AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beyin Fırtınası Beyin Fırtınası yapıyoruz... Herkes içeri.

Stil
Seçenekler

Alt 12-18-2007, 19:25   #1
Kullanıcı Adı
HOGE_MERA
Standart YENİ BİR HARMAN..
Harmanlara biraz ara vermiştik. Bakalım ne gibi harmanlar hazırlanacak.

Su bidonu, hesap makinesi, kürek..

Kolay gele..

HOGE_MERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-18-2007, 19:35   #2
Kullanıcı Adı
sidre
Hayat ..

Bitiyor sanki yavaş yavaş son buluyor herşey umutlar tükeniyor su yok ekmek yok ..
toprak bile olmayacak yakında su bidonları tarihin tozlu raflarında kalacak kurekler topragı degıl yarınları kazacak hesap makınaları yasamı degıl olumu sayacak yavas yavas yok olacak dunya bugun var olanlar yarın yok olacak ...
sidre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-18-2007, 19:48   #3
Kullanıcı Adı
HuRReM
..Üç kuruş aylığını almıştı sonunda.Oturdu masaya bir A4 kağıdı bir de hesap makinasını aldı yanına.Başladı gelirleri,giderleri sıralamaya;elektirik,telefon,kira,yakıt,su faturası evet su faturası.3 aydır yatıramamıştı da gelip su saatini söküp götürmüşlerdi.Allah razı olsun şu Mehmetden iyi çocuktu,ne zamandır su taşıyordu bu fakirhaneye..Hele o utana sıkıla gelip "abi boşaldı mı bizim su bidonları" diyişi..Kafasında bu düşüncelerle bıraktı herşeyi masanın üzerinde,çıktı bahçeye..Bahçeyle uğraşmak her zaman rahatlatmıştı O'nu,her zaman uzaklaştırmıştı sorunlarından.Duvara yaslanmış vaziyette duran küreği aldı eline,başladı çiçekliğin etrafındaki çeri-çöpü temizlemeye..Tek tek ilgilenip sevgisini vermişti bu birbirinden güzel güllere,nergislere,melisalara..Tek onlara anlatmıştı derdi,tek onlara söylemişti sevgilisine söylemek isteyip de söylemeyemediklerini..
Hava soğur gibi oldu,ürperdi..Elindeki küreği bir kenara koyup içeri girdi,dertlerine döndü,unutmak isteyip de unutamadıklarına..
Alt 12-18-2007, 19:51   #4
Kullanıcı Adı
Nazende
Ve şimdi tüm geçmişimi geride bırakıp bu şehri terk etmenin zamanıydı unutmak istiyordum herşeyi yeni bir hayatın kapılarını aralamak küçük mutluluklarla avunmak...

