AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri Teknoloji, Bilimsel araştırmalar ve projeler buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 07-26-2011, 19:27   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow Uzayda İlk| TÜRK İnsansız Hava Gemisi

Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi,
uçak dışındaki hava araçlarını da üretmeyi ve bu araçları kullanabilen insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

İNSANSIZ HAVA GEMİSİ

Yerli uçak üretimine başlamaya hazırlanan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, yakında ilk yerli "insansız hava gemisi"ni faaliyete geçirecek. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, üniversitelerinin bu yıl eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj bölümüne ve İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümüne 48 burssuz, 12 burslu olmak üzere 60'şar öğrenci alınacağını bildirdi.
Üniversitelerinin ABD'deki Vaughn College ile işbirliği yaparak çift diploma vereceğini ifade eden Ban, öğrencilerin iki yıl Türkiye'de iki yıl da ABD'de eğitim alacaklarını kaydetti. Vaughn College'ın havacılık ve uzay alanında dünyadaki en iyi üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Ban, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin de dünyadaki 37 havacılık ve uzay üniversitesi arasında en iyi fiziki şartlara sahip olduğunu belirtti. Üniversitelerinih Matematik-Fen puan türüne göre öğrenci alacağını söyleyen Ban, tercih etmek isteyen öğrencilerin "uçuş korkusu" olmaması ve sağlık raporu alması koşulu bulunduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı >>> Kaynak

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)