![]() |
#1 |
![]() ...
![]() Padişahın özel sofrasına gidecek yemekler, saray mutfağının içinde ayrı bir bölüm olan kuşhanede hazırlanırdı. Kuşhanede çalışan aşçıların amirine "kuşbaşı" denir, yemekler padişaha çaşnigir yani yemeklere pişerken nezaret etmekten ve tatmaktan sorumlu çeşnicibaşı ile birlikte kuşbaşı tarafından sunulurdu. Saray teşkilatında yer alan ve kuş yetiştirenlerin bağlı oldukları dairenin müdürüne ise kuşçubaşı denirdi. Atlas Tarih (Sayı:1, Sayfa:8) ...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|