![]() |
#1 |
![]() Yasakçılıkta Sınır Tanımıyorlar... Ece Nur da Açılım Bekliyor...
İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özer'in eğitim hakkı yasakçı zihniyetin bağnaz yasakları yüzünden bitme noktasına geldi. ![]() Başörtülü okumak isteyen ve bunun için mücadele veren Diyarbakır Yenişehir Hamravat İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Ece Nur Özer, olmadık baskılara maruz kalıyor. Önce okul yönetimi tarafından ikna ile başı açılmak istenen Ece Nur'a başarılı olunamayınca okul yönetiminin hazırladığı bir tutanak zorla imzalatılmaya çalışıldı. Ama ne baba ne de kızı bu tutanağı imzalamadı. Babası birçok defa okula çağırılan Ece Nur'un ailesi de büyük psikolojik baskı altında. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağırılan Ecenur'un babası adeta sorguya çekildi. Yılmayan baba Murat Özer kızını okuldan atmakla tehdit eden Milli Eğitim personeline İlköğretim eğitimin anayasal olarak zorunlu olduğunu bunu yaptıkları takdirde suç işleyeceklerinin altını çizdi. Ecenur şimdilik 10 km ötedeki Yatılı Vali Nafiz Kaya Bölge Okulu'na sürüldü. Ecenur, 24 Eylül'den bu yana başta Okul Müdürü Yasin Aydın, Şeyhmus Tayfur, Hüsamettin Can ve Mehmet Hasbay isimli öğretmenlerin baskısı ile mücadele ediyor. ECE NUR'UN AĞZINDAN TUTANAK YAZMIŞLAR Önce okul yönetimi tarafından ikna ile başı açılmak istenen Ece Nur'a başarılı olunamayınca okul yönetiminin hazırladığı bir tutanak zorla imzalatılmaya çalışıldı. Ece Nur'un babası Murat Özer ise kızının ismi geçen öğretmenler tarafından hazırlanan ve içeriğinde "hatalı olduğumu anladım bu davranışın tekrarı durumunda uygulanabilecek yaptırımlar konusunda daha öncede bilgilendirilmiştim… verilecek cezayı kabul ediyorum" şeklinde ifadelerin bulunduğu tutanaklara zorla imza attırılmaya çalışıldığını belirtti. Baba Özer Okul yönetiminin tuttuğu tutanakta Ece Nur'un okul disiplinini bozduğunu, Atatürk Devrim kanunlarına aykırı davrandığını ve bu sebepten ya başını açacağını ya da okul ile ilişkisinin kesileceğini söylediklerini belirti. Kızının psikolojisinin de ciddi anlamda bozulduğunu belirten Özer "kimi öğretmeni dersten attı, kimisi derslerde sürekli kızımı teşhir ediyor. Kızım cennet ve cehennem kavramlarını bilecek yaşa geldi ve buna göre davranıyor. Bazı art niyetli öğretmenleri sürekli baskı yapıyor. Kızım ise bize sürekli 'Allah örtünün demiyor mu baba. İnkar mı edeyim Allah'ın emrini' diyor. Cevap veremiyoruz, devletin ideolojisinin Allahın emirleri ile çeliştiğini, bizim bu ideolojiye göre hareket etmekten başka çaremiz olmadığını mı söyleyeyim. Biz vazgeçmeyeceğiz haklarımızdan. Kızımın eğitim hakkı Anayasal olarak güvence altında. Okul yönetimi eğitime engel olarak suç işliyor." dedi. SORGUYA ALDILAR, BABA NUR SURESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ Murat Özer 6 Ekimde Hamravat Okul Müdürü Yasin Aydın, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ermiş, 2. Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdür Şehmus Ay'ın okul müdürünün odasında kendisini adeta sorguya çektiğini iddia etti. Kızına başını açması için baskı yapması gerektiğini söyleyen Milli Eğitim personeline Kur'an-ı Kerim ayetlerinden örnekler veren baba Murat Özer "Nur Suresi'nin, 31. Ayeti, Ahzab Suresi'nin 59. ayetine istinaden kızımın başörtüsü takma emri olduğundan Allah'tan korktuğumuz ve Allah'ın cehennem tehdidine karşı koyamadığımız için okula başörtülü göndermek zorundayız. Allah'ın cehennem tehdidine karşı psikolojik tedavi görmemiz halinde, dinimizden vazgeçme ihtimali göz önünde bulundurarak, karar vermenizi rica ederim." dediğini belirtti. