![]() |
#1 |
![]() Kerkük'te geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlamanın ardından Türk Kızılayı, bölgeye 90 çadır gönderdi. Irak askerleri tarafından kurulan Kızılay çadırlarından evleri yıkılan 90 aile faydalanacak. Türkiye'den gönderilen yardım malzemeleri arasında battaniye, mutfak ve kısmî gıda malzemeleri de bulunuyor.
Türkmen Öğrenci ve Genç Birliği Sorumlusu İstebrek Yazaroğlu, Cihan'a yaptığı açıklamada kendilerine ilk Türkiye'den yardım geldiğini söyledi. Yazaroğlu, "İnşallah bu çadırlara klima sağladıktan ve diğer eksiklikleri de giderdikten sonra mağdur ailelerimizi buraya alacağız. Türkiye'den isteğimiz, evi yıkılan 100 aileye ev yapmasıdır." diye konuştu. Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanı Erşad Salihi de Türkiye'nin bölgeye sadece insanî yardım yapmadığını belirterek, "Meydana gelen patlamada yaralanan 11 insanımız tedavi edilmek üzere Türkiye'ye götürüldü. Ancak Irak hükümeti de Amirli kasabası için yardım sözü vermişti. Kasaba yeniden imar edilecekti. Ancak vaatler hep sözde kaldı. Endişemiz burası için verilen sözlerin de boşta kalması. Biz Irak hükümetinin verdiği sözlerin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. Kerkük'te Türkmenlere yönelik saldırıda 70'ten fazla kişi ölmüştü. Kaynak:ZAMAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Mazlum Türkmen Halkı onuruyla yaşamaya çalışıyor...
![]() Kızılay'ı desteğinden dolayı tebrik etmek gerek.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|