AK Gençliğin Buluşma Noktası
Alt 01-14-2013, 01:51   #1
Kullanıcı Adı
NİSA
Standart Yaratanı Yaratılana Benzetmek



Cahiller adillerin adili ve rahmet edicilerin en büyük rahmet edicisi olan Allah Azim'üşşanı beşerden olan bir padişaha, belki zalimler arasında en büyük zalim olabilecek birine benzettiler.

Allah'ı (c.c.) bir mahluka benzetip birtakım kimseleri şefaatçiler edinerek O'na tevessül ettiler. Ne ilahın bir mahluk ile ne de her şeyin Rabbi olan Allah'ın (c.c), bir kul ile kıyas edilemeyeceğini bilemediler. Halbuki Allah'ı (c.c.) mahlukata benzetmek şirktir.

Bunu özet olarak şöyle açıklayabiliriz:

Beşerden olan padişah, kendisine veziriyle tevessül eden kimsenin zulme uğradığını bilmeyebilir veya zulüm padişahın yakınlarından, incitemeyeceği kimselerden hatta, belki de bizzat padişah'ın kendisinden gelmiş olabilir, bunların hepsi mümkündür.

Bir yaratılmış nasıl olur da Allah (c.c.) ile mukayese edilir?

Allah (c.c), o kulun uğradığı zulmü, onun ihtiyacını bilmez mi hiç? Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

"Allah gözlerin hain (bakışlar)ını ve göğüslerin gizlediği düşünceleri bilir.” [1]

Allah (c.c.) hiçbir ferde zulmeder mi? veya Allah'ın (c.c.) akrabaları mı var ki, onlar insanlardan birine zulmetsin?

Ya da Allah'ın (c.c.) veziri, yardımcısı ve desteği mi var ki, onlar kullarla tevessül etsinler ve Allah (c.c.) katında o vezirler yardımcılar veya destekçiler şefaatçi olsunlar?

Bu ne çirkin ve fasid bir kıyastır ve onlar da Allah'ın (c.c.) uluhiyyetini idraktan ne kadar uzak ve cahildirler. [2]

 

NİSA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi