AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-04-2010, 20:54   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Thumbs down Yargıtay-Başörtüsü akılcılığa aykırı! Başörtüsü takan kişi eleştirileri hak edermiş!
Uğur Dündar'ın iftirasını yargı savundu

Uğur Dündar imzalı yalan 'testis' haberi nedeniyle mağdur olan doktorun açtığı dava Yargıtay'a kadar gitti. Yargıtay'ın da onay verdiği 'Türban' takıyorsan ağır eleştiriye katlanacaksın' kararı avukatları bile isyan ettirdi.



Uğur Dündar imzalı ‘testis’ haberinin yalan olduğu ortaya çıkmış ve o dönem Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök bu haber için özür dilemişti. Haber yalan olmasına rağmen, haber hakkında dava açan kadın doktorların davasının red gerekçesi ise oldukça ilginçti. ‘Türban akılcılığa aykırıdır’, ‘Türban takan biri ağır da olsa eleştiri hak eder’ cümlelerini içeren red gerekçesi Yargıtay tarafında da kabul edilmişti. Tüm bu gelişmeler ve yargının son dönemde verdiği tartışmalı kararlar bu akşam Ülke TV’de masaya yatırıldı.

Yargının tartışmalı kararları Ersoy Dede'nin sunduğu Ülke TV Ana Haber'de Emekli Cumhuriyet başsavcısı Reşat Petek, mağdur doktorun Avukatı Mehmet Hasip Şenal katıldı.

Avukat Reşat Petek, bu konuyu ilk kez Abant Platformu'nda gündemine getirdiğini belirterek "Şu anda bu karar elimde olmasa, bana bir hakim böyle bir cümle kullanabilir mi deseler kabul etmek istemem." dedi. Reşat Petek mahkeme kararının tam bir rezalet olarak vurguladı.

Dava avukatı Mehmet Hasip Şenkal, olayın Mut'ta yaşandığını ve olaydan 3 gün sonra kişilerin Konya'ya geldiğini ve doktora gidildiğini, o anda nöbetçi olan erkek doktorun bu müdahaleyi yapmadığı dava konusu olan doktorlardan birinin o gün görevde olmadığı diğerine ise olayın intikal etmediğini hatırlatarak buna rağmen Uğur Dündar veHürriyet gazetesi kendi anlayış ve hayat görüşleri noktasında suçlayıcı ve küçük düşürücü yayın yaptıklarını söyledi.

Şenkal, bayan doktorların bu asılsız haberler yüzünden çok zor günler yaşadıklarını, hamile olan doktorun çocuğunu düşürme riski ile karşı karşıya kaldığını bu yüzden de haberle ilgili dava açıklarını söyledi. Hasip Şenkal, davanın Türkiye'deki sürecinin tamamen bittiğini ve olayla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiklerini söyledi.
Mahkemenin kararla ilgili gerekçesine ve kullanılan dile ise iki avukat adeta isyan etti.
İşte Yargıtay'ın da onadığı red kararının gerekçesi:

 


Konu rıfat gökalp tarafından (07-04-2010 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir..
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-04-2010, 21:08   #2
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart
Temel hak ve özgürlüklere riayet edilmediği gösteren ve gelecek davalarda emsal olarak gösterilecek hüküm verilmiş oldu...Türban diye uydurdukları örtünme şeklini Laikliğe ve bilime aykırı görmek ve her türlü yobazlığa,saldırıya ve iftirayı mazur görmek bu zavallılara mahsustur yetmemiş tüm dava masraflarını da doktor bayanlara ödetmişler gerçekten AVRUPA BİRLİĞİNE neden girmek istediğimi şimdi daha iyi anlıyorum.
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım