AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim - Kişisel Gelişim Eğitim - Kişisel Gelişim kitapları tanıtım ve tavsiye bölümümüz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-08-2010, 16:24   #1
Kullanıcı Adı
HazâL
Post YALAN ve YILAN
Evet arkadaşlar bugünkü konumuz YALAN.Bu konuyu sizlerle sohbet eder gibi yazışacak ve yalanın kötülüklerinden bahsedeceğiz. Hepinize YALAN nedir ve tek kelimeyle size neyi hatırlatır desek eminim ki çoğunuzun aklına hemen YILAN gelecektir.Bunun sebebini hiç düşündünüz mü? Hadi bakalım beraberce bazı sorulara cevap arayalım.

Neden YALAN deyince aklımıza hep YILAN gelir? Yılan çokmu yalan söyleyen bir hayvandır.Elbetteki hayır.Ama yılan ne yapar?İnsanı sokar insanları zehirler.İşte yalanda insanların ruhunu zehirler.Birine bir yalan söylediğinizde onu zehirlemiş oluyorsunuz.Bu yüzden YILAN hem yazımlarının ve okunuşlarının çok yakın olmasıhem de insana verdiği zarar bakımından aynı olduğu için YALAN’ı tarif ederken aklımıza gelen ilk şeydir.

Şimdi size desek ki insanlarda en nefret ettiğiniz huy nedir? Çoğu arkadaşım YALAN diyecektir. Size aynı şekilde hangi hayvandan çok ürperirsiniz diye sorsak YILAN der çoğumuz.Meğer ne çok yakınlarmış değimli YALAN ve YILAN.

Bakın arkadaşlar size 2 örnek vereceğim şimdi.

Örnek 1 :Bir arkadaşınız var.Size geliyor ve ailesiyle tartıştığını ve kalacak bir yere ihtiyacı olduğunu söylüyor.İşin komedi tarafı da bu arkadaşınız hırsız.Böyle bir kötü meziyete sahip.ve yine diyelim ki siz yanıldınız ve arkadaşınıza sizin evinizde kalmasını teklif ettiniz.Neyse ki gece oldu yattınız.Sabah kalktınız birde ne görüyorsunuz.Evde değerli ne kadar çok şey varsa alıp götürmüş

Örnek 2 :Bir arkadaşınız var.Size geliyor ve ailesiyle tartıştığını ve kalacak bir yere ihtiyacı olduğunu söylüyor.Siz bu arkadaşınızı çok seviyorsunuzçok güveniyorsunuz.veee gayet doğal olarakda arkadaşınıza sizin evinizde kalmasını teklif ettiniz.Neyse ki gece oldu yattınız.Sabah kalktınız birde ne görüyorsunuz.Evde değerli ne kadar çok şey varsa alıp götürmüş

Şimdi gelelim sorumuza.Hangi örneğe daha çok sinir oldunuz?

Elbetteki 2 numaralı örnekteki arkadaşınıza daha çok kızdınız.Peki neden?

Gerçek kişiliğini değil de size farklı kişiliğini gösteripiyi bir arkadaş numarası yapıp sizi sırtınızdan vurduğu için.Sizin güveninizi kazandığına göre size sürekli yalan söylemiş kendisini olmadığı bir dürüstlük çerçevesine oturtmuştur.Sizde ona aldanmış ve şimdiye kadar sahip olduğunuz değerleri kaybetmişsinizdir.Aslında dikkatinizi çektiyse giden eşyaları değil de en çok ona olan güveninizi alıp götürdüğüne kızmışsınızdır. Örnek 1 deki arkadaşınıza kızmasınız bu kadar çok.Sebebi açıktır.Siz onun Hırsız olduğunu bile bile aldınız evinize.Nihayetinde oda hırsız olduğu için görevini yerine getirdi ve eşyalarınızı çaldı.Bu kadar basit.


İşte arkadaşlar yalan denilen şey öyle bir benzer ki yılan’a sinsice yaklaşır (Güven kazanır söylediği yalanla).Uygun zamanı kollar sizi sokmak için (Güveninizi öyle bir kullanır ki sizin en zayıf olduğunuz yönünüzü bulur). Ve doğal olarakda sizi sokarzehirler (artık iş işten geçmiştir.size zarar verir.Güveninizi bir anda alır götürür).

Şimdi bir daha düşünün bakalım. Bu arkadaşınızın çaldığı eşyaların değeri 1 milyon dolar olsun farzı misal.Size kaç para teklif etse sizin ona olan güveninizi geri kazanabilir. 2 milyon dolar.5 milyon dolar.10 milyon dolar.Yada siz söyleyin yeniden güvenebilmenizin fiyatı. J

Yalan dünyadaki en büyük hırsızlıktır. Yalan emeklerin boşa gitmesidir. Yalan karşındakini üzmek zehirlemektir. Yalan bu dünyadaki en büyük maneviyatı çalmaktır. Yalan karşındaki insanın en büyük hezimetini oturup aaifle seyretmektir. Şimdi karşınızdakine yalan söylerken bir daha düşünün dostlar.Yalansız bir dünya en güzel dünyadır. Pişmanlık olmayan dünler,İyi günler Yalansız yarınlar dilerim.





ALINTI

 

HazâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım