Yalova Belediye Başkanı Sayın Barbaros Binicioğlu
Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Kadınlar Günü etkinliğinde Yakup Koçal’a yüklendi: “İnsanları saf sanıyorlar. Anlımız ak iftira atamıyorlar, çalışmadı diyemiyorlar”
Binicioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kopuzlar Plaza’da bayanlara seslendi. Konuşmasında DP Adayı Koçal’a yüklenen Binicioğlu, rakibi hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. “Seçim çalışmalarımıza başlarken tüm teşkilatımız olarak kimseyi kötülemeden siyaset yapacağımız konusunda anlaştık” diyen Başkan Binicioğlu insanları kandırmaya çalışanlar karşısında suskun kalmayacaklarını söyledi. Binicioğlu, şöyle devam etti:
“Şimdi birileri çıkmış kapıları halka açıcağız diyor. Ben zaten halkın içindeyim KİDEM’lerde akşamları evlerde ben 5 yıldan beri yaptığım ziyaretlerle halkımızın içindeyim. Bana sahip çıkın diyor. Sen bu halka sahip çıktın mı? Deprem zamanı çocuklarınla ailenle bizler çadırdayken sen Antalya’ya gitmedin mi? Binaların yıkıldı diye mi kaçtın? Buradaki insanları düşünmedin mi? Şimdi çıkmış bana sahip çıkın diyorsun yemezler. Bu halk neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor”
Konuyu deprem sonrası yapılan Dünya Bankası yardımlarına getiren Binicioğlu, “Belediyenin borcu var diyorlar. Bu borç nerden geliyor onu da anlatayım. 15 trilyon deprem tazminatına mahkum edildik. Benimle hiçbir alakası yokken bu parayı ödemeye mahkum edildim. Bizden önceki belediyelerin cezası bize kesildi. Bir de en vahimi 9 tane dosya var mahkemesi devam eden biri sonuçlandı. 1 trilyon ödemeye mahkum olduk. Devam da ediyor mahkeme. Bu borç kimin mi direk şu an ki adayın. Dünya Bankası deprem sonrası demiş ki; alın bu parayı depremde zarar görmüş gençler iş imkanı yaratın maaş verin. Buraya kadar her şey güzel. Peki ne yapmışlar. Toplamışlar gençlerimizi salona almışlar kimliklerini sizlere iş vereceğiz demişler. Vermişler mi tabi ki hayır. Yüzlerce gencimizin savcılık ifadesini aldı. Çalışıyor gibi gösterip onların maaşlarını almışlar. Parayı ne yapmışlar onu onlara sorun. Deprem gibi bir felakette bilir kişinin raporunda da dediği gibi suç olarak sorgulanmasından ziyade insanlık açısından sorgulanmalı. Ayıptır, günahtır insanların en zor zamanında bile bunu yapıp sonra nasıl bana sahip çıkın diye meydanlara çıkabiliyorlar buda ayrı bir merak konusu. İnsanları saf sanıyorlar. Anlımız ak iftira atamıyorlar, çalışmadı diyemiyorlar. Yaptıkları ne sadece yaptıklarımızı eleştirmek. Ne güzel meyve veren ağaç taşlanır çalışmışız ki eleştiriyorlar” dedi.
|