Bu gün güneşli birgüne merhaba diyerek açtım gözlerimi önce nerede olduğumu kavrayamadım sonra yatağımdan şaşkın gözlerle etrafıma bakarak doğruldum perdeleri ve pencereyi açtım dışarıdaki temiz havayı içime çektim en sevdiğim mevsimdi ilkbahar belki bu ayda doğmuş olmamın verdiği bir sevgiydi bu.Yeni evim şehre biraz uzaktı
ama bu güzel bahçe için mesafelere katlanmaya değerdi doğrusu
tüm eşyalarımı yenilecektim bir kısmını tamamladım daha almam gereken bir sürü yeni şeyler vardı.Açılmamış bir kolinin bantını kestim,içinden hesap makinesini aldım mali açıdan ne durumdayım diye kontrol etmek için,
bahçeyi düzenlemek istiyordum buda ekstra masraf demekti ama çiçeklere olan düşkünlüğüm ev için bir kaç dekoratif eşyadan vaz geçirebilirdi beni,hesabımı yaptım
bahçe için istediğim meyve fidanları ve çiçekleri alabilirdim,giyinip arabama bindim tam arabayı çalıştıracakken aklıma su tesisatının henüz yapılmamış olduğu geldi
evdeki bidonu aldım yol üzerinde bir çeşme görmüştüm eve dönerken suyu oradan doldurabilirdim,
büyük fidanlığın kapısından girdim istediğim herşey burada vardı bahçem muhteşem olacaktı fidelerimi ve çiçeklerimi alıp bagaja yerleştirdim bidonuda bagajdan yanıma aldım
ve o çeşmeye geldim suyu doldurmak biraz zaman aldı çünkü piknik yapacak olan bir kaç aile sıradaydı bu farklı yaşama alışmam gerekiyordu herşey şehirdeki gibi bir telefonla halledilmiyordu yaklaşık 15 dakika sonra sıra bana geldi suyu doldurup evin yolunu tuttum.Yeni yaşantımı güzelleştirmek artık benim ellerimdeydi ve ilk adımı atacaktım önce bir plan yaptım kafamda ağaçların ve çiçeklerin yerini belirledim sonra bahçe malzemlerim arasından küreği buldum saatler geçmişti ancak yorulduğumu fark edebildim herşey güzel olmuştu ancak çiçeklerime su vermeliydim ve sular kesikti iyiki bidona su doldurmuşum o su çiçeklerimin kısmetiymiş kendim bir bardak su içmekten vaz geçip tümünü çiçeklere verdim sanırım yine çeşmenin yolunu tutmak gerekiyordu ve içimden sıra olmaması için dua etmek....
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-19-2007, 02:15   #5
Kullanıcı Adı
Nazende
Başarılı genç bir işadamıydı kerim bey,yıllardır dürüstçe çalışmış ve iş dünyasında hatrı sayılır bir mevkiye yükselmişti.Ne çok özen göstermişti babası onu yetiştirmekte nelerden fedakarlık yapmıştı onu okutmak için. Küçük ama bakımlı bir evleri vardı, babası her taşını kendi elleriyle koymuştu küreğiyle kazmıştı temelini bu evin her odasında bir babamın özeni sevgisi ve ailesine bir şeyler yapabilmenin mutluluğu vardı.Kerim bey şirketin hesaplarını kontrol etmek ve düzenlemek için aldığı hesap makinesine bir türlü konsantre olamıyordu, eski günlerinden kalan tebessüm belirmişti yüzünde..O evin bahçesindeydi şimdi "babacığım annem size yiyecek birşeyler hazırladı yoruldunuz biraz ara verin"diyordu.
Babası şefkatle baktı oğluna böyle bir evladı kendisine bahşettiği için Allah'a bir kez daha şükretti ellerini yıkayıp besmeleyle başladı yemeğini yemeye eşi onun için en sevdiği çorbayı pişirmişti..
Kerim"baba evimiz ne zaman biter? dedi".
"oğlum sen dua et o zaman en kısa sürede biter" Çok dua etti kerim günler göz açıp kapayıncaya kadar geçti.Her gününde ayrı bir tadı vardı bu evde soba başında yapılan o sohbetler babasının "oğlum sen yeterki oku en büyük dileğim senin hakkıyla biryerlere geldiğini görmektir"deyişi. Yine kulaklarında belirdi babasının sesi etrafına baktı hayret bahçede değil ofisteydi hızlıca paltosunu alıp çıktı ofisten bugün geçmişine gidecek gücü buluyordu kendisinde babası vefat ettiğinden beri oraya birkez bile gidememişti.
Demir kapısı gıcırdıyarak açıldı bahçenin etrafta sararmış yapraklar rüzgarla savruluyordu içi burkuldu, babası o okuldan geldiği gibi karşılasaydı ya onu yine tebessümüyle baksaydı yüzüne, umutsuzca evin kapısının açılmasını bekledi o bildik özlem kasıp kavurdu yüreğini...Etrafına bakındı herşey bıraktığı gibiydi babasının yerdeki paslanmış bağ makasına takıldı gözü o güzelim gülleri aradı sonra "bunlar yedi veren gülleri" demişti ve diktiği günden beri hep sulamıştı küçük bidonla hiç soldurmamıştı gülleri oysa şimdi solgundular terkedilmişliğe inat bir goncası vardı üzerinde kendine söz verdi kerim bey bu ev eski güzelliğine kavuşacaktı Ahmet beyin torunlarıda gelecekti bu eve burayı görmek onlarında hakkıydı..
Yeni alınmış kararla çıktı demir kapıdan evin istikametinde ilerlemiyordu kabristana babasının yanına gidiyordu şimdi,Başında bir yasin okudu ölüme alışılmıyordu aksine bir çığ gibi büyüyordu hasret ama vaad edilen bir vuslat vardı bunu bilmek yüreğine su serpiyordu kerim beyin "Bundan sonra yedi veren güllerin solmayacak baba, o ev terk edilmiş kalmayacak"dedi.Ve yüreğindeki huzurla evine doğru yola çıktı....
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2007, 17:11   #6
Kullanıcı Adı
HOGE_MERA
MaşaAllah hepiniz çok iyisiniz bu konuda. Her üç harman da çok güzel olmuş. +1'er..

HOGE_MERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2007, 21:45   #7
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Su bidonunu kafasına geçirmiş AK sanıyo saf ve temiz kendini?halbuki kalbi fesat dolu Kalplerinden geçen ince hesapları hesap makineleriyle hesaplamalı
yeri yok toprakta bile haketmediğini anlayacak burnu sürülünce 1 kürek toprağı bile...

(baazı davranışlarda samimi olmayan doğruyu göremeyen amacı sıradan insanlarınkinden farklı olamamış enaniyet 1500 arkadaşlarımıza ithafen..)
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)