AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-23-2008, 19:06   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Yasakçılara inat doktor çıktılar
Türkiye’de engellendiler, Avrupa’da başardılar... Başörtü yasağı ve katsayı engeliyle karşılaşan Emine Biçer ve Damla Olcaydu isimli öğrenciler...

Türkiye'de engellendiler, Avrupa'da başardılar... Başörtü yasağı ve katsayı engeliyle karşılaşan Emine Biçer ve Damla Olcaydu isimli öğrenciler ÖNDER'in sağladığı burslarla Viyana Tıp Üniversitesi'nden başarıyla mezun olarak doktor çıktılar.

Türkiye'de gerek başörtüsü yasağı, gerekse de katsayı kısıtlaması sebebiyle eğitim hakları engellendiği için yurtdışında tahsil hayatlarını sürdürmek zorunda kalan başörtülü öğrencilerin başarıları parmak ısırtıyor. ÖNDER'in burs sağladığı Emine Biçer ve Damla Olcaydu isimli öğrenciler Viyana Tıp Üniversitesi'nden başarıyla mezun olarak doktor çıktılar.

GURBETTE BURUK SEVİNÇ

Emine Biçer ve Damla Olcaydu için Avusturya'nın başkenti Viyana'daki tarihî üniversitenin ünlü Grosse Festsay salonunda tören yapıldı. Damla Olcaydu ile Emine Biçer, sevinçlerini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştılar.
Viyana Tıp Üniversitesi'nin tarihî salonunda yapılan geleneksel tören ve Avrupa Marşı'nın çalınmasının ardından diplomasını rektör yardımcısından alan Emine Biçer, çok mutlu olduğunu söyledi.

“HAYATA YENİDEN BAŞLADIM”

Törenin ardından üniversite bahçesinde arkadaşlarıyla sevincini paylaşan Biçer, “Neler hissediyorsunuz?” sorusuna, "Eskiden kırgınlığım vardı. Artık değilim. Zamanla alıştım. 10 yıl önce 'yurtdışına gideceksin, orada tıp okuyacaksın' deseler hayalini bile kuramazdım. Şimdi hayata daha farklı bakıyorum. Burada farklı ülkelerden arkadaşlarım oldu. Hayata yeniden başladım diyebilirim" şeklinde cevap veriyor.
Viyana'daki eğitimi boyunca ne çevresinden, ne de hocalarından en küçük rahatsız edici davranış ve ayrımcılık görmediğini söyleyen Biçer, "Herkes elinden geldiği kadar yardımcı oldu. Yeni hayatıma alışmak için en büyük desteği hocalarımdan ve dekanımızdan gördüm" diyor.

YÜZBİNLERCE BAŞÖRTÜLÜ MAĞDUR

Mütedeyyin Anadolu insanının inancı ve beklentisinin aksine yıllardır hukuksuz bir şekilde devam eden başörtüsü yasağı, bugüne kadar yüzbinlerce öğrencinin mağdur olmasına sebep oldu. Sadece 2000-2007 yılları arasında başörtüsü sebebiyle tahsil hayatı aksayan kızların sayısının 270 binden fazla olduğu yapılan bir araştırmayla ortaya konulmuştu.

Haber Editör

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-23-2008, 19:09   #2
Kullanıcı Adı
özgürtutsak
bu yasaklar devam ettiği sürece beyin göçü kaçınılmaz.
özgürtutsak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2008, 19:11   #3
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Bütün zorluklara rağmen engelleri aşıp kendi ülkesinde olmasada bu sevinci yaşamak ve bunlara şahit olmak bir nebze olsun tebessüm ettirici,bu tür haberleri sevinç içinde ülkemizin içinde olduğu şekilde okumak nasip olur inşaallah
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2008, 19:11   #4
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
özgürtutsak Nickli Üyeden Alıntı
bu yasaklar devam ettiği sürece beyin göçü kaçınılmaz.
aynen oyle
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)