AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 04-18-2009, 16:22   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Bu ses Aytaç Yalman'a mı ait?
Kara Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Org. Aytaç Yalman'la ilgili internete düşen ses kaydında Org. İlker Başbuğ'la yaptığı diyalogları anlatan bölüm oldukça dikkat çekici.

Org. Yalman bu bölümde, Org. Başbuğ'un Hükümetle kamuoyu önünde çatışmasız olarak yürüttüğü ilişkilere atıfta bulunuyor.
HÜKÜMETİ GÖTÜRECEK AMA NASIL?
Org. Yalman, Org. Başbuğ'a ya kanun çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ya da Cumhuriyet'in değerlerini korumak için mücadele eden bir bir tarzda hareket etmesi gerektiğini söylüyor.
Kanun dairesi ya da klasik TSK çizgisi arasında seçim yapması gerektiğini, bir ondan bir bundan gibi gelgitler yaşamasının hata olacağını Org. Başbuğ'a söylediğini belirten Org. Yalman, bu hatayı Org. Yaşar Büyükanıt'ın yaptığını belirtiyor. Org. Yalman, bu nedenle "Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu" diyor.
Yalman, bu sözleri üzerine İlker Paşa'nın konumunu belirlediğini ve Hükümeti "ortaya çıkmadan sessiz sakin götüreceğini" söylüyor.
Org. Yalman'ın sözkonusu sözleri şöyle:

İlker Paşa'ya konumunuzu belirleyin dedim
İlker Paşa şeyini belirledi. Bir dedim ki bak, bir dedim yapamayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin. Yapamayacağınız hiçbir şeyi, arkasında duramayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin bir. Bir de
konumunuzu belirleyin dedim. Nedir silahlı kuvvetlerin konumu? Silahlı kuvvetlerin konumu, yani işte iç hizmet kanunundaki, 15. Madde mi, yoksa Cumhuriyetin değerlerini korumak için mücadele eden bir silahlı kuvvetler vardır, bir de demokratik bir ülkede demokratik bir
hükümetin ordusu olarak konumlanır. Ya bu ya o olur. Bir gün burada bir gün orada, işte Yaşar'ın en büyük talihsizliği o oldu. Yani
Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu çünkü işte komutan dedi birisi, komutanım dedi birisi eli, selam verdi birisi eli sıktı... yani bunlar konumunu belirleyememekten kaynaklanıyor. Konumunu belirle derim, ona göre hareketini yap. Şimdi bana göre konumunu belirledi o. İşte yani, ortaya çıkmadan hükümeti sakin sessiz götürecek.

Zaman

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-18-2009, 18:43   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Yalman Paşa'nın ses kaydı çıktı

Org. Aytaç Yalman'ın ses kaydı internete düştü. Ama çok farklı. Çünkü sözleri Org. Başbuğ'un bu hafta yaptığı açılımların kaynağı gibi.. İşte o kayıt...

AYTAÇ YALMAN'IN KONUŞMASI, BAŞBUĞ'UN AÇILIMLARININ KAYNAĞI GİBİ - SES KAYDI

ERGENEKONCU VE DARBECİ PAŞALARIN TÜM SES KAYITLARI

Emekli Jandarma Genel Komutanı Org. Aytaç Yalman'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydı video paylaşım sitelerine düştü.

Ses kaydında Org. Yalman, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a "konumunu belirle" dediğini belirtiyor ve Yaşar Büyükanıt'ın en büyük hatasının sürekli duruş değiştirmesi olduğuna dikkat çekiyor.

Ancak en önemli kısım, Org. İlker Başbuğ'un Harp Akademileri'nde tartışmaya açtığı "Türkiye Halkı" kavramı. Ses kaydında Org. Başbuğ'la görüştüğünü belirten Yalman, bu konuda uzun uzun açıklamalarda bulunuyor.

Yalman Türkiye halkı, Türkiye'nin etnik yapısıyla ilgili TSK'nın bugüne kadarki ezberlerini bozacak açıklamalar yapıyor. Org. Başbuğ'un Türkiye Halkı çıkışına bu sözlerin kaynaklık edip etmediği merak konusu.

Kayıttaki ses, Başbuğ'a "Milliyetçilik duygularının katı olmaması gerektiğini söylediğini" ifade ediyor. Kayıtta, "Milliyetçilik, Türkiye Türklerindir dersen diğer insanları ötekileştirmiş olursun. Diğer insanlar kim? Aleviler, Lazlar, Çerkezler, Araplar" sözleri yer alıyor.

Yine Org. Başbuğ'un Harp Akademileri'ndeki konuşmasında "bazı devlet görevlilerinin Kürtele karşı yanlış tutumları"ndan bahsetmesi de ilkti. İşte bu konuda da Org. Yalman ses kaydında flaş açılımlar yapıyor. Org. Yalman Ziya Gökalp'lerin ortaya çıkmasından sonra bu sorunun doğduğu üzerinden Milliyetçilikle ilgili sözleri aynı paralelde.

Org. Yalman'ın Askeri Liselerdeki tek tip eğitimle ilgili ağır eleştirileri de oldukça dikkat çekici.

İŞTE VİDEO GOOGLE'DA YAYINLANAN O SES KAYDI

İŞTE SES KAYDININ TAM METNİ

İlker Paşa'ya konumunuzu belirleyin dedim İlker Paşa şeyini belirledi. Bir dedim ki bak, bir dedim yapamayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin. Yapamayacağınız hiçbir şeyi, arkasında duramayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin bir. Bir de konumunuzu belirleyin dedim. Nedir silahlı kuvvetlerin konumu? Silahlı kuvvetlerin konumu, yani işte iç hizmet kanunundaki, 15. Madde mi, yoksa Cumhuriyetin değerlerini korumak için mücadele eden bir silahlı kuvvetler vardır, bir de demokratik bir ülkede demokratik bir hükümetin ordusu olarak konumlanır. Ya bu ya o olur. Bir gün burada bir gün orada, işte Yaşar'ın en büyük talihsizliği o oldu. Yani Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu çünkü işte komutan dedi birisi, komutanım dedi birisi eli, selam verdi birisi eli sıktı... yani bunlar konumunu belirleyememekten kaynaklanıyor. Konumunu belirle
derim, ona göre hareketini yap. Şimdi bana göre konumunu belirledi o. İşte yani, ortaya çıkmadan hükümeti sakin sessiz götürecek. Türkiye'deki ve Dünya'daki dönüşümü anlamalıyız, farklılıkları kabul etmeliyiz. Yani bunlar zor değil. Ya bu iş bitti artık yani. Türkiye'deki bu dönüşümü bir defa bir anlayıp bu küreselleşmede toplumsal ve işte idari anlamdaki dönüşümün hem global anlamda hem de ülke genelinde nasıl olduğunu bir görüp ona göre kendimizi nasıl adapte edicez, kendimizi, değerlerimizi nasıl koruyarak -buna adapte olucaz bizim buna kafa yormamız lazım. Yoksa ben bunu kabul etmiyorum, bunu etmiyorum noktasını aştık. Bu çok hassas bir konudan bahsettik çok hassas. Bunu düşünmek lazım. Yani insan eğer farklılıkları kabul ederse kendi kafasında, o zaman dünyaya farklı bakar. Şimdi siz Anadolu'nun bir kasabasından bir çocuğu alıp onun subay yaparsanız, işte o, devamlı ona da Atatürkçülük , Cumhuriyetin temel değerleri, devamlı o fikirleri aşılarsanız cumhuriyetin muhafızı olarak - çok doğal olarak ta öyle olması lazım- öyle yetiştirirseniz Türkiye'de
yalnız Türklerin var olduğunu ona öğretirseniz bunun dışında hiçbir etnik unsurdan bahsetmezseniz birdenbire bir de bakar ki yahu Türkiye'de 27 etnik grup varmış, hepsinin dili varmış, örfü varmış, değerleri varmış, yerel değerler diye bir şey varmış, ulusal değerler varmış bilmem ne böyle şaşkına döner. Şaşkına döner. Milliyetçilik duygularının kaba ve katı bir şekilde oluşmaması lazım Yani bir defa milliyetçilik duygularının kaba ve katı bir şekilde oluşmaması lazım insanın kafasında. Milliyetçilik, eğer sen Türkiye Türklerindir, vatandaş Türkçe konuş diye efendim bu ülkeye bayrağı alıp çıkarsan ortaya, o zaman diğer insanları ötekileştirmiş olursun. Diğer insan dediğin kim? Aleviler, Çerkezler, Lazlar... geriye bir şey kalmaz, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, yani Arap kökenli çok var. Hatay'ın yüzde ellisi Arap'tır. Munis insanlardır yani kavga etmezler, sakindirler falan yani. Benim hayatım onlarla geçti. Bu coğrafyada insanların tamamını kucaklayan bir anlayışın hakim olması lazım. Başka türlü bu coğrafyada tutunamayız. Osmanlı'da da işte Osmanlı'nın şeyi bu. Yani hiçbir etnik grubu ön plana çıkartmadı. Yani son işte 19. Yüzyılın başlarına kadar hep öyle gitti. Ne zaman işte Namık
Kemallerin, Ziya Gökalpların falan Türkçülük hareketi başladı Jöntürkler gibi Avrupa'da onun da ötesinde Avrupa Osmanlı yerel değerleri ve etnik grupları çok özgür bıraktı. Yani din, yaşam biçimi, kıyafeti, her şeyi serbestti. Ve o zaman tamam oldu. Yoksa, biz tabi bütün bu etnik, Osmanlının bakiyesi 5 milyon km2'lik bir toprak kaybetti Osmanlı. İşte bu, buradaki bütün bu etnik grup Anadolu'nun içerisine üşüştü. Öyle hepimiz buraya toplandık. Yani herkes bir yerlerden gelmiş, sonra bu ülke meseleye böyle bakmak lazım. İşte
Osmanlının ötesinde Selçuklular var, Bizans var. Bir Bizans, biz doğu romanın, biz doğu romanın mirası üzerindeyiz yani. Nereyi kazarsan İstanbul'da bir Roma çıkıyor. Nereyi kazarsan Roma çıkar. Subaylarınıza generallerinize bunu öğretirseniz o zaman dünyaya farklı bakarlar Yani bu toprakları, zenginliği böyle görmek lazım, hem insan yapısını hem toprak yapısında bu coğrafyayı böyle görürseniz ve de böyle öğretirseniz subaylarınıza generallerinize o zaman olaya dünyaya farklı bakar. Yani diyeceksin ki komutanım peki sen niçin böyle bakıyorsun da peki falanca şahıs böyle mi bakıyor? Ben adalarda büyüdüm, Büyükada'da. Ecnebi denilen insanların içinde büyüdüm. Bende şiddetten uzak bir hoşgörü kültürü onlarla beraber büyüdüm, yani onun
da vatanı olduğunu daha o zaman idrak ettim. Yahu biz burayı paylaşıyoruz. Rumlarla, bilmem ne Ermenilerle. Alevi aleviyim diyemiyor. Kürt kürdüm diyemiyor. Ve böyle bir baskı, böyle bir yapı içerisinde huzur olmaz ki!
Bize hiç Kürt'ten bahsetmedi kimse. Yani Harp Okuluna geldik, ne Kürt'ü yahu Kürtçe yasak! Kürtçe konuşulur mu? Adam kendisinin Kürt olduğunu söyleyemiyor ki çocuk. Alevi aleviyim diyemiyor. Kürt kürdüm
diyemiyor. Ve böyle bir baskı, böyle bir yapı içerisinde huzur olmaz ki. Huzur olmaz, ben açıklama yaptım işte Bila'nın kitabında var. Yani bunları serbest bırakmak lazım dedim bakın ben bir yıl evvel söyledim. Bunun şimdi bütün televizyonu Kürt dili edebiyatını hepsini çıkartın dedim. Bu kadar 71 yılından beri ben bu Kürtlerin içinde yaşıyorum. Ben o zaman binbaşıydım, Diyarbakır'da sıkıyönetimde çalıştım 3 sene. Şimdi daha güzel bir ortam oluşacak. Bu coğrafyada bu insanları başka türlü tutamazsınız. Yoksa kaybederiz yani. Artık o dönemi geçtik. İnşallah arkadaşlar bunu anlarlar.

