11-05-2008, 18:19 | #1 |
Vakit'ten ahlaksızlara pankartlı cevap
Hüseyin Üzmez'i protesto etmek için Vakit gazetesi binası önüne gelen CHP'li kadınlara, Vakit'ten tokat gibi pantartlı cevap geldi. Kartel basınının da şişirmesiyle adeta çılgına dönen bazı kesimlerin Hüseyin üzmez üzerinden Vakit'e yönelik saldırıları bardağı taşırdı. Bir grup CHP'li kadın Hüseyin Üzmez'i protesto etmek için Vakit gazetesinin İstoç'taki binası önünde eylem yapmak istedi. Kendilerini Cumhuriyet mitinglerinde sanan CHP'li kadınlar "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mollalar İran'a" sloganları atarken, parti minibüsünden de "10. Yıl Marşı" çalındı. CHP'LİLER İLE GAZETE ÇALIŞANLARI TARTIŞTI Protesto eylemi sırasında, polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. CHP'liler ile gazete çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri, gazete çalışanlarını binanın içine girmeleri konusunda uyarıda bulundu. Ancak çalışanlar, basın açıklamasını dinlemek için binanın önünde bekledi. VAKİT, AHLAKSIZLARA PANKARTLA CEVAP VERDİ Öte yandan gazete binasına, ahlaksız zevata ders niteliği taşıyan ve üzerinde; "Zina serbest olsun diyen ahlaksızlar, Vakit'e nasıl ahlak dersi verebilir. Teşhircilere, fuhuşçulara, çocuk tacizcilerine, uyduruk değil, İslam'in öngördüğü cezalar verilsin, var mısınız?" yazılı bir pankart asıldı. yazılı pankart asılı olduğu görüldü. CHP'li kadınlar adına açıklamayı okuyan CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Eylici, "Biz çağdaş demokratik ve laik Cumhuriyetimizin kadınları olarak, Cumhuriyet ve kazanımlarından rövanş almaya çalışanların baskı ve tehditlerinden korkmuyoruz" diye konuştu. CHPli kadınlar, açıklamanın ardından protestolarını alkışlarla sürdürdü. ZİNACILARA DA CİNSEL İSTİSMARCILARA DA KARŞIYIZ Basın mensuplarına açıklama yapan Vakit gazetesi Yayın Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanı Ali İhsan Karahasanoğlu, CHP'nin açıklamasını tasvip etmediğini söyledi. Vakit gazetesinin görüşlerinin, asılan pankartta belirtildiğini ifade eden Karahasanoğlu, "Bugün zina yasak değilse, CHP'nin sayesinde olmuştur. CHP'nin bu konuda herhangi bir itirazda bulunmaya hiçbir hakkı yoktur. Vakit gazetesi olarak teşhircilere, zinacılara, çocuklara karşı cinsel istismara karşıyız" dedi. Karahasanoğlu, bir gazetecinin, Hüseyin Üzmez ile ilgili durumu sorması üzerine, Üzmez'in gözaltına alındığı günden bugüne 6 ay geçtiğini, gazetelerinde tek bir yazısının yayımlanmadığını ifade etti. İDDİALAR KESİNLEŞİRSE YOLUMUZU AYIRACAĞIZ Bu konuda gelen raporlara ve mahkeme kararlarına bakacaklarını, gazete olarak bir karar alacaklarını dile getiren Karahasanoğlu, "Eğer bu konudaki iddia kesinleşirse, Hüseyin Üzmez'in o mahkeme kararına karşı kurulan komployu ispat edecek bir açıklaması olmazsa, biz yolumuzu ayıracağımızı baştan söyledik. Ben bugüne kadar 4 ayrı raporu 20 defa okudum. 4 rapor da Hüseyin Üzmez'in lehine. Ancak biz yine diyoruz ki mahkeme verecek kararı" diye konuştu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-05-2008, 18:21 | #2 |
Üzmez'i srbest bırakmalarına rağmen halk serbest bırakmıyor.Ne insanlar vat ya !
|
|
11-05-2008, 18:21 | #3 |
Vakit'in tüm olayların karşısında adam gibi dik durmayı bilmesine hayranım..
|
|
11-05-2008, 18:27 | #4 |
Pankart kapak olmuş,helal olsun Vakit'e.
