilerinden yararlanıyorlar.

Çin'in uzaya gönderdiği uydularda yetiştirilen tohumlar, dünyaya dönüşte yeryüzüne dikiliyor. Tohumlar uzayda yerçekimsizlik ve kozmik radyasyon gibi çeşitli zorlukla mücadele etmeyi öğreniyor. Tohumlar uzayda geçirdikleri süre içerisinde normal bir sebze büyüklüğünün 4.-5 katı büyüklüğe ulaşıyor.

Guandong Üniversitesi Tarım Bilimi’nde projenin başkanı olan Lo Zhigang domatesin içindeki beta karotenin uzay koşullarında yüzde 27 oranında arttığını söyledi. Zhigang, sebzelerin normal boyutlarının yüzde 20'si oranında büyüme gösterdiğini kaydetti.

Daha lezzetli tohumların uzayda mutasyona uğramadığını bu yüzden de sağlığa olumsuz bir etkilerinin olmayacağını söyleyen Zhigang, 9.25 kiloluk domatesin, 96 kilo ağırlığındaki balkabağının ve 22 santimetre uzunluğundaki kırmızı biberin dünya sebzelerinden daha lezzetli olduğunu söyledi.

Yerçekimsiz ortamda gelişen tohumların dünyada ihracatı bile yapılıyor. Uzay sebzelerinin müşterileri arasında Japonya, Tayland ve Singapur bulunuyor.

Haber 7

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-14-2008, 18:10   #2
Kullanıcı Adı
Enfal
Ben yiyemem ya böyle şeyler . Ne yani biz şimdi bir tane domates mi alıp salat yapacağız.
Alt 05-14-2008, 18:15   #3
Kullanıcı Adı
Kafes
yersin canim bir sey olmaz Allah'in uzayi.. Cennetteki meyveleri yemeyecek misin yani :P bu da onun gibi bir sey gibi dusun iste

millet calisiyor..

paylasim icin tskler +
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 18:19   #4
Kullanıcı Adı
murat kurt
bunları yiyeninde kafası falan büyür,..ben almayayım

bugün sağlığa yararlı derler yarın aaa pardon ya kanser yapıyormuş derler..
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 18:22   #5
Kullanıcı Adı
Enfal
Tohumlar uzayda yerçekimsizlik ve kozmik radyasyon gibi çeşitli zorlukla mücadele etmeyi öğreniyor

Çeşitli zorluklarla mücadele etmeyi öğreniyorlarmış. Ne olacak sonra ordu mu kuracağız bunlarla.
Kendilerinden pek haz etmeyenler çıkarsa onlara karşı mı gelecekler.
Alt 05-14-2008, 18:25   #6
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
ilk zamanlarda Adem a.s zamanlarında falan heralde toprak yeni olduğundan çok kısa zamanlarda meyve sebzelerin yetiştiğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabi
bunu okuyunca aklıma o geldi uzaydaki topraklarda yaşanmıyor sürekli ekilip biçilen birşey yok ya da ölen insanlar yok ki gömülsünde onları toprak öğütüp toprak yapsın kullanılmamış taze toprak :D
böyle olduğundan mı acaba orada yetiştirilenler böyle büyük oluyor ki :-\

belki saçma bir düşünce oldu ama aklıma geldi napıyım ;)
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 18:27   #7
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
ilk zamanlarda Adem a.s zamanlarında falan heralde toprak yeni olduğundan çok kısa zamanlarda meyve sebzelerin yetiştiğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabi
bunu okuyunca aklıma o geldi uzaydaki topraklarda yaşanmıyor sürekli ekilip biçilen birşey yok ya da ölen insanlar yok ki gömülsünde onları toprak öğütüp toprak yapsın kullanılmamış taze toprak :D
olduğundan mı acaba orada yetiştirilenler böyle büyük oluyor ki :-\

cok guzel bir dusunce Bade, cok begendim tebrikler +
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 18:29   #8
Kullanıcı Adı
BaDe_EsNa
Alıntı:
Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
olduğundan mı acaba orada yetiştirilenler böyle büyük oluyor ki :-\

cok guzel bir dusunce Bade, cok begendim tebrikler +
teşekkür ederim canım ben saçma diye yazmak istememiştim ilk ama iyi ki yazmışım hiç yoktan bir artım daha oldu :D
BaDe_EsNa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2008, 20:23   #9
Kullanıcı Adı
Enfal
Alıntı:
böyle olduğundan mı acaba orada yetiştirilenler böyle büyük oluyor ki :-\
Daha önce bunu hiç duymamıştım
Alt 05-14-2008, 20:28   #10
Kullanıcı Adı
oturanboğa
ben yemem yav..sakat iş....uzayın meteoru var bilmem nesi var azotu mazotu var...fazla gelir ölüveririz..zaten ölecez de...
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)