HABERAKTİF
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2009, 19:36   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Teşekkürler Meçhul. Dikkatle dinledim ve dökümünü yaptım. Emekli Oregeneral Aytaç Yalman başlarda her ne kadar, Genelkurmay Başkanı'nın demokrasi ile Cumhuriyet değerleri arasında bir tercih yapması gerektiğini söylese de kaydın devamında muazzam bir değişim olduğunu buna karşı koymanın mümkün olamayacağını TSK'nın bu değişimde yerini almaya bakması gerektiğini söylüyor. Ses kaydı, İlker Başbuğ'un konuşmasından sonra çekilmiş gibi geliyor bana. Bu sefer konuşma Ergenekon'la ilgili değil. Konuşmanın geneli, her ne kadar ona vurgu yapılmamış olsa da İlker Başbuğ'un "Türkiye Halkı" mefhumunu destekleyici ve bunun önemi anlatan ifadelerle geçiyor. Türkiye'de birçok etnik grup olduğunu, bunlara daha özgürlükçü yaklaşmak gerektiğini ve bunun yapılmamasının ülkede huzursuzluk ortamını sürdüreceğini anlatıyor. TSK'nın, Türkiye'deki kültürel ve etnik zenginliği iyi anlaması ve mensuplarına iyi anlatması gerektiğini belirttikten sonra Osmanlı'nın yaptığı gibi insanlara ve etnik gruplara zorbalıkla değil hoşgörü ile yaklaşılmasının önemini ve gerekliliğini vurguluyor.

--- Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın Ses Kaydının Dökümü ---

İLKER PAŞA'YA KONUMUNUZU BELİRLEYİN DEDİM

" İLKER PAŞA ŞEYİNİ BELİRLEDİ. BİR DEDİM Kİ BAK, BİR DEDİM YAPAMAYACAĞINZI HİÇBİR ŞEYİ SÖYLEMEYİN. BİR DE KONUMUNUZU BELİRLEYİN DEDİM. NEDİR SİLAHLI KUVVETLERİN KONUMU? YANİ İŞTE İÇ HİZMET KANUNUNDAKİ 15. MADDE Mİ? YOKSA CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDEN BİR SİLAHLU KUVVVETLER VARDIR, BİR DE DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE DEMOKRATİK BİR HÜÜKÜMETİN ORDUSU OLARAK KONUMLANIR. YA BU YA O OLUR. BİR GÜN BURADA BİR GÜN ORADA. İŞTE YAŞAR'IN EN BÜYÜK TALİHSİZLİĞİ BU OLDU. YANİ YAŞAR'IN DÖNEMİ ÇOK TALİHSİZ BİR DÖNEM OLDU ÇÜNKÜ İŞTE KOMUTAN DEDİ BİRİSİ, KOMUTANIM DEDİ BİRİSİ, SELAM VERDİ BİRİSİ BU SIKTI... YANİ BUNLAR KONUMUNU BELİRLEYEMEMEKTEN KAYNAKLANIYOR. KONUMUNU BELİRLE DEDİM, ONA GÖRE HAREKETİNİ YAP. ŞİMDİ BANA GÖRE KONUMUNU BELİRLEDİ O. İŞTE YANİ ORTAYA ÇIKMADAN HÜKÜMETİ SAKİN SESSİZ GÖTÜRECEK.

YANİ BUNLAR ZOR DEĞİL ARTIK. YA BU İŞ BİTTİ ARTIK. TÜRKİYE'DEKİ BU DÖNÜŞÜMÜ BİR DEFA BİR ANLAYIP BU KÜRESELLEŞMEDE TOPLUMSAL VE İŞTE İDARİ ANLAMDAKİ DÖNÜŞÜMÜN HEM GLOBAL ANLAMDA HEM DE ÜLKE GENELİNDE NASIL OLDUĞUNU BİR GÖRÜP ONA GÖRE KENDİMİZİ ONA NASIL ADAPTE EDECEĞİZ, KENDİMİZİ, DEĞERLERİMİZİ NASIL KORUYARAK BUNA ADAPTE OLACAĞIZ BİZİM BUNA KAFA YORMAMIZ LAZIM. YOKSA BEN BUNU KABUL ETMİYORUM, BUNU KABUL ETMİYORUM NOKTASINI AŞTIK.