Bu chpliler boş gezenin boş kalfası.Boş insan ne kendisine sahip çıkabilir,ne kendi namusuna ne de bir başkasının namusuna/hakkına.Bunu yapamayanlar ülkeye mi sahip çıkacak ? chp pkklıları kollayarak ne diyordu; ''gitmesi gereken sensin ak parti'' Şimdi ise chpli bir grup fosil kadın insanları başka yere gitmesini istiyor. chp zihniyeti değil mi,herşey yaparlar Ahlaksızlardan başka bir şey beklenmez. |
|
11-05-2008, 18:32 | #5 |
Teşhircilere fuhuşçulara çocuk tacizlerine uyduruk değil
İSLAM'IN ÖNGÖRDÜĞÜ CEZALAR VERİLSİN VAR MISINIZ? Mükemmel oturmuş.. |
|
11-05-2008, 21:13 | #6 |
Karahasanoğlu: CHP önce kendine baksın! CHP'nin 2005 yılında Türk Ceza Kanunu değiştirilirken "İnsanların bedenlerine karışmayın bu işler serbest olsun" dediğini hatırlatan Ali İhsan Karahasanoğlu, "Hürriyet'te Ayşe Arman 13 yaşındaki çocuğun serbest cinsel ilişkide bulunabilmesini övdü, CHP ne yaptı? Doğan Haber Ajansı muhabiri 5 yaşındaki erkek çocuğa tacizde bulundu. CHP ne yaptı?" diye sordu. Vakit gazetesi Hukuk Müşaviri ve yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) açıklamasının ardından gazete önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Karahasanoğlu yaptığı açıklamadı; “27 Ekim Hürriyet Gazetesi Ayşe Arman'ın köşesinde Kanada'da ki bir annenin mektubunu alıntı yaparak “kızıma kendi elimle doğum hapı verdim okula gönderdim” diye yazıp arkasından biz Türkiye olarak kaç yıl sonra bu güzel tabloya ulaşacağız diyenlerin ona onay verenlerin Vakit gazetesine bir şey söylemeye hiç hakları yoktur” dedi. CHP ÖNCE KENDİLERİNE BAKSIN Ali İhsan Karahasanoğlu, yapılan fiili saldırıları kınadığını hele bir hanımefendinin de kendisine yakışmayacak şekilde saldırısını tasvip etmediğini bildirdi. Karahasanoğlu, “Gazetemizin görüşleri asılı “Zina serbest olsun diyen ahlaksızlar Vakit'e nasıl ahlak dersi verebilir? Teşhircilere, fuhuşçulara, çocuk tacizcilerine uyduruk değil İslam'ın öngördüğü cezalar verilsin var mısınız?” yazılı pankartta belirtilmiştir. Biz zina yasak olsun diyen bir anlayışız CHP 2005 yılında Türk Ceza Kanunu değiştirilirken 'insanların bedenlerine karışmayın bu işler serbest olsun' diyen bir partidir ve bu teklifi kanuna geçmiştir. Bugün zina yasak değilse CHP'nin sayesinde olmuştur ve CHP bu konuda herhangi bir itirazda bulunmaya hiçbir hakkı yoktur. Vakit gazetesi olarak teşhircilere de, zinacılara da, çocuklara karşı cinsel istismara da karşıyız ancak gazetelerinde tarih veriyorum 27 Ekim Hürriyet Gazetesi Ayşe Arman'ın köşesinde Kanada'da ki bir annenin mektubunu alıntı yaparak “kızıma kendi elimle doğum hapı verdim okulu gönderdim” diye yazıp arkasından biz Türkiye olarak kaç yıl sonra bu güzel tabloya ulaşacağız diyenlerin ona onay verenlerin Vakit gazetesine bir şey söylemeye hiç hakları yoktur. Vakit gazetesi bunların hepsine karşıdır… 13 yaşındaki kıza doğum kontrol hapı verilmesinin tek sebebi onun cinsel ilişkisini tasvip etmektir. 13 yaşındaki kızın cinsel ilişkisi de Türkiye'deki kanunlarına göre yasaktır. O zaman Hürriyet gazetesi önce kendisine bakacak, Ahmet Hakan önce Ayşe Arman'ın köşesini okuyacak ondan sonra bize laf söyleyecek…” ÜZMEZ İLE İRTİBAT KOPARILACAK MI? Karahasanoğlu, bir basın mensubunun, “Hüseyin Üzmez ne olacak yazıları devam edecek mi irtibatı koparacak mısınız?”