AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-21-2008, 22:09   #1
Kullanıcı Adı
Gercekleri Görelim
Standart Vatandaşın cebine bakan yok!
Vatandaşın cebine bakan yok!

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, rakamların gösterdiği olumlu tablo ile vatandaşın cebindeki tablonun uyuşmazlık halinde olduğunu belirterek,'Çek senet ödenemez hal aldı, halkımız daha fazla fakirleşti." diye konuştu.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin suni gündemler ve istikrara engel olan kaotik ortamlardan dolayı piyasaların olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. Rakamların gösterdiği olumlu tablo ile vatandaşın cebindeki tablonun uyuşmazlık halinde olduğunu öne süren Özgenç, ''Gelir dağılımındaki adaletsizliğin arz ve talep dengesinin bozulması ve buna bağlı olarak tüketimin azalması enflasyonun düşmesinin diğer bir sebebi olarak karşımıza çıkmakta'' dedi.
Özgenç, girdi maliyetlerinin arttığı bir dönemde fiyatların sürekli düşmesinin özellikle KOBİ'ler için çok ciddi bir tehlike olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Enflasyonun düşmesine paralel olarak halkımızın yaşam kalitesinin artması beklenirken, ortaya iktidar partisinin kapatma davası çıktı piyasalar tepe takla oldu borsa düştü, döviz çıktı, alış veriş durdu, çek senet ödenemez hal aldı, halkımız daha fazla fakirleşti, kamu borçları arttı, devlet zarar etti.''
Şirketlerbakkalıa döndü
Yerli şirketlerin her geçen gün ekonomideki paylarının azaldığına da dikkat çeken Özgenç, şöyle konuştu: ''Yabancı sermayenin sürekli olarak piyasa hakimiyetini artırmanın olumlu yönleri olmakla birlikte, bu durum yerli şirketler açısından çok ciddi sorunlar doğurmakta, yabancı sermaye karşısında yerli şirketler mahalle bakkalı konumuna gelmektedir. Bundan dolayı ekonomik uygulamalar yerli şirketlerin güçlenmesini ve büyümesini sağlamaya yönelik olmalı. KOBİ'lere destek olması açısından sıfır faizli kredi, hibe, AR-GE çalışmalarına destek olunarak yerli şirketlerin büyümesi artırılarak sürdürülmeli. Bir an önce milli ekonomik politikaların, üretime dayalı kalkınmanın ve adil gelir dağılımın alt yapısı oluşturulmalı..'' Özgenç, KOBİ'lerin dengeli ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması ve sürdürülmesine yaptıkları olumlu katkıları, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında oynadıkları rolleri ve piyasakoşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnek bir üretim yapısına sahip olmaları nedeniyle daha önemli bir konuma geldiğini ifade etti.
Spekülatör arayanlar perakendeye baksın
Pirinç fiyatlarındaki artış ve son dönem piyasalarda yaşananlarla ilgili açıklamada bulunan Pirinç Değirmencileri Derneği (PDD) Başkanı Turgay Yetiş, son 5 yıldır pirinç fiyatlarında hiçbir artış yaşanmadığını, üreticinin ve PDD üyesi fabrikaların ise son 5 yıldır zararına çalıştıklarını söyledi.
''Bugün konuşanlar 5 senedir neredeydiler?'' diyen Yetiş, şunları kaydetti: ''Bugün itibarıyla ülkemizde, hasada kadar olan dönemde ihtiyaç stoku mevcut. Stoklarımız yeterli ve eksiğimiz yok. Bu nedenle paniğe de gerek yok. Bu panik nereden kaynaklanıyor anlayamıyoruz. Şu anda Derneğimize ait fabrikalar TMO'ya ait pirinci hiçbir ücret almadan, halkımıza sunulmak üzere ücretsiz olarak işlemektedir. Fabrikalarımızın büyük bir bölümü ellerindeki pirinci eski fiyatlardan satmış ve müşteriye olan teslimatlarda hiçbir aksama olmamıştır. Bu dönemde perakende sektörü, bizden aldığı eski fiyatlı pirince zam yapmış ve tüketiciye kilosu 7-8 YTL gibi yüksek fiyatlarla pirinci satmışlardır. Eğer ortada spekülatör aranıyorsa oraya bakılmalıdır.''
Hiç kimsenin sektörleriyle ilgili spekülasyon yapmaya hakkı olmadığının ifade eden Yetiş, dünyada pirinç hakkındaki sorunların ana sebeplerini, dünya piyasalarında birçok ülkenin ihracatını kapatması, dünya pirinç borsalarında finans sektörlerinin yaptığı spekülatif hareketler, Türkiye'ye ihracat yapan ülkelerdeki üretim sorunları ve son olarak Mısır hükümetinin pirinç ihracatını Eylül sonuna kadar durdurması olarak sıraladı.