BU, ÇOK HASASS BİR KONUDAN BAHSETTİK ÇOK HASSAS. BUNU DÜŞÜNMEK LAZIM. YANİ İNSAN EĞER FARKLILIKLARI KABUL EDERSE KENDİ KAFASINDA, O ZAMAN DÜNYAYA FARKLI BAKAR. ŞİMDİZ SİZ ANADOLUNUN BİR KASABASINDAN BİR ÇOCUĞU ALIP ONU SUBAY YAPARSANIZ İŞTE O DEVAMLI ONA DA ATATÜRKÇÜLÜK, CUMHURİYETİN TEMEL DEĞERLERİ DEVAMLI O FİKİRLERİ AŞILARSANIZ CUMHURİYETİN MUHAFIZI OLARAK -ÇOK DOĞAL OLARAK DA ÖYLE OLMASI LAZIM- ÖYLE YETİŞTİRİRSENİZ, TÜRKİYE'DE YALNIZ TÜRKLERİN VAR OLDUĞUNU ÖĞRETİRSENİZ, BUNUN DIŞINDA HİÇBİR ETNİK UNSURDAN BAHSETMEZSENİZ BİRDENBİRE BİR DE BAKAR Kİ YAHU TÜRKİYE'DE 27 ETNİK GRUP VARMIŞ, HEPSİNİN DİLİ VARMIŞ, ÖRFÜ VARMIŞ, DEĞERLERİ VARMIŞ, YEREL DEĞERLER DİYE BİRŞEY VARMIŞ, ULUSAL DEĞERLER VARMIŞ BİLMEM NE... BÖYLE ŞAŞKINA DÖNER, ŞAŞKINA DÖNER.

MİLLİYETÇİLİK DUYGULARININ KABA VE KATI BİR ŞEKİLDE OLUŞMAMASI LAZIM

YANİ BİR DEFA MİLLİYETÇİLİK DUYGULARININ KABA VE KATI BİR ŞEKİLDE OLUŞMAMASI LAZIM İNSANIN KAFASINDA... MİLLEYETÇİLİK, EĞER SEN TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR, VATANDAŞ TÜRKÇE KONUŞ DİYE EFENDİM ÜLKEYE BAYRAĞA ALIP ÇIKARSAN ORTAYA O ZAMAN DİĞER İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMİŞ OLURSUN. DİĞER İNSAN DEDİĞİN KİM? ALEVİLER, ÇERKEZLER, LAZLAR... GERİYE BİRŞEY KALMAZ; RUMLAR, ERMENİLER, YAHUDİLER... YANİ ARAP KÖKENLİ ÇOK VAR... HATAY'IN %50'Sİ ARAPTIR. MUNİS İNSANLARDAN KAVGA ETMEZLER, SAKİNDİRLER FALAN YANİ. BENİM HAYATIM ONLARA GEÇTİ. BU COĞRAFYADA İNSANLARIN TAMAMINI KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞIN HAKİM OLMASI LAZIM. BAŞKA TÜRLÜ BU COĞRAFYADA TUTUNAMAYIZ. OSMANLI'DA DA İŞTE... OSMANLI'NIN ŞEYİ BU... YANİ HİÇBİR ETNİK GRUBU ÖN PLANA ÇIKARTMADI. YANİ SON İŞTE 19. YÜZYILIN BAŞLARINA KADAR HEP ÖYLE GİTTİ.

NE ZAMAN İŞTE NAMIK KEMALLERİN FALAN TÜRKÇÜLÜK HAREKETİ BAŞLADI JÖNTÜRKLER GİBİ AVRUPA'DA... ONUN DA ÖTESİNDE OSMANLI, YEREL DEĞERLERİ, ETNİK GRUPLARI ÇOK ÖZGÜR BIRAKTI. YANİ DİN, YAŞAM BİÇİMİ, KIYAFETİ, HERŞEYİ SERBESTTİ VE O ZAMAN ÖYLE OLDU. YOKSA BİZ TABİ BÜTÜN BU ETNİK, OSMANLININ BAKİYESİ 5 MİLYON KİLOMETREKARELİK BİR TOPRAK KAYBETTİK OSMANLI'DA. İŞTE BU BURADAKİ BÜTÜN BU ETNİK GRUP ANADOLU2NUN İÇERİSİNE ÜŞÜŞTÜ. ÖYLE HEPİMZİ BURAYA TOPLANDIK. YANİ HERKES BİRYERLERDEN GELMİŞ. SONRA, MESELEYE BÖYLE BAKMAK LAZIM. İŞTE OSMANLI2NIN ÖTESİNDE SLÇUKLULAR VAR, BİZANS VAR. BİR BİZANS... BİZ DOĞU ROMA'NIN MİRASI ÜZERİNDEYİZ YANİ. NEREYİ KAZARSAN İSTANBUL'DA BİR ROMA ÇIKIYOR. NEREYİ KAZARSAN ROMA ÇIKAR.

