AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-08-2009, 20:09   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Exclamation Yavuz Semerci:Danıştay'da 'D' tipi Yapılanma ! Danıştay 'Aydın doğan'ı' kurtaracak !
(Bir yayın yönetmenine mektuplar-3)
“Son günlerde şuradan buradan kulağımıza kar suyu kaçırmaya çalışan bazı fısıltılar işitmeye, köşelerde şimdilik utangaç biçimde dile getirilen bazı itirazlara rastlıyoruz. Deniliyor ki, ‘Bu adamların üzerine fazla gidilirse, şu kadar insan işsiz kalacak’. İşte bu laf beni çıldırtıyor. İçimden, böyle düşünenlerin yüzüne haykırmak istiyorum. Son ekonomik krizde kaç bin insanın işsiz kaldığını biliyor musunuz?”

Yukarıdaki satırları mevcut durumunuzu kötüleştirmek için yazacak kadar vicdansız değilim. Unutmuş olabilirsin. Bu satırlar size ait. 2003 yılında denetimini ve dağıtımını elinizden kaçırdığınız Sabah’ın (atv’nin) batmasını meşru göstermek için yazdığınız yazılardan bir tanesinden yapılmış bir alıntı. Doğan desteğiyle Vatan kurulmuş, Sabah’ın önemli yazar ve muhabirleri yeni gazeteye geçmiş, buna rağmen Sabah’ın Turgay Ciner tarafından (Dinç Bilgin’in izni ve onayıyla) ayakta tutulmaya çalışıldığı günlerdi.

Dün yazdım, amacım eskileri karıştırmak değil. Bildiğim kadarıyla Aydın Doğan o günleri kaleme alıyor. Anılarının kitap olacağını duydum. Asıl tartışma o gün başlayacak...
Buralara gelmemizin nedeni, “Medyada rakiplerimiz bize kalleşlik yapıyorlar ve pusu kuruyorlar” cümlesiydi.
Show TV ve Akşam’ın sahibi Mehmet Emin Karamehmet’i Hürriyet’te “kara adam”, o günlerde Sabah ve atv’nin sahibi Turgay Ciner’i “kriminal adam” olarak lanse ediyordunuz. Elinizde bu insanlara “kara ve kriminal” diyecek ne tür yargı kararı vardı? Yoktu. Şimdi rahatsız olduğunuz Al Capone benzetmesinden ne farkı var? Yani sizden sıkı bir özeleştiri beklemek hakkımız...

Doğan Grubu elindeki gücü kullanarak pek çok şirkete sahip oldu. Yaptığı borsa operasyonlarında ciddi paralar kazandı. Rakip medya kuruluşlarının bu sürece yönelik eleştirel haberler yapması normal değil mi? Sizler de gazetelerinizde
rakiplerinizi sorgulamıyor musunuz? Kabul edilemez olan, rakiplere pusu
kurmaktır. Rakiplerinizi sindirmek maksadıyla haksız ve mesnetsiz suçlamak değil mi? Hükümetlere ve bağımsız kurumlara gizli/açık baskılar yapmak değil mi?
Mesela, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ü aramıza alsak da sorsak, Sabah’a el koymadan önce sizin gruptan kaç kişi yanına varmış ve ricada bulunmuş? Pusular böyle kurulmadı mı geçmişte?
Ertuğrul Bey,
Doğan Grubu’nun 2001 yılında reklam harcamalarından aldığı pay ile bugün aldığı pay arasındaki farkı, gazetecilik başarınız olarak mı görüyorsunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum.
Dünyanın herhangi bir ülkesinde reklam harcamalarının yüzde 57’sinden fazlasını kontrol eden bir medya grubu var mı?
Son 8 yılda ne yaptınız da bu paya ulaştınız? Söyleyeyim, vahşi ve acımasızdınız. Tirajlarınız artmamış olmanıza rağmen Türkiye’nin en başarılı yayın yönetmeni olarak görülmenizin tek nedeni var: Bu vahşi süreci, bir şal gibi örtecek nitelikte kaleme ve yönetici yeteneğine sahiptiniz. Hani şu dönemin bakanı Güneş Taner’e (ticari bir isteğiniz vardı galiba) Başbakan Mesut Yılmaz’ı terbiye etmek için söylediğiniz cümle neydi: “Röportaj için gideceksin, ana avrat kavga edeceksin, ondan sonra tekrar iyi adam olacaksın.” Özgüveninizi ve yeteneğinizi ve yapabileceklerinizi gösteren bir bir ifade... Unutulmazdı...
Mevcut durum ile ilgili üzülmeyin. Danıştay’da sizi rahatlatacak bir kararın çok yakında açıklanacağına ilişkin ciddi istihbarata sahibim. Bu olaylar umarım bir yol kazası olarak anılarınızda kalır ve fair rekabeti sizler de öğrenirsiniz.

 


Konu rıfat gökalp tarafından (10-08-2009 Saat 20:13 ) değiştirilmiştir..
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-09-2009, 19:31   #2
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart


Danıştay 4 ve 9’uncu daireleri 7’ye karşı 2 oyla yürütmeyi durdurdu !!!

Vergi ve kaçakçılık cezasının hukuka uygun olup olmadığına 10 kasım'da yapılacak olan duruşmada İstanbul 6’ncı Vergi Mahkemesi karar verecek.



Doğan Grubu'nun 1 milyar 79 milyon TL’lik vergi aslı ve kaçakçılık cezasıyla ilgili olarak vergi dairesi tarafından talep edilen ihtiyati teminat ile ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı dava İstanbul 8’nci Vergi Mahkemesi’nce reddedilmişti.

İdare'nin itiraz hakkı var


Doğan Grubu bu ret kararına karşı Danıştay’da 4 ve 9 no’lu dairelere temyiz başvurusunda bulundu. Danıştay 4 ve 9’uncu daireleri 7’ye karşı 2 oyla İstanbul 8’nci Vergi Mahkemesi’nin ret kararının yürütmesini durdurdu. Bu karara karşı, idarenin Vergi Daireleri Genel Kurulu nezdinde itiraz hakkı var.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını ihtiyati teminat talebinin ancak vergi incelemesi aşamasında talep edilebileceği, vergi tarhiyatı yapıldıktan sonra vergi idaresince teminat talep edilemeyeceği gerekçesine dayanarak verildiği belirtiliyor. Prof. Şükrü Kızılot ve Prof. Veysi Sevi ile maliyeci kökenli akademisyenler de benzer görüşleri gazetelerinde kaleme almış ve mahkemeye mütalaa ve görüş olarak bildirmişti.

Ana dava 10 Kasım'da


Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının gerekçesi teknik ve usulü bir sebebe dayandığından, Doğan hakkında alınan vergi asıl ve kaçakçılığı cezasının hukuka aykırı olduğu anlamını taşımıyor. Doğan’ın vergi aslı ve kaçakçılık cezasına ilişkin iptal istemli başvurusu, bir başka deyimle bu konudaki ana dava, İstanbul 6’ncı Vergi Mahkemesi’nde görülüyor ve duruşması da 10 Kasım’da yapılacak. Vergi ve kaçakçılık cezasının hukuka uygun olup olmadığına İstanbul 6’ncı Vergi Mahkemesi karar verecek. Vergi İdaresi’nin Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını 60 gün içinde gereğini yapması gerektiği ve asıl davanın 10 Kasım’da görüleceği göz önüne alındığında Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının pratikte bir sonucu bulunmuyor.
Diğer taraftan, vergi dairesinin son 4.8 milyarlık vergi cezasına ilişkin Doğan’ın açtığı ve İstanbul’da 4 ayrı Vergi Mahkemesi’nde görülen davalarda
9. Vergi Mahkemesi ile 6'ıncı Vergi Mahkemesi’nin, vergi dairesine savunmalarını yapması için yasal süre olan 30 günlük zaman vermesine karşın, 1. Vergi Mahkemesi ile 11'inci Vergi Mahkemesi’nin yasal süre olan 30 günün yerine, 7 günlük savunma süresi vermeleri dikkat çekti.
Danıştay'ın kararının 4.8 milyarlık teminat talebi için emsal değeri bulunmuyor

Vergi Dairesi’nin 4.8 milyarlık teminat talebiyle ilgili işlemi ise vergi tarhiyatından önce yapıldığı için, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının 4.8 milyarlık ihtiyati teminat talebiyle ilgili olarak emsal değeri bulunmuyor.

HABERTÜRK
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi