AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-23-2010, 19:50   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Arrow Ve Madımak Oteli Artık Kamu'nun!
Evet, içinde 33 kişinin kalleşçe yakılıp öldürülen
Madımak Oteli yaklaşık 6 Milyon TL'ye satın alındı.
Artık Kamu'nun, yani devletin malıdır.
Müze yapılacağına dair sözler verilmişti yanılmıyorsam.
En kısa zamanda müze olmasını temenni ediyorum.
Özellikle Aleviler için çok önemli bir adım olacak.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-23-2010, 19:59   #2
Kullanıcı Adı
TYH
Kebabçı olana kadar kamu eli ile müzeye çevrilecek olması beni sevindirdi.Umarım o mekan gerici katillerin ve alisiz alevilerin savaş mekanı olmaz da kardeşliği simgeler.
Alt 11-24-2010, 15:34   #3
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Madımak Oteli 17 yıl sonra 5.6 milyona kamulaştırıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen olaylarda 37 kişinin yakılarak katledildiği Madımak Oteli artık devletin. Bedel tesbitiyle ilgili açılan davada, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin 5 milyon 601 bin lira karşılığında kamulaştırılmasına karar verildi.
Madımak Oteli’nin kamulaştırma bedeliyle ilgili olarak yaşanan anlaşmazlık üzerine açılan davanın ikinci duruşması Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Vârislerin avukatları ile İl Özel İdaresi’nin avukatı Makbule Ünal Baş’ın katıldığı duruşmada, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırılmasına karar verildi.

Vârisler itiraz edecek

Otelin vârislerinin avukatı Oktay Özberk, duruşma sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yargıtay’da temyize gideceklerini söyledi. Özberk, kamulaştırmaya değil belirlenen 5,6 milyon lira bedele itiraz edeceklerini söyledi.
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde Kararla ilgili açıklama yapan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, “Otelin mülkiyeti bize geçti” dedi. Karşı tarafın bundan sonraki süreçte mülkiyet konusunda bir itirazının olamayacağını anlatan Kayhan, varislerin sadece otelin bedeli konusunda temyiz haklarının bulunduğunu söyledi.
Sivas Valisi Ali Kolat da, kamulaştırma ile ilgili mahkeme kararının kendilerine intikal etmesi ve mülkiyet ile ilgili tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından otelin boşaltılması çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Müze olmalı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş de kamulaştırmanın yeterli olmadığını, binanın müze olması için çalışmaların hemen yapılması gerektiğini söyledi.

Yüzleşme mekanı olacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtlayan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise Madımak Oteli’ni bir yüzleşme mekanı yapacaklarını söyledi. “O utanç merkezi, o ülke tarihinin en ayıplı mekanlarından biri olan bu yer...” diyen Günay şöyle devam etti: “Orayı bir yüzleşme mekanı yapacağız. Müze, anı merkezi. Bu bilimsel çalışma sonucu ortaya çıkacak ama orayı unutturmak niyetinde değiliz.” Günay, Diyarbakır Cezaevi’nin de müze vasfına dönüştürülmesi, bir yüzleşme mekanı olması gerektiğini söyledi.
Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Sivas’ta yapılan ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda Madımak Oteli’nin kütüphane yapılması yönünde bir karar alınmıştı. Bu karar sonrası Sivas İl Özel İdaresi yetkilileri ile otel sahipleri arasında yapılan fiyat pazarlığı sonunda anlaşma sağlanamamamış, taraflar mahkemeye gitmişti.

TARAF/SİVAS - Istanbul - 24.11.2010
Alt 11-24-2010, 15:34   #4
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Replay

Konu Asi_isyankar tarafından (11-24-2010 Saat 15:37 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-24-2010, 15:51   #5
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
eski püskü bir binada 2 yıldızlı bir otel

verilen ücret 5.6 trilyon

o bina en fazla 3.5 trilyon eder. devlet merhametli davranıp iyi fiyat verdi ama otel sahipleri kalkıp itiraz ediyor. 16 trilyon istiyorlar. hadi ordan! mahkemeye de başvurdular. inşallah mahkeme fiyatı daha da aşağı çeker de adamlar tamahkar olmamaları gerektiğini anlarlar.

kamulaştırmaya gelince yerinde bir karar. 33 kişinin öldürüldüğü bir yerde insanların kebap yemesi mide bulandırıcıydı; yalnız hükümetimizin Madımak'ı müze yapacağı yönünde söz verdiğini ben hatırlamıyorum.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-24-2010, 15:51   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
eski püskü bir binada 2 yıldızlı bir otel

verilen ücret 5.6 trilyon

o bina en fazla 3.5 trilyon eder. devlet merhametli davranıp iyi fiyat verdi ama otel sahipleri kalkıp itiraz ediyor. 16 trilyon istiyorlar. hadi ordan! mahkemeye de başvurdular. inşallah mahkeme fiyatı daha da aşağı çeker de adamlar tamahkar olmamaları gerektiğini anlarlar.

kamulaştırmaya gelince yerinde bir karar. 33 kişinin öldürüldüğü bir yerde insanların kebap yemesi mide bulandırıcıydı; yalnız hükümetimizin Madımak'ı müze yapacağı yönünde söz verdiğini ben hatırlamıyorum.
Alt 11-24-2010, 15:57   #7
Kullanıcı Adı
TYH
bir hükümetin verdiği sözleri tutmamasına değilde,vermediği sözleri yerine getirmesinde sitem etmek biraz garip değil mi
Alt 11-24-2010, 15:58   #8
Kullanıcı Adı
TYH
bir hükümetin verdiği sözleri tutmamasına değilde,vermediği sözleri yerine getirmesinde sitem etmek biraz garip değil mi
Alt 11-24-2010, 15:59   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
olurmu anısı var...
1 milyar dolar eder ora...

vay babam vay 16 milyon ha...
Alt 11-24-2010, 16:02   #10
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sitem değil. hükümet müze sözü vermedi ya da ben hatırlamıyorum. ayrıca verilmeyen bir sözün yerine getirilmesi de söz konusu değil çünkü hükümet binanın kütüphane olmasını istiyor. bence de bu daha yerinde olur.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)