Kaynak: http://www.milligazete.com.tr/index....=news&id=71531

Gercekleri Görelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-21-2008, 22:24   #2
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Ya sen birisinin fikrini degistirceginimi zannediyon :D
Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2008, 22:38   #3
Kullanıcı Adı
Gercekleri Görelim
Alıntı:
Turkiye icin Akparti Nickli Üyeden Alıntı
benim niyetim fikrini degistirmek degil, benim niyetim fikrimi belirtmek, amma olur ya o sayede bilmeden gözündeki perdeyi aralarim Saadetle kal :-*
Gercekleri Görelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2008, 22:41   #4
Kullanıcı Adı
mavera
Bir daha haberleri tersten okumaya baslamacagim cünkü direkt altta milli gazeteyi görünce okunmaya deger bulmadim ama arkadasimiz emek gösterip buraya eklemis bari emege saygi gösterip okusaydim..
hem amacida iyi baksaniza gözümüzdeki perdeleri kaldiracakmis..narkozlumuyuz ne anlamadim gitti 8)
Alt 04-21-2008, 22:49   #5
Kullanıcı Adı
Gercekleri Görelim
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Bir daha haberleri tersten okumaya baslamacagim cünkü direkt altta milli gazeteyi görünce okunmaya deger bulmadim ama arkadasimiz emek gösterip buraya eklemis bari emege saygi gösterip okusaydim..
hem amacida iyi baksaniza gözümüzdeki perdeleri kaldiracakmis..narkozlumuyuz ne anlamadim gitti 8)
istersen bir dahakinde milliyet gazetesinin haberlerini eklerim ahmet efendi
Alt 04-21-2008, 22:52   #6
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Gercekleri Görelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
istersen bir dahakinde milliyet gazetesinin haberlerini eklerim ahmet efendi
ya sorma gitsin bazi kastelere! önyargim var, okuyasim gelmiyor..sagolasin ekliyorsun bende kalp gözümüz acilsin niyetine okuyayim diyorum ikinci satirdan sonra tarafli, objektif olmayan haberler olduklari icin vazgeciyorum..
yine biz bildigimiz kaynakalrdan okuyalim ama sen ara sira böyle haberler aktar buraya yoksa o kücük azinliktan haberdar olamayacagiz 8)..
bu arada hoca nin cezasi ne oldu kardes, basladi mi, insallah Rabbim hayirlisi verir..
Alt 04-21-2008, 22:55   #7
Kullanıcı Adı
HaKaNia
BİZ DE VATANDAŞIZ FAYDASI YOKSA NİYE SAVUNUYORUZ AK PARTİYİ? CEBİME GİREN PARAYI BEN BİLMİYOR MUYUM YAPMAYIN GÖZ GÖRE GÖRE YALAN OLUR MU HALKIN CEBİNE BİŞEY GİRMİYOR DİYE NASIL DERSİNİZ EKONOMİDEKİ GELİŞMELERDEN DİREKT ETKİLENİYORUZ KİM 6 YIL ÖNCE DAHA İYİ ŞARTLARDA YAŞADIĞINI İDDİA EDEBİLİR? 6 YIL ÖNCESİNE GÖRE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ BEN NANKÖRLÜK YAPAMAM.. herkese hayırlı geceler olsun..
HaKaNia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2008, 22:55   #8
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
Alıntı:
benim niyetim fikrini degistirmek degil, benim niyetim fikrimi belirtmek, amma olur ya o sayede bilmeden gözündeki perdeyi aralarim Saadetle kal :-*
Tamam senin safında belli :D
Alt 04-21-2008, 22:57   #9
Kullanıcı Adı
Gercekleri Görelim
Alıntı:
RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
Tamam senin safında belli :D
Pardon yeni mi anladiniz safimi ;)
Alt 04-21-2008, 23:02   #10
Kullanıcı Adı
mavera
gecenlerde cihan arkadasimizla tartismistik ama bir video hazirlamis burada paylasmak isterim, belki gercekleri görmenizde yardimci olur kardes ;)
http://www.youtube.com/watch?v=xr7kt0vc144

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)