AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-23-2008, 17:15   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Yazıcıoğlundan Yargıtay'a İlginç Tepki
Yazıcıoğlu'ndan Yargıtay'a ilginç tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay'ın hükümete yönelik eleştirileriyle ilgili değerlendirmesinde, "Yargının bağımsız olması yönündeki beklenti ve taleplere katılıyoruz. Ancak, yasama organı Meclis'in yasa yapması eleştirilerine de karşı çıkıyoruz" dedi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Türkiye'de kurumların görevlerini tam olarak yerine getirmediğini, herkesin işini yapması gerektiğini bildirdi.

Yargıçların kanaatlerini demeçlerle değil, mahkeme kararlarıyla vermeleri gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Yargı, kararlarıyla konuşmak yerine demeçleriyle konuşuyor. Yasama da yasa düzenlemiyor, şikayetle gündeme geliyor. Yürütme de çözüm üreteceği yerde sorunlarıyla gündeme geliyor. Herkes kendi işini yapacak. Engellenmeyen bir hızla Meclis çalışmalı. Meclis yasa yapacak, bunda eleştirilecek bir yön yok. Anayasa'ya aykırı durum söz konusu olursa mekanizmalar devreye girer" dedi.

Yazıcıoğlu, bildirideki Yargıtay'ın hedef gösterildiği şeklindeki iddialara ise bu suçu işleyen varsa ona dava açılması gerektiğini, yargının görevinin suç işlendiğini kamuoyuna şikayet etmek olmadığını söyledi.

Yargı Reformu Strateji Taslağı'nın yargı organlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmadan AB temsilcisine sunulmasına tepki gösteren Yazıcıoğlu, "Müktesebatın uygun olup olmadığını yabancılar kontrol edeceğine Türkiye'deki hukukçularımız, yargıçlarımız kontrol edebilirdi. Ben bir siyasi parti genel başkanıyım, yargı reformunu göremedim. Ama Avrupa'daki bilmem ne temsilcisi gördü. Ülkemizde çözülmesi gereken sorunlar Avrupa'nın insafına bırakılıyor. Sonra bağımsız olduğumuzu iddia ediyoruz. Yasama, Yürütme ve Yargı bağımsız olsun istiyoruz ama çözümü dışarıda aranıyor" diye konuştu.

"LAGENDİJK'İN AÇIKLAMALARINDAN MAHCUBİYET DUYUYORUM"
AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in Türkiye'nin bütün sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, "Lagendijk, neredeyse Türkiye'nin bütün sorunlarıyla ilgili kendine göre çözümlerini anlatıyor. Türkiye'nin sorunlarını Türkiye'deki insanlardan daha iyi anlamış görünüyorlar. Bundan mahcubiyet duyuyorum" dedi.

Habervaktim

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)