![]() |
#1 |
![]() Danıştay saldırısı öncesi Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve ardından kartelin yaptığı irtica başlıklı haberler ile Vakit gazetesine yönelik yok etme kampanyasının karargah merkezli olduğu anlaşıldı. Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet gazetesine atılan el bombasıyla başlatılan linç kampanyasının ucu Genelkurmay'a uzandı. ‘İnternet Andıcı' iddianamesinde belirtilen siteleri kurarak AK Parti Hükümetini yıpratmaya dönük yayınlar yapan Genelkurmay'ın zincirleme eylemler başlar başlamaz harekete geçtiği, “Basın Yayın Dezenformasyon ve Merkezi Haber Verme Teşkilatı Merkezi” başlıklı bir yazı ile medyanın eşzamanlı istenilen haberleri yayınlaması yönünden alt birimlerin uyarıldığı ortaya çıktı. ERGENEKONUN GENELKURMAY KARARGÂHINA SIZMIŞ ÜYELERİ İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün başlattığı, Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın devralarak tamamlayıp İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği ‘İnternet Andıcı' iddianamesinde tutuklanması istenilen ... generallerin Genelkurmay Karargahına sızmış Ergenekon örgütüne mensup oldukları, karargahı örgütün istediği şekilde yönlendirmek için faaliyette bulundukları ifade ediliyordu. İddianamesi kabul edilen ‘İnternet Andıcı' ve daha birçok andıcın da sanıkların başında bulunduğu Genelkurmay birimi tarafından üretildiği ve uygulamaya konulduğu dile getiriliyordu. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada Ergenekon eylemi olduğu anlaşılan Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Vakit gazetesine yönelik linç kampanyasına dönüştürülen medya harekatının ‘İnternet Andıcı'nı hazırlayan Genelkurmay birimi tarafından koordine edildiği ortaya çıktı. “İLGİLİ MEDYA KURULUŞLARINA SERVİS EDİLSİN, FARKLI KAYNAK İZLENİMİ UYANDIRSIN” Ergenekon savcılarının ele geçirdiği “Basın Yayın Dezenformasyon ve Merkezi Haber Verme Teşkilatı Merkezi” başlıklı belgede “Malum gazete Cumhuriyet'e atılan molotofkokteylinin ardından başlatılan geniş çaplı incelemenin ilk sonuçlarına istinaden ve görülen lüzum üzerine aşağıdaki bilgilerin ilgili medya kuruluşlarına servis yapılması uygun görülmüştür. Servisi alan medya kuruluşlarında haber ve yorumların bu bilgiler doğrultusunda farklı kaynaklardan edinilmiş izlenimi yaratacak şekilde farklı üsluplarla kaleme alınması için gereğini rica ederiz.' denildi. Talimattan sonra ‘irtica hortladı', ‘adım adım İran'a doğru', ‘irticacıları kim besliyor' şeklinde haberler yaptırıldığı belirtildi. VAKİT GAZETESİ'Nİ LİNÇ HABERLERİ DE ANDIÇ EKİBİNDEN Maniple ve yalan üretim merkezinden Vakit gazetesinin de nasibini aldığı ifade edildi. Kartel Medyasını besleyen ve yönlendiren merkezin, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet'e el bombası atılması ve Hüseyin Üzmez olayında da harekete geçtiği, Ergenekon davası ve derin güçlerle ilgili cesur duruşundan geri adım attıramadıkları için Vakit gazetesinin susturulmaya çalışıldığına dikkat çekildi. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |