![]() |
#1 |
![]() Yardım kafilesi Gazze'de
![]() 2.7 milyon dolar değerinde insani yardımla birlikte "Kilometrelerce Gülücük-9" yardım kafilesi Gazze'ye ulaştı Avrupa insani yardım kafilesi "Kilometrelerce Gülücük-9" dün akşam Gazze Şeridi'ne ulaştı. Rafah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giren kafile resmi törenle karşılandı. Kafile koordinatörü Isam Yusuf, kafilede Bahreyn, Tunus, Ürdün, İngiltere, Güney Afrika ve Mısır'dan 64 aktivist olduğunu ve 2.7 milyon dolarlık yardım getirdiklerini, yardımların ilaç ve tıbbi malzeme ile ilkyardım aracı olduğunu söyledi. Yusuf, hastaneler için jeneratör de getirdiklerini bildirdi. Isam Yusuf, Gazze Şeridi'ne uygulanan haksız abluka tamamen kaldırılıncaya kadar insani yardım kafilelerinin Gazze'ye gelmeye devam edeceğini söyledi. "Kilometrelerce Gülücük-8" insani yardım kafilesi çeşitli ülkelerden 48 aktivistle birlikte 14 Ocak'ta Gazze Şeridi'ne ulaşmış ve Gazze'ye iki ton tıbbi yardım ile engelliler için 120 elektrikle çalışan tekerlekli sandalye getirmişti. "Kilometrelerce Gülücük-8" kafilesi, dokuzuncu kafilenin Şubat ayı başlarında Gazze'ye ulaşacağı sözü vererek 19 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nden ayrılmıştı. Kaynak: Dünya Bülteni
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|