şeklindeki soru üzerine, “Hüseyin Üzmez gözaltına alındığı gün itibariyle o günden bu yana 6 ay geçti tek bir yazısı yayınlanmadı biz bu konuda gelen raporlara bakacağız mahkeme kararına bakacağız ve gazete olarak bir karar alacağız. Ancak kimseyi linç ettirmeyiz dedik. Eğer bu konudaki iddia kesinleşirse bu konuda Hüseyin Üzmez'in inandıracağı bir açıklaması o mahkeme kararına karşı kurulan komployu ispat edecek bir açıklaması olmazsa biz yolumuzu ayıracağımızı en başta söyledik. Bu sadece Hüseyin Üzmez için geçerli değildir herkes için geçerlidir, herkes hata yapabilir ama hata yapanın Vakit gazetesinde yeri olmayacağını en başta biz deklare ettik. Bunu hiç söylememize gerek yok. Ama bize bunu soranlar Ayşe Arman'ı yazdırıyorlar, hala yazdırıyorlar ve hala yazdıracaklar…”dedi. Karahasanoğlu şöyle devam etti: Ben bugüne kadar televizyonlarınızın gösterdiği tek raporu değil 4 tane raporu 20 kere okudum, 4 raporda Hüseyin Üzmez'in lehine ancak biz yine diyoruz ki mahkeme versin kararı, mahkeme verdikten sonra kararı Allah ömür verdiyse biz buradayız görürsünüz ne yapacağımızı…” DOĞAN GRUBU YAPARSA GÜZEL… Karahasanoğlu, başka bir basın mensubunun, “Doğan Haber Ajansı kameramanı 5 yaşındaki erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 21 yıl hapis cezası aldı. CHP ve kadın kuruluşları Hürriyet, Milliyet ve Kanal D'nin önünde hiçbir protesto gösterisinde bulunmadı. Bu çelişkiye ne diyeceksiniz?”şeklindeki sorusu üzerine ise Ali Karahasaoğlu, “Kanal D'nin muhabiri yaparsa güzel ama Hüseyin Üzmez hakkında böyle bir iddia olması bile linç edilmesi için yeterli değil mi? Çifte standart söz konusudur” diye konuştu. Konu Hüdaverdi tarafından (11-05-2008 Saat 21:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
11-05-2008, 21:18 | #7 |
Valilik göreveResmî araç tahsis edildi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) resmi plakalı otobüslerle Vakit gazetesinin İstanbul'daki merkezine eyleme gelmeleri dikkat çekti. Bakırköy, Avcılar ve Beşiktaş belediyelerinin resmi plakalı araçları CHP'lilere tahsis etmesi dikkat çekti. CHP'li parti üyeleri, Avcılar Belediyesi'ne ait olan 34 EV 278 resmi plakalı otobüsle, Bakırköy Belediyesi'ne ait 34 VF 5672 resmi plakalı resmi otobüsle, Beşiktaş Belediyesi'ne ait 34 DJ 9023 resmi plakalı otobüsle CHP'li üyelerini Vakit gazetesine gelmeleri için altlarına tahsis etti. Eylemcileri taşıyan resmi makamlara ait diğer araçların plakası ise şöyle: 34 EV 867, 34 EY 9065, 34 EG 8845, 34 EM 3629 BELEDİYENİN KESESİNDEN EYLEME Bu ilçelerden belediyenin doldurduğu mazotla Vakit binası önüne gelen protestocular eylem bittikten sonra belediyenin otobüslerine binerek geri döndüler. CHP'liler otobüslerden parti bayrağı bile salladılar. Vakit muhabirlerinin konuştuğu araç sürücüleri ise memur olduklarını, belediyeden verilen talimatla CHP'lileri eyleme taşıdıklarını söylediler. Bakırköy Belediyesi'ne ait 34 VF 5672 aracı kullanan ve ismini söylemekten çekinen şöför, “Belediyeden taliamt verdiler ben de CHP'lileri buraya alıp geldim, yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum” demekle yetindi. CHP'li belediyelerin halktan topladıkları vergileri partinin protesto eyleminde kullanmalarının suç olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili soruşturma açması bekleniyor. |
|
11-05-2008, 21:19 | #8 |
Merak ediyorum,show tv,kanal d Ali İhsan Karahasanoğlu'nun açıklamalarını yayınladılar mı ? Yoksa makas mı yaptılar ?
|
|
11-05-2008, 22:42 | #9 |
Ben izlediğimde en sonunu veriyorlardı
acaba tamamında kırptılar mı |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|