SUBAYLARINIZA GENERALLERİNİZE BUNU ÖĞRETİRSENİZ O ZAMAN DÜNYAYA FARKLI BAKARLAR

YANİ BU TOPRAKLAR... ZENGİNLİĞİ BÖYLE GÖRMEK LAZIM. HEM İNSAN YAPISINI HEM TOPRAK YAPISINDA BU COĞRAFYAYI BÖYLE GÖRÜRSENİZ VE DE BÖYLE ÖĞRETİRSENİZ SUBAYLARINIZA, GENERALLERİNİZE O ZAMAN OLAYA DÜNYAYA FARKLI BAKAR. YANİ DİYECEKSİN Kİ KOMUTANIM PEKİ SEN NİÇİN BÖYLE BAKIYORSUN DA PEKİ FALANCA ŞAHIS BÖYLE Mİ BAKIYOR. BEN ADALAR'DA BÜYÜDÜM. BÜYÜKADA'DA... ECNEBİ DENİLEN İNSANLARIN İÇİNDE BÜYÜDÜM. YANİ BENDE HOŞGÖRÜ, ŞİDDETTEN UZAK BİR HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ... ONLARLA BERABER BÜYÜDÜM, YANİ ONUN DA VATANI OLDUĞUNU DAHA O ZAMAN İDRAK ETTİM. YAHU BİZ BURAYI PAYLAŞIYORUZ, RUMLARLA BİLMEM NE ERMENİLERLE. BİZE HİÇ KÜRT'TEN BAHSETMEDİ KİMSE. YANİ HARP OKULUNA GELDİK NE KÜRT'Ü YAHU KÜRTÇE YASAK!

ALEVİ ALEVİYİM DİYEMİYOR, KÜRT KÜRDÜM DİYEMİYOR E BÖYLE BİR BASKI BÖYLE BİR YAPI İÇERİSİNDE HUZUR OLMAZ Kİ

KÜRTÇE KONUŞUR MU? ADAM KENDİNİN KÜRT OLDUĞUNU SÖYLEYEMİYOR Kİ ÇOCUK. ALEVİ ALEVİYİM DİYEMİYOR, KÜRT KÜRDÜM DİYEMİYOR E BÖYLE BİR BASKI BÖYLE BİR YAPI İÇERİSİNDE HUZUR OLMAZ Kİ... HUZUR OLMAZ, BEN AÇIKLAMA YAPTIM İŞTE BİLA'NIN KİTABINDA VAR. YANİ BUNLARI SERBEST BIRAKMAK LAIZM. BAKIN BEN BİR YIL EVVEL SÖYLEDİM.

BUNUN ŞİMDİ BÜTÜN TELEVİZYONU, KÜRT DİLİ EDEBİYATI HEPSİNİ ÇIAKRTIN DEDİM. BU KADAR, 71 YILINDAN BERİ BEN BU KÜRTLERİN İÇİNDE YAŞIYORUM. BEN O ZAMAN BİNBAŞIYDIM. DİYARBAKIR'DA SIKIYÖNETİMDE ÇALIŞTIM 3 SENE. ŞİMDİ DAHA GÜZEL BİR ORTAM OLUŞACAK. BU COĞRAFYADA BU İNSANLARI BAŞKA TÜRLÜ TUTAMAZSINIZ. YOKSA KAYBEDERİZ YANİ. ARTIK O DÖNEMİ GEÇTİK. İNŞALLAH ARKADAŞLAR BUNU ANLARLAR. "

Konu Üç mevsim tarafından (04-18-2009 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2009, 04:02   #4
Kullanıcı Adı
Yıldırım
BENİM ERGEKONUN EN ÇOKKORKTUĞUM YANI BU PİYASAYA DÜŞEN SES KAYITLARININ SAHTE OLMA İHTİMALİ....YA SAHTEYSE...SİZ OZAMAN GÖRÜN UĞUR DÜNDAR'I......
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2009, 18:01   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BENİM ERGEKONUN EN ÇOKKORKTUĞUM YANI BU PİYASAYA DÜŞEN SES KAYITLARININ SAHTE OLMA İHTİMALİ....YA SAHTEYSE...SİZ OZAMAN GÖRÜN UĞUR DÜNDAR'I......
Yo yo bu sözkonusu değil. Hiç böyle bir endişem yok. Kayıtlar evet gerçek kayıtlar ancak bunları kimin servis ettiği meselesi fazlasıyla derin bir mesele.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)