AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-16-2013, 19:28   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Ve Sarıgül adaylığını açıkladı


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını Erzincanlı hemrehrileri ile yaptığı sohbette açıkladı ve "Kendimi hemşehrilerime emanet ediyorum" dedi.

Siyasetin yeniden fenomen ismi haline gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını Erzincanlı hemşehrilerine açıkladı.

Tarih 13 Ocak 2013. Yer Kumkapı’da bir balıkçı restoranı. Niçin Kumkapı, niçin balıkçı restoranı sorularının cevabını, Mustafa Sarıgül’ü yakından tanıyanlar iyi bilir. Sarıgül iyi bir Erzincanlı ve Kumkapı’daki balıkçıların önemli bir kısmı da Erzincanlı. Sarıgül’ün Kumkapı’da bulunma nedeni de Erzincanlı dostları ile birlikte olmak.

Rotahaber'in dindiği bilgiye göre; Sarıgül, bir grupla restorandan içeri girdiğinde bir köşede oturanlar vardı. Onları da bilinen coşkusu ile “Gelin bir Erzincan halkası oluşturalım” diyerek yanlarına çağırdı. Davete icabetin olmasıyla birlikte hemşehri halkası biraz daha büyüdü.

Sarıgül, Şişili’de yaptığı başarılı belediyecilik çalışmalarını anlattı. İlçedeki her insanla bir şekilde temas ettiklerini söyledi. Bu belediyecilik anlayışını İstanbul geneline taşımak istediklerini anlattı ve hedefini açıkladı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bulunduğu Saraçhane’yi kastederek, “Allah izin verirse, 1,5 kilometre mesafedeki yere önümüzdeki dönem taşınmak istiyoruz” dedi. Ardından da ekledi:

“Biliyorum burada farklı partilerden arkadaşlar da var. Her AK Partili hemşehrimden mutlaka bir AK Partilinin oyunu bize kazandırmasını istiyorum. Hep birlikte bu yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?”

Mustafa Sarıgül, hemşehrilerinden istediği “Evet” cevabını aldı. Ancak genç bir hemşehrisinin kafasına takılan bir soru vardı. 2010 yılında yaşanan Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşme sürecinde son anda yaşanan sürpriz çark ile ilgili aklına takılan soruyu sordu:

“Sayın Başkanım! Biz sizinle beraberiz. Ancak siz bizimle yolun sonuna kadar var mısınız? Yoksa Türkiye Değişim Partisinin akıbetine mi uğrarız diye bir korkumuz var. Önümüze düştün. Biz sizi takip ettik. Ama bir de baktık ki 2010’un Haziran ayı geldiğinde önümüzde liderimiz yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınız da öyle olmasın sakın.”

Sarıgül genç hemşehrisini bu soruyu sorduğu için “çok teşekkür ediyorum” diyerek kucakladı. O zamanın siyaset zemininin çok farklı geliştiğini belirterek şöyle dedi:

“Bizim o dönemde en büyük mücadelemiz Sayın Baykal ile idi. Bakyal’ın gidip yerine Kılıçdaroğlu’nun 21 Mayıs 2010’da CHP’nin başına geçmesi ile yeni bir dönem başladı. Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nun önünün açılması gerektiğini düşünüyorduk. Yeni lidere bunu yapmamız bizim siyaset kültürümüzün bir gereği idi. Şimdi inşallah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çıktığımız yolda kendimi hemşehrilerime emanet ediyorum.”

ROTAHABER / ÖZEL

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-16-2013, 22:05   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Mümkün değil olamaz Şişliyi de kaybedecek böylelikle
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2013, 22:32   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mümkün değil olamaz Şişliyi de kaybedecek böylelikle
Biçare Sarıgül'ün hesabı başka. Biçare Sarıgül, AK Parti'nin muhtemel adayı Kadir Topbaş'a karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini büyük ihtimalle kaybedeceğinin farkındadır. Hele bu sene Marmaray da faaliyete girdikten sonra Biçare Sarıgül'ün Kadir Topbaş'a karşı seçimi kazanma ihtimali şimdiye göre daha da azalacaktır. Biçare Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimine aday olmayı ama seçimi kazanmak yerine kaybetmeyi tercih edecektir; çünkü Biçare Sarıgül'ün hedefi CHP Genel Başkanlığı'dır. Biçare Sarıgül, Etro Kemal'in, 2009 Yerel Seçiminde CHP İstanbul Belediye Başkanı adayı olarak almış olduğu % 37'nin üzerinde oy almak için uğraşacak ve % 37'nin üzerinde oy alabilirse o oyun rüzgârıyla CHP'nin Etro Kemal'den sonraki genel başkanı olmaya çalışacaktır.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta