![]() |
#1 |
![]() Alman vakıfları üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Almanya ve Nazizm uzmanı Talip Doğan Karlıbel, bir televizyon kanalına CHP'ye bir alman vakfı tarafından yapılan yardımın rakamı ile ilgili şok bir açıklamada bulundu.
CHP'nin Alman vakfından para yardımını aldığı iddiasını ortaya atan Karlıbel, Kılıçdaroğlu'nun yalanladığı belgeyi canlı yayında izleyicilere sundu. Karlıbel ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'nın, ''CHP'nin Alman Ebert Vakfı'ndan yardım aldığı'' iddiaları üzerine kendisinden belge istediğini ve soruşturma başlattığını da aktardı. İNTERNET SİTELERİNDE BU VAKFIN REKLAMI BİLE VAR Karlıbel'in açıklamalarındaki en önemli ayrıntı ise CHP'ye yapılan yardımın miktarı ile ilgili. Kılıçdaroğlu'nun Alman Hakimin kendisini kovduğunu da yalanladığını hatırlatan Karlıbel, “Bunların internet sitesine girdiğiniz zaman ilişkimiz yok diyorlar ama bu derneklerin reklamlarını görürsünüz” dedi. 85 BİN DEĞİL 22 MİLYON EURO YARDIM YAPILMIŞ Karlıbel, belgelerdeki rakamların buz dağının görünen kısmı olduğunu belirterek, “Ankara Cumhuriyet Başsavcısı belgenin gazetelerde çıkması üzerine inceleme başlattı ve belgeyi benden istedi. Bunun dışında daha çok belgeler var. 1974'ten şimdiye kadar olan süreçte yapılan 22 milyon Euro'luk bir para yardımı var. Bu süreç üçlü bir süreçtir. 1974-1980 arası, 1980-1992 arası ve 2000 yılına kadar olan bir süreç vardır. 2000 yılından sonra Öcalan yakalandıktan sonra Vakfın hazırladığı ‘Yeni Türkiye Projesi' adı altında yapılan yardım. Bu da genellikle sivil toplum kuruluşları, Alman yanlısı haberler yapan medya kuruluşları olsun, bunların yöneticileri olsun diye 22 milyonluk bir para yardımı yapılmış” diye konuştu. Habervaktim.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |