AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 09-11-2012, 19:20   #1
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart Yeni Türkiye'ye alışın

Türkiye › Nuri Elibol › 11 Eylül 2012

Üç dört gün gazete okumadan; haber dinlemeden, internete girmeden bir tatil yapmak istedim. Ama yapamadım. 3 gün önce terk ettiğim gündemi dört gün sonra tanıyamadım. Bir yanda Afyonkarahisar'da yaşanan elim kaza ve bu kaza üzerinden Genelkurmay Başkanına yönelik eleştiriler, diğer yanda 4+4+4 ile ilgili tartışmalar, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu törenleri üzerinden koparılan fırtınalar ve Sayın Başbakan'ın dershanelere yönelik sözleri... Bizde gündem çok hızlı değişiyor. Dinamik bir ülkeyiz. Her şeyi çabuk tüketiyoruz.
Öncelikle Afyonkarahisar'daki talihsiz kazada hayatını kaybeden evlatlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mühimmatın nakli, istiflenmesi ve muhafazası belli kurallara tabidir. Bu kurallara riayet edildiğinde bu tür kazaların olma ihtimali çok zayıftır. Belli ki bu olayda önemli ihmaller vardır. Beklentimiz hukukun olaya el koyması; gerçeği ortaya çıkarması ve olayda ihmal ve kusuru olanları cezalandırmasıdır. Bu süreç şeffaf bir şekilde işletilirse sorun kalmaz. Ama geçmişte olduğu gibi üstü kapatılmaya çalışılırsa bu toplum hayal kırıklığına uğrar. Ama ben sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceğine inanıyorum.
Genelkurmay Başkanı'na demokratik kurallara ve hukuka uygun davrandığı, kendi görev ve yetki sınırları içinde kaldığı için hakarete varan eleştiriler yönelten ahlaksızlar askerî vesayetin özlemini çeken kafalardır. Onlar Türkiye'yi hâlâ eski Türkiye sanıyorlar. Türkiye değişti; Türkiye'de reformlar yapıldı. Sivil-asker ilişkileri Batı standartlarına getiriliyor. Bunu asker dahil herkes anladı, kabullendi. Ama sırtını askere, bürokrata dayayarak millete rağmen muktedir olanlar bugün bu ayrıcalıklarını kaybettikleri için çıldırmış vaziyetteler. Hükümetle iyi geçinen Genelkurmay Başkanı'na "Hükümete yalakalık yapıyor" demek bu ahlaksızlara, darbe özlemcilerine yakışan bir üslup. Onlar hükümete, Başbakana ve hatta Meclise posta koyan bir Genelkurmay Başkanının özlemini çekiyorlar. Genelkurmay Başkanının hükümetle ve başbakanla uyumlu çalışmasından daha doğal ne olabilir? Genelkurmay Başkanı en son makama gelmiş, hükümete yalakalık yapmaya ihtiyacı mı var? Ama bu kafalar demokrasiyi içine sindirmiş; hukukun dışına çıkmayan kendi görev ve yetkilerinin sınırını bilen bir Genelkurmay Başkanına henüz alışamadılar. Askerî ve bürokratik vesayetin değil millet iradesinin belirleyici güç olduğu yeni Türkiye'ye alışacaksınız.
Dershaneler konusunda Başbakan sonuna kadar haklı. İnsanlar varını yoğunu satıp dershanelere yatırıyor. Dershanelere dayalı bir eğitim sistemi ciddi adaletsizliklere sebep oluyor. Ancak bu sektörde çalışanlar mağdur edilmemeli.
İzmir'de 9 Eylül törenleri nedeniyle yaşananlar can sıkıcı. Hükümet bayramları, kutlamaları ve anmaları modern dünyadaki örnekleri baz alarak icra biçimlerinde değişikliğe gitti. Bayramları ve törenleri eski Demirperde ülkelerinde olduğu gibi militarist görüntülerden kurtarıp sivilleştirmeye ve yaygınlaştırmaya çalıştı. Niyet gayet halisane. Ama derdini kamuoyuna iyi anlatamadı. İstismara açık olan bu konu hükümet yetkililerince kamuoyuna çok iyi anlatılmadığı için ortada birçok şehir efsanesi dolaştı. Bakın Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı konuştukça velilerin 4+4+4 ile ilgili kaygıları azalıyor. Hükümet sözcüleri daha çok bilgilendirme yapmalı.

LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-11-2012, 20:41   #2
Kullanıcı Adı
barayev
CHP var oldukça Türkiye KAYNAR KAZANDIR.
CHP DEVLETİ SON BULSUN,YIKILSIN...Yeni Türkiye yani HUKUK DEVLETİ KURULSUN 80 yıllık Düzenbazlıklar SONA ERSİN.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)