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARIN YANINA GİTSİN DEDİ Bu arada Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ise Ece Nur'a ceza olarak evinin kilometrelerce ötesinde bulunan ve madde bağımlısı çocukların ıslah edildiği yatılı Vali Nafiz Kaya İlköğretim Bölge Okuluna sürgün etme kararı aldığı öğrenildi. Kendisine bu bilginin yeni verildiğini belirten M. Murat Özer "kızım her gün servisle gittiği ve evimize çok yakın olan okulundan alınmasını kararlaştırmışlar. Bunu yeni tebliğ ettiler. Bize kilometrelerce uzakta olan Yatılı Vali Nafiz Kaya Bölge Okuluna sürgün çıkarttıklarını ifade ettiler. Bu okul madde bağımlısı çocukların barındırıldığı bir okul kızım orada nasıl eğitim görür." derken, hukuk savaşı başlatmaya hazırlandıklarını ve bu konuda sivil toplumdan da destek beklediklerini ifade etti. Vakit - Haksöz Haber Bugün
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Özgür Der Yine Meydanlarda
Yarın Ece Nur'un Hakkı Aranacak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ece Nur: İnançlarımdan Taviz Vermem
Diyarbakır’da başörtüsü ile okula gitmek istediği için Hamravat İlköğretim Okulu’ndan sürülüp ikna odalarına alınan Ece Nur Özel, Vakit’i ziyaret ederek yaşadığı sıkıntıları anlattı. Ece Nur, inançlarından asla taviz vermeyeceğini söyledi. ![]() Ece Nur ve ailesi, muhabirimiz Murat Alan ile görüştü. Kendisinin öğretmenleri ve okul müdürü tarafından baskı gördüğünü anlatan Ece Nur; zorla örtünmediğini, Allah'ın emrini yerine getirdiğini kaydetti. Diyarbakır Hamravat İlköğretim Okulu'nda başörtülü olarak okula girmek istediği için ikna odalarında ağlatılan minik başörtüsü direnişçisi Ece Nur Özel ve ailesi Vakit'i ziyaret etti. Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen aile, haklı mücadelelerine destek veren herkese teşekkür borçlu olduklarını belirtti. Ece Nur, inançlarından asla taviz vermeyeceğinin altını çizerken, kızına destek olan baba Murat Özel ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmeye hazırlanıyor. "HER CUMA NOTERLE BİRLİKTE OKULA GİDECEĞİM" Ece'nin babası Murat Özel, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Diyarbakır'a geleceğini ve kendilerinin Bakan Çubukçu ile görüşeceklerini söyledi. Okul yönetiminin Vakit'in haberinden sonra Ece'yi okuldan atmak için disiplin dışında farklı bir formül arayışına girdiğini belirten Murat Özel, aldıkları duyumlara göre okul personelinin yoklama defterlerinde geriye dönük işlem yaparak Ece'yi devamsızlıktan atmayı tasarladıklarını iddia etti. Özel, "Vakit'te çıkan ısrarlı haberlerden sonra başörtüsü taktığı için devrim yasaları kanalıyla atma planlarını dondurdular. Benim aldığım bilgiye göre olayın daha çok büyümemesi için kızımı devamsızlık yolu ile okuldan atmayı tasarlıyorlar. Buna tedbir olarak biz de noter kanalıyla girişimde bulunduk. Kızımızın devamsızlığını Milli Eğitim resmî evrakıyla notere onaylattık. Ece'nin şu an noter onaylı resmî evrakta 2.5 gün devamsızlığı görünüyor. Her Cuma yine noterle birlikte giderek bunu güncelleyeceğim" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşeceklerini belirten Murat Özel, Çubukçu'nun doğru bilgilenmesi için bir dosya hazırladıklarını ve dosyaya başta Vakit olmak üzere basında çıkan haberleri ve Ece ile ilgili İl Milli Eğitim'in yaptığı işlemleri koyduklarını söyledi. POSTA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU Aydın Doğan'ın Posta gazetesinin önceki gün manşetten kendilerine ve kendileri üzerinden İslam dininin değerlerine saldırmasını da eleştiren Murat Özel, gazete hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Özel, "Her zamanki kartel çirkefliği deyip geçmeyeceğim. Onların yalanlarına sessiz kalırsak iftirayı kabullenmiş oluruz. Haklarında suç duyurusunda bulunup dava açacağım" diye konuştu. VAKİT 08.12.2009 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ece Nur’un Direnişi Sonuç Verdi
İlköğretime başörtüsüyle giren Ece Nur hakkındaki sürgün kararı kalktı. 12 yaşındaki minik Ece başörtüsüyle okula girebildi. ![]() Bağnaz, yasakçı, tek-tipçi eğitim sisteminin minik kurbanı Ece Nur Özel'in başörtüsü mücadelesi netice verdi. Diyarbakır'da başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürülen Hamravat İlköğretim Okulu'nda 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel'in sürgünü askıya alındı. Ece Nur'un bugün okulunda derslerine başladığı öğrenildi. Ece Nur, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 54 gün başörtüsüyle eğitim görebildi. Milli Eğitim Bakanlığı Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na sürülen ve 1 Aralık'ta ders başı yapması gereken 12 yaşındaki Ece için Hamravat İlköğretim Okulu'nda şimdilik geçici bir formül bulundu. Durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyan İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu eğitim ilkesi gerekçesiyle okul hayatına son veremediği Ece'nin kaydını yeniledi. ![]() Minik Ece'nin babası Murat Özel, "Çocuğumun okula devam ettiği ve devamsızlığı olmadığı konusunda okula noter götürecektim ancak okulda sadece 2 gün devamsızlığı olduğu için buna gerek duymadım. Bugün kızımın devam ettiği okuluna gittim. Noterle okula gittiğini tespit edecektim. Ancak okul yönetiminden kaydının silinmediğini daha doğrusu kaydının yenilendiğini öğrendim. Kaydının alındığı yeni okula da itiraz etmiştim, onlar da belirsizlik sonuçlanana kadar, kayıt işlemini askıya aldılar." dedi. Kızının karşılaştığı işlemlerin hukuki olmadığını belirten Murat Özel, "Kızımın nüfus cüzdanındaki 'İslam' ibaresi durduğu sürece kızım başörtü ile okuyacak. Ya o ibareyi çıkartacaklar ya da başörtüyle okuyacak!" diye konuştu. Haksöz dergisinin son sayısında kendisiyle yapılan röportajda Murat Özel, şunları söylemişti: "Kızım kendi tercihiyle başını örttü. Bizler beraber Allah'ın kitabını okuyor ve yaşamaya çalışıyoruz. Kızım da bu ayetleri anlayacak yaşta. Başörtüsünün Allah'ın emri olduğunu görüyor. O nedenle başını örtüyor. Ona okula giderken başını aç diyebilir miyim? Böyle bir şey Müslüman olarak bana yakışır mı? Elbette yakışmaz. Başörtüsüyle okula gitmek isteyen kızımı onayladım ve ona destek çıktım." HAKSÖZ HABER 8 Aralık 2009 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Seni yalancı seni.. AK partilimiş de saldırı yüzünden ayrılmış da. Hitler de ülkeyi kanunlarla yönetiyordu tamam mı abisi.. Milletin kabul etmediği bir kanun kanun değildir. Daha ilköğretim çağındaki çocukları açık saçıklığa mahkum eden ahlaksız zihniyeti ne yapalım. Laikçilerin çocuklarını tesettürden alıkoymaları sorun olmuyor da, dindar insanların çocuklarını ahlaklı yetiştirmeleri sorun oluyor. Hadi ordan!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Helal olsun ona sistemi kilitlemeyi başarmış, miting istiyoruz miting laiklik getti gedeyo (:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Yinemi sözde kemalist dostum biz hiç anlaşamayacakmıyız , yahu senin mutlu olman benim düşündüklerimin karşısında aymaz olmanımı gerektirir. Her şey kirlenir ve yıkanma özlemi ile yaşar beyinlerde yıkanır bazen göz yaşları ile bazen hakikat ile bence sizde yıkayın beyinlerinizi en azından o beyni size verene teşekkür nisbetinde olur . Ne niçin ve ne maksatla dünya ya geldiğinin farkında değilsin hidayet ler nasip etsin mevlam sizlere bizlere.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |