AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 14:08   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Yalanda 1 numara!
Ergenekon zanlısı olarak yakalanacağını öğrenince soluğu yurt dışında alan Bedrettin Dalan’ın; firardan önce “Vatan, millet, Sakarya” edebiyatı yaptığı, firardan sonra ise, “Gelip de hapiste mi çürüyeyim?” dediği ortaya çıktı.





Yeditepe Üniversitesi'nin sahibi ve İstek Vakfı'nın kurucusu Bedrettin Dalan’ın bir yalanını daha ortaya çıkarıyoruz. Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının 7 Ocak 2009 tarihinde yapılan 10. dalga operasyonunda ABD'de olduğu için gözaltına alınamayan ve 120 gündür firarda olan Bedrettin Dalan’ın, 2004 yılında hakkında idam verilse dahi yurt dışından Türkiye’ye geleceğine yönelik sözler söylediği ortaya çıktı.

“İDAMA RAZI OLUR, TÜRKİYE’YE GERİ DÖNERİM”
Bedrettin Dalan, Ergenekon'un ikinci iddianamesinin delil klasörlerine giren dönemin Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'le yaptığı konuşmada, tuzu kuru milliyetçileri eleştirirken, “Bir sıkıyı görseler New York’ta, Paris’te yaşamayı göze almış adamlar. (...) Yemin ediyorum, Türkiye’ye kaçmaya çalışsam 10 gün sonra idama razı olur geri dönerim. Benim yapım bu” demiş.

KONUŞMA ERUYGUR'DAN ÇIKTI
Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Daire Başkanı olan Levent Ersöz'le Bedrettin Dalan arasında geçen konuşmanın 2004'te gerçekleştiği belirtiliyor. Evinde ve ofisinde yapılan aramalarda 2500 dinleme kaydı ele geçirilen Ersöz'ün, Dalan'la yaptığı görüşmeyi de kaydettiği anlaşıldı. Ersöz'ün, Dalan'la konuşmasının çözümü Eruygur ve dönemin Jandarma Teknik Daire Başkanı Albay Hasan Atilla Uğur'da ele geçirildi.

İŞTE O KONUŞMA
İkinci Ergenekon iddianamesinin 115. klasörünün 175. sayfasında, Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan ile Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz arasındaki konuşma şöyle yer alıyor:
BEDRETTİN DALAN: “Onların böyle Türkiye sevdası yok. Bir defa kurulmuşlar, daha yerleşememişler. Bir sıkıyı görseler New York’ta, Paris’te yaşamayı göze almış adamlar. Kendim kaç defa ölçtüm, ......... gidiyorum, bir hafta geçtiği zaman kuşun kanadıyla Türkiye’ye kaçıyorum. Yemin ediyorum, Türkiye’ye kaçmaya çalışsam 10 gün sonra idama razı olur geri dönerim. Benim yapım bu. Bir şey daha anlatayım. Libya’ya gitmiştik bir iş için, işler biraz ağır gitti, bir gün bir arkadaşım 21 günde bitti dedi. .... Ya geldim, dediler yarın sabah uçak kalkıyor. Dedim, bu gece kalkan uçak yok mu? Dediler, ..... gece 04:00’te varır İstanbul’a, sabah 11:00’de uçak var, 04:00-11:00 arasında 6 saat fark var, sabaha kadar uyuyamadım bin dolar fark verdim, İstanbul’a geldim 6 saat için. Şimdi bu herifler ise bir ay evvel yurtdışındalar. Bu adamlara sizlerin taciz etme veyahut da nerede bu ülkenin menfaatlerini niye savunmuyorlar diye bir soruyu sormanız fayda etmiyor ona göre. Bu ülkenin sahibi sizseniz, bizseniz, bizseniz arkanızda o var mı yok mu diye bakmayacaksınız, memleket için doğru olan neyse hedef çizip o hedefe gideceksiniz.”

7 MAYIS 2009: “AMERİKA’DAN DÖNMEYECEĞİM”
2004 yılında yurt dışında yaşayanları haklı olarak eleştirerek yerin dibine batıran milliyetçi(!) Bedrettin Dalan, 7 Mayıs 2009 tarihinde ise eleştirdiği eylemleri bizzat kendisi yaptı. Firarda olduğu Amerika’dan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya konuşan Bedrettin Dalan, Amerika’dan dönmeyeceğini açıkça itiraf etti.
Dalan, sağlık nedenleriyle Amerika’da olduğunu iddia ederek, “Tansiyonum 22. Her gün 10 cc ilaç almak zorundayım. Temmuz sonuna kadar raporum var” dedi. Bedrettin Dalan, Fatih Altaylı’nın sorularını şöyle cevaplandırdı:
Temmuz sonunda dönecek misiniz?
Karar vermedim. Ama söyler misin bana niye döneyim. Deli saçması bir soruşturmanın parçası olmak için mi? Benim alnım ak. Hiçbir kötülük yapmadım. Devletime karşı en küçük bir suç işlemedim. Bundan kuşkum yok. Ama gelirsem beni içeri atacaklar. Bu halimle belirsiz bir sürecin içine gireceğim. Niye geleyim? Gelip hapiste mi çürüyeyim?
Yani bundan sonra Türkiye’ye dönmeyecek misiniz?
Olur mu hiç. Orası benim vatanım. Döneceğim elbet. Bak açıkça söylüyorum. Eğer mahkûm olursam o gün gelirim. Suçlu bulunursam burada bir dakika durmam gelirim. Cezam neyse çekerim.
Ondan önce gelmeyecek misiniz? Davanın bitmesini mi bekliyorsunuz?
Şimdi orada benim suçlu olduğum, suçlu olduğum için kaçak olduğum yolunda bir hava yaratıyorlar. O zaman işin kolayı var. Eğer ben suçluysam, ABD ile aramızda suçluların iadesi anlaşması var. Yazsınlar Amerikan Adalet Bakanlığı’na bir yazı. ABD beni Türkiye’ye iade etsin. Eğer suçluysam, eğer ellerinde kanıt varsa suçlu olduğuma dair, iade talebinde bulunsunlar.
Yoksa gelmeyecek misiniz?
Bilmiyorum. Kararımı vermedim.

120 GÜNDÜR FİRARİ
Kendisini milliyetçi gösteren Bedrettin Dalan, 10. dalga operasyonunda ABD'de olduğu için gözaltına alınamamış ve birbirini yalanlayan şu açıklamalarda bulunmuştu:
7 Ocak 2009: “İki hafta sonra döneceğim”
8 Ocak 2009: "Eşimin sağlık sorunları nedeniyle ABD'ye geldik. İki hafta sonra İstanbul'dayım, polisler beni havaalanından alsınlar"
20 Şubat 2009: “Bu pazartesi de doktor kontrolüne gitmem gerekiyor”
3 Nisan 2009: "Ne zaman dönerim bilmem, şu an diş tedavisi görüyorum"

VAKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-08-2009, 14:12   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım