![]() |
#1 |
![]() KORKU DUVARINI YIKMAK
![]() Yakın tarihimizi yeni bir gözle, adeta sandıklar önümüze yeni açılıyormuş gibi bir merak duygusuyla okumak, kaynakların satırlarını heyecanla sökmek ve yavuz hırsızların hafızamıza oynadıkları oyunu elbirliğiyle bozmak için seferber olmak… Mustafa Armağan'ın Küller Altında Yakın Tarih ile başladığı yakın tarih yolculuğu devam ediyor… Atatürk'ün Bursa Nutku uydurma Cumhuriyeti kuran gizli komite Atatürk askerlikten nasıl istifa etmişti Mustafa Kemal'in Erzurum Kongresi konuşması Nutuk'ta neden makaslandı? Resmi tarihin Vahdettin saplantısının sebebi nedir? Venizelos'u dahi affettik ama Vahdettin hala hain, neden? Karabekir'in 'yakılan hatıratı'nda Vahdettin için neler vardı? Zübeyde Hanım'ın vasiyeti yerine getirildi mi? Menderes'in son gülüşü... Lozan'da kaçırdığımız Kuzey Irak balıkları İş Bankası Hilafet Bankası mıydı? Kudüs'ü istihbarat zaafı yüzünden kaybetmiştik Vatanı kurtaranların Rus kilisesine muhtaç hali... 'Türk hukuk devrimi' gerçekte kimin eseri?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() faruk abi okundun mu nasıl kitap, açıkçası beni cezbetti yarın alsam mı ki operasyon ergenekon bitti sıkıldım evde :S
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bende 5. kez Türkçülüğün Esaslarını okudum
![]() ![]() kitap dikkatimi çekti açıkcası yarın gidip bakacağım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Nasıl mı?.. Harika.... Temin edebilirsen bence ilkinden başla. 4 serili kitap bu. Ama her biri birbirinden bağımsız. 4 kitaptan hangisine ulaşırsan ulaş al oku pişman olmazsın.. Mustafa Armağan'ın üslubuya ve kaleminin akıcılığıyla tanışırsan yalnız bu kitabı değil diğerlerini de kolay kolay bırakamazsın elinden... Bu kiapta da gerçekten insanı 'şok' edecek yakın tarih belgelerini, iktibaslarını ve yorumlarını göreceksindir temin edersen.. Mesela; M.Kemal'in Erzurum Kongresi konuşmasının nutukta nasıl makaslandığı... Karabekir paşanın trabzon ve milli mücadeleyi anlatışı.. Menderes'imiz hakkında bilinmeyenler.. Dava arkadaşı Medeni Berk'in cezaevinde eşiyle iç yakan mektuplaşmaları.. Fevzi Çakmak'ın cenazesinin kockosa CHP'nin alaşağı olmasına bir vesile olduğu... Lozan'da Çanakkale Şehitliğini nasıl İngilizler'e verdiğimizi ve halen oraların onların toprağı sayılması... Menemen'in deşifresi... (buna 2. seri de de bayağı değiniyor) Mesela Aşar vergisinin kaldırılmasının yanlışları ve bu konuda atılan GÜZEL YALANLAR... İnönü'nün Nutuk'u yasakladığı... Cumhuriyetin ilk yıllarında Çankaya Köşkünü basan birTopal Osman'ın hayat derinlikleri... 88 yıl önce İstiklal Marşı'mıza karşı çıkanlar ve mecliste bunu dillendirenler... İnönü'nün başı kapalı ve 'irticacı'(!) annesi... Türk Hukuk Devrimi'mizin 'çakma'lığı... Terakkiperver Parti'sini kapattıran nedenler-sebebler.. İnönü'nün Sakarya Meydan Muharebesi'nde Ankara Hükümeti tarafından aldığı OSMANLI MADALYASI (burada da ankara'nın nasıl İstanbul özentiliğinde olduğunu görüyoruz) M.Kemal'in ölümü ve snrası ile ilgili enteresan bilgiler . . . VESAİRE VESİRE VESAİRE... TAM 319 SAYFA YAKIN TARİHE DOYUCACAK BİR KİTAP... Bana sorarsan yarın düş yola al, tarihle yüzleş.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Valla şu sıralar böyle kitaplara ilgi duyuyorum zaten, iyice gaza